De Italiaanse naam van Rome, Roma, is niet voor niets het anagram van amor, liefde. De stad barst van de romantiek en is dan ook de ultieme bestemming voor een weekendje weg met je grote liefde. Vlinders gegarandeerd - want je wordt zeker weten ook verliefd op al dat moois in Rome!

Profiteer tot 30 maart van onze Paasaanbiedingen en boek nu je stedentrip naar Rome extra voordelig!

Rome aan je voeten

Is er iets romantischer dan samen uitkijken over de Eeuwige Stad aan je voeten? In Rome geniet je van de meest adembenemende uitzichten. Mijn drie favoriete uitkijkplekken zijn Piazza Bucarest (Villa Borghese), het panoramaterras van het Vittoriano (Piazza Venezia) en Lo Zodiaco op de Monte Mario, het hoogste punt van Rome.

Villa Borghese, Monte Mario, Piazza Venezia

Foto: Jean-François Gornet, CC BY-SA 2.0

Net als in de film...

In Rome is een aantal van de meest romantische scènes uit de Italiaanse filmgeschiedenis geschoten. Roman Holiday, met Audrey Hepburn en Gregory Peck in de hoofdrol, heb ik wel honderd keer gezien. Wil je in de romantische voetsporen van de filmsterren treden? Wandel dan door de Via Margutta en neem een kijkje op nummer 51.

Via Margutta 51

Foto: Viaggio Routard, CC BY 2.0

Kunstige liefde

Rome barst van de kunst en op tal van kunstwerken is er een rol weggelegd voor de liefde. Wie samen artistiek wil zwijmelen, bewondert Titiaans Amor sacro e Amor profano in Galleria Borghese, een prachtige ode aan de liefde. Daarna raad ik je aan een roeibootje te huren bij het meertje in Villa Borghese. De perfecte combi voor een dag vol romantiek.

Galleria Borghese

Foto: Rosemary Dukelow, CC BY 2.0

Rome by night

Voor mij is er niets zo romantisch als 's nachts langs de Romeinse ruïnes slenteren. Alhoewel... nóg verliefder word je als je samen in een Ape door Rome rijdt. In deze typisch Italiaanse driewieler kun je verschillende tours maken, onder meer door het nachtelijke Rome.

Foto: Xavi, CC BY 2.0

Romantische rozentuin

Elk jaar op 21 april gaat de Roseto Comunale, Romes rozentuin, weer open. Onder het genot van een zoet rozenbriesje wandel je tot half juni langs de meest schitterend gekleurde rozen. Loop ook even door naar het Piazza dei Cavalieri di Malta, waar je door het sleutelgat van de priorij de Sint-Pieter in een bijzondere omlijsting kunt bewonderen.

Roseto Comunale, Piazza dei Cavalieri di Malta

Foto: Hannah Cook, CC BY 2.0