Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Essaouira

Zie alle 2 activiteiten in Essaouira

Topactiviteiten om te doen in de havenstad Essaouira

Ontdek het prachtige knusse stadje Essaouira gelegen aan de Atlantische Oceaan. Essaouira was in de jaren vijftig het hippiestadje van Marokko en dit is nog goed terug te zien. Ook is Essaouira onder surfers erg populair. Essaouira biedt veel dingen om te doen in haar mooie historische stadscentrum. Op de markt van Essaouira kun je ontspannen winkelen en mooie souvenirs op de kop tikken. Ook heeft Essaouira vele restaurants waar je kunt genieten van verse vis.

Excursies in Essaouira

Verschillende bezienswaardigheden in Essaouira vind je in het historisch stadscentrum. Voor de beste Essaouira-ervaring kun je ervoor kiezen om met een gids op pad te gaan. De medina van Essaouira wordt omringd door de eeuwenoude stadsmuur

Skala de la Ville. De muur was gebouwd om de stad te beschermen tegen indringers. Om een prachtig uitzicht op zee te hebben kun je op de dikke stadsmuur zitten. Het is met name erg mooi om vanaf hier de zonsondergang te bewonderen. In het centrum ligt het oude fort Skala du Port. Het fort is een overblijfsel van het Franse tijdperk. Boven op het fort kun je kanonnen bewonderen maar vooral het uitzicht over Essaouira en de zee is de moeite waard.

Sportieve activiteit in Essaouira

In Essaouira vind je een prachtig langgerekt strand. Door het fijne zand is het een heerlijke plek om op het strand te relaxen en te genieten van het mooie weer. Bij de strandtenten kun je terecht voor een heerlijke maaltijd met onder andere verse vis. Voor de actieve strandgangers is Essaouira ook de perfecte plek voor diverse watersporten. Diverse strandtenten bieden surflessen en leren je kitesurfen. Ook verhuren ze surfborden wetsuits en kites. Op ongeveer 25 kilometer van Essaouira ligt het dorpje Sidi Kaouki en dit dorpje aan zee is een echt surfparadijs.

Winkelen in Essaouira

Op de souk oftewel de markt vind je leuke traditionele Marokkaanse spullen. Binnen de medina van Essaouira heb je een prachtige souk waar je rustig kunt winkelen en slenteren. De medina van Essaouira heeft mooie blauwe straten en witte huisjes. In de steegjes zijn talloze souvenirwinkeltjes. Hier heb je een keur aan Marokkaanse aardewerk traditionele theepotten en arganolie ook wel het Marokkaanse goud genoemd. Ook heb je in Essaouira nog een Joodse wijk de Mellah genoemd. Op de vismarkt kun je voor een zacht prijsje de dagvangst kopen en in een visrestaurant klaar laten maken. Met een hotel in Essaouira verblijf je op loopafstand van de souks en de andere bezienswaardigheden. Je kunt op onze site bovendien eenvoudig vluchten naar Essaouira boeken.

Kaart

Discover neighborhoods in Essaouira

Medina

Medina staat bekend om zijn historische plekken en bezienswaardigheden zoals Skala de la Ville en Mellah die je een bezoekje kunt brengen.

SurfenHistorischAfgelegen

Ahl Agadir

Het uitzicht op het water en het uitzicht op de kust zijn enkele populaire kenmerken van Ahl Agadir. Als je nog verder op ontdekkingstocht wilt gaan, trek dan naar Strand van Essaouira of Place Moulay el Hassan in het omliggende gebied.

Historische gebouwenModeLuxe

Kust van Essaouira

Kust van Essaouira is populair door zijn ongerepte stranden en je kunt een bezoekje brengen aan Strand van Essaouira, een niet te missen plek in de buurt.

StrandenVriendelijke mensenZee

Kasbah

Het uitzicht op de kust en het uitzicht op het water zijn enkele unieke kenmerken van Kasbah. Verken het gebied en stop even bij Place Moulay el Hassan of Mohammed Ben Abdallah Museum.

ZeeHistorische gebouwenHavens