Goedkope vluchten naar Essaouira

Voordeligste vluchten naar Essaouira

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 23 voor enkele vluchten en € 114 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Ryanair
Transavia
TAP Portugal
Iberia
Air Europa
Transavia
Iberia
TAP Portugal
Brussels Airlines
Lufthansa

Beoordelingen van geverifieerde klanten

De stad Essaouira heeft de laatste jaren al veel reizigers verrast. Deze relatief onbekende Marokkaanse bestemming ligt aan de westkust van het land en ademt een nostalgische sfeer. De ommuurde binnenstad, de 'medina', is bezaaid met blauw-wit geschilderde huisjes en nodigt uit tot heerlijk rondslenteren. Je vindt er leuke winkeltjes waar je onder meer tapijten en handgemaakte souvenirs kunt kopen. Ook de plaatselijke markt, de souk, is zeker een bezoekje waard. Als je verder wandelt in de stad, heb je vanaf een vestingwal vlak bij de haven, de Skala du Port, een prachtig uitzicht over de stad en haven. Ook zonaanbidders komen hier aan hun trekken: Essaouira heeft een langgerekt strand waar je heerlijk kunt luieren en aan watersport kunt doen.

Vliegen naar Essaouira

De luchthaven van Essaouira is Luchthaven Essaouira-Mogador (ESU). Vanaf Luchthaven Schiphol (AMS) verzorgt een Marokkaanse luchtvaartmaatschappij vluchten hiernaartoe. Deze vluchten zijn echter niet rechtstreeks en je moet dan ook rekening houden met een totale vluchttijd van minimaal 7,5 uur. Dit kan trouwens oplopen tot meer dan 20 uur. Tijdens deze vlucht is er doorgaans minstens één tussenstop op de internationale luchthaven Mohammed V (CMN), ten zuiden van Casablanca. Een goed alternatief is om naar Internationale Luchthaven Menara (RAK) te vliegen en daarvandaan met ander vervoer verder te reizen. Deze luchthaven ligt ongeveer 3 kilometer van de stad Marrakesh en faciliteert zowel binnenlandse als internationale vluchten. Er gaan dagelijks vanaf Schiphol rechtstreekse vluchten naar Luchthaven Menara. Deze vluchten worden verzorgd door een Nederlandse luchtvaartmaatschappij en duren circa 4 uur. Het is ook mogelijk om vanaf Eindhoven Airport (EIN) rechtstreeks naar Marrakesh te vliegen, maar deze vluchten zijn veel minder frequent, zo'n twee- of driemaal per week (afhankelijk van het seizoen). Daarnaast gaat vanaf Flughafen Weeze (NRN), vlak over de grens bij Venlo, ook af en toe een rechtstreekse vlucht naar Luchthaven Menara.

Voorzieningen op de luchthavens

Mocht je naar of vanaf Luchthaven Essaouira-Mogador vliegen, dan is het handig om te weten dat er gangbare luchthavenvoorzieningen aanwezig zijn. Zo zijn er eetgelegenheden, winkeltjes, waaronder dutyfreewinkels, geldwisselbalies en gebedsruimten.

Bij aankomst op Internationale Luchthaven Menara zie je meteen de eerste bezienswaardigheid: de schitterende terminal is een fraai staaltje moderne architectuur. Je vindt hier cafés en andere eetgelegenheden, meerdere winkels, en ook voor taxfree shoppen kun je hier terecht. Op en in de buurt van de luchthaven zijn bovendien verschillende hotels gevestigd, handig als je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Verder reizen vanaf de luchthaven

Qua vervoer vanaf Luchthaven Essaouira-Mogador kun je kiezen voor een taxi. Spreek vooraf een prijs af met de chauffeur om onaangename verrassingen te voorkomen. Ook vanaf Luchthaven Menara is taxivervoer een gangbare optie. Hier geldt eveneens dat je het beste vooraf een prijsafspraak kunt maken. Als je liever geen taxi neemt, is een online geboekte huurauto ideaal. Zo kun je gemakkelijk je bestemming in Essaouira bereiken en ook nog eens de omgeving ervan gaan verkennen.

Veelgestelde vragen

Populaire vluchten naar Essaouira

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 23 voor enkele vluchten en € 114 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Transavia
Transavia