Woonboten

De meeste accommodaties zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Bespaar gemiddeld 15% op duizenden hotels met Expedia Rewards

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Populaire Woonboten op Expedia

Van door zout gebleekte vissersboten op de stralende zee bij Florida tot catamarans die dobberen op de Griekse wateren, en van weelderige Victoriaanse accommodaties die wiegen op de meren in de Himalaya tot royale onderkomens op de grachten van Amsterdam: een verblijf in een woonboot is er een dat je niet snel vergeet. Je kunt kiezen uit allerlei soorten en maten over de hele wereld. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze je een uniek verblijf op het water bieden, totaal wat anders dan de conventionele soorten accommodaties aan wal.

Een groot pluspunt van een verblijf op een woonboot is dat je je reis veel flexibeler kunt maken. Bij veel van deze boten hoef je alleen maar de loopplank binnen te halen, het anker op te halen en de motor aan te zetten om op weg te gaan. Voordat je het weet, vaar je langs stranden met wuivende palmbomen, duizelingwekkende kliffen, op de open oceaan of op wisselende Alpenmeren tussen besneeuwde bergen en naaldbossen. Dus als je dit jaar een compleet nieuwe manier van reizen zoekt …

Een vakantie op het water betekent niet dat je in hoeft te leveren op comfort. Eén blik op de met hout afgewerkte interieurs en de 19de-eeuwse inrichtingen van de chique woonboten in Srinagar zegt al genoeg. Deze accommodaties hebben doorgaans 3 of 4 sterren en omvatten boten als de Lake Victoria Houseboat, die de weelde en extravagantie van het Raj-tijdperk uitstraalt met bedden van bewerkt mahonie, sprankelende kroonluchters en platen van filigrein — en dat op een boot.

Op andere plekken is een verblijf op het water dé manier om de lokale sfeer te proeven. Je kunt kiezen voor woonboten in Key West om luxe jachten aan de stralende Atlantische kust van Florida te ontdekken of om mee te gaan op visexcursies tussen scholen dolfijnen in de Golf van Mexico. Dan zijn er nog de chique en elegante woonboten in Amsterdam, die Scandinavische designtrends en het vaarerfgoed van Nederland combineren in een accommodatie die perfect past in de door UNESCO erkende grachten van de hoofdstad. Houseboat Prinsheerlijk op de bruisende Prinsengracht is met zijn lichte interieur en hedendaagse loungeplekken een perfect voorbeeld.

En dat is nog maar een voorproefje van de talloze unieke en interessante woonboten die je op Expedia kunt vinden …