MarokkoAfrika en de Indische Oceaan

Image for Djemaa el Fna inclusief markten en ook een stel

Geniet van zon, zand, de oceaan en cultuur in een Noord-Afrikaans land vol Arabische architectuur, bergen, woestijnen en een uitgestrekte kustlijn.

Marokko is een exotisch land vol ongerepte stranden, besneeuwde bergtoppen en enorme woestijnen in Noord-Afrika. Zijn steden liggen tussen de oceaan en de duinen van de Saharawoestijn en staan vol weelderige, eeuwenoude architectuur, moderne hoogbouw en een doolhof van nauwe steegjes die naar souks, ofwel markten, leiden.

Bezoek de hoofdstad van het land, Rabad, waar het keizerlijke verleden te herkennen is aan de 12e-eeuwse muren en stadspoorten. Verken de forten, moskeeën, paleizen en tuinen van Fès, de oudste stad van het land. Bezoek de Noord-Atlantische kust om Tangier te zien, de voornaamste haven die Europa met Afrika verbindt. Bestel een muntthee terwijl je geniet van het uitzicht op de zee en verken het Kasbah-museum, gevestigd in een voormalig paleis van een sultan. Reis 320 kilometer langs de kust naar Casablanca en zijn Hassan II-moskee, een van de grootste moskeeën ter wereld. Of bezoek Marrakech en verken hier het netwerk van souks en winkelcentra.

Dankzij een divers natuurlandschap biedt Marokko talloze avonturen in de buitenlucht. Wandel of fiets over de routes in de Hoge Atlas, een prachtig gebergte. Je komt er langs valleien, bossen, rivieren, watervallen en eeuwenoude vestingsteden. Trek de Saharawoestijn in met een kameel tijdens zonsopgang of -ondergang of verken de zandduinen in een terreinwagen. Ook heeft het Atlasgebergte twee wintersportplaatsen, Oukaimeden en Mischliffen, waar je in de winter op de pistes kunt skiën.

Als je het strandleven van Marokko wilt bezoeken, kun je ofwel de Atlantische kust, of de Middellandse Zeekust bezoeken. Zwem in het kalme water van de Oualidia-lagune. In de herfst verblijven hier trekkende roze flamingo's. Huur een surfplank bij Tamri en geniet van talloze watersporten aan het Strand van Agadir.

Marokko ligt in de noordwestelijke hoek van Afrika en bereik je zo met het vliegtuig. Er gaan regelmatig internationale vluchten naar verschillende steden, waaronder Casablanca, Marrakech en Rabat. Ook kun je het land per boot bereiken vanuit verschillende Spaanse havens. Marokko is voorzien van een goede infrastructuur, dus reizen per trein of weg kan hier eenvoudig. Boek je vakantie naar dit exotische land dat bekend staat om zijn gevarieerde geografie, cultuur, architectuur en stranden.

Populaire steden in Marokko

Marrakech bevat podiumkunst en ook een klein groepje mensen
Marrakech

Staat bekend om Winkelen, Tuinen en Cultuur

…"

Redenen voor een bezoekje

Casablanca toont algemene kustgezichten, een zonsondergang en historische architectuur
Casablanca

Staat bekend om Zee, Winkelen en Wolkenkrabbers

…"

Redenen voor een bezoekje

Rabat toont historisch erfgoed en een plein
Rabat

Staat bekend om Cultuur, Historische gebouwen en Mode

…"

Redenen voor een bezoekje

Tanger en omgeving
Tanger en omgeving

Staat bekend om Wandelen, Veerboot en Cultuur

…"

Fès
Fès

Staat bekend om Historische gebouwen, Cultuur en Winkelen

…"

Agadir bevat skyline, een zandstrand en varen
Agadir

Staat bekend om Stranden, Zee en Gezinsvriendelijk

…"

Populaire bezienswaardigheden in Marokko

Jemaa el-Fnaa
Image for Jemaa el-Fnaa

Jemaa el-Fnaa

Ontdek Jemaa el-Fnaa, een historisch gebied met tuinen, musea en bezienswaardigheden, zoals Hoge Atlas en Souk El Bahja.

Jardin Majorelle
Image for Jardin Majorelle

Jardin Majorelle

Ga naar Jemaa el-Fnaa en Palais des Congres. Dit zijn slechts twee geweldige bezienswaardigheden in Jardin Majorelle, een stad die ook geliefd is door de tuinen en de musea.

Watervallen van Ouzoud
Image for Watervallen van Ouzoud

Watervallen van Ouzoud

Plan een bezoek aan Ouzoud-waterval en Moskee van Ouzoud. Dit zijn slechts twee bezienswaardigheden in Watervallen van Ouzoud.

Hercules Caves
Image for Hercules Caves
trover-foto van Peter and Dona Quinlan

Hercules Caves

Ga naar Port of Tangier en Strand van Tanger. Dit zijn slechts twee van de geweldige bezienswaardigheden in Hercules Caves, een gebied dat ook geliefd is door de haven.

Moskee Hassan II
Image for Moskee Hassan II

Moskee Hassan II

Ga naar Haven van Casablanca en Casablanca Twin Center. Dit zijn slechts twee van de geweldige bezienswaardigheden in Moskee Hassan II, een aan de kust gelegen stad.

Oudaïa-kasba
Image for Oudaïa-kasba

Oudaïa-kasba

Ga naar bezienswaardigheden, zoals Andalusische Tuin en Oudaia-poort, terwijl je Oudaïa-kasba ontdekt.