By Expedia Team, on January 18, 2017

5x romantische plekken in Dubrovnik

Dubrovnik in Kroatië is een prachtige stad. De historische vestingstad heeft vele romantische plekken. Smalle straatjes met rode daken en tussendoor uitzicht op de blauwe Adriatische Zee. Gezellige pleintjes en prachtige Venetiaanse paleizen. Een plek om hand in hand doorheen te slenteren.

### Een ritje met de kabelbaan

Voor een adembenemend uitzicht over Dubrovnik en de omliggende eilanden neem je de kabelbaan. Je kunt boven een drankje nemen of het fort verkennen op de berg. Voor echte rust kan je het beste alleen omhoog voor de kabelbaan kiezen en dan zelf naar beneden lopen. Op de route zijn genoeg privé-plekjes waar je met z’n tweetjes kunt gaan zitten.

Ulica kralja Petra Krešimira IV, 20000, Dubrovnik, Kroatië

Foto: Tikva Looijen

### Buza Bar

Dit café staat beter bekend als het “Hole in the Wall”-café. Er zit namelijk letterlijk een gat in de enorme stadsmuren. Stap hier doorheen en je bent aan de buitenkant van de muur waar op een klein stukje uitstekende rots een cafeetje zit. Je moet er naar op zoek en het geeft je het gevoel dat je echt iets ontdekt hebt. Een heerlijke plek om romantisch hand in hand van de prachtige zonsondergang over de Adriatische Zee te genieten.

Crijevićeva ul. 9, 20000, Dubrovnik, Kroatië

_Foto: colleen_elizabeth, CC BY-SA 2.0_

### Kajakken met picknick

Wanneer je de stad vanaf het water wilt bekijken, is er niets romantischer dan een kajak tour. Als je tenminste samen een goed ritme kunt vinden, maar daar zullen de gidsen je bij helpen. Nadat je de stad hebt bekeken vaar je door naar het Lokrum-eiland. De verlaten stranden hier zijn perfect voor een picknick. Je kunt ook snorkelen in de helderblauwe wateren rondom het eiland.

Adventure Dubrovnik, Ul. Svetog Križa 3, 20000, Dubrovnik, Kroatië

Foto: Patrick G, CC BY-SA 2.0

### Rector’s Palace in het donker

Eén van de mooiste gebouwen in deze stad vol mooie gebouwen is het Rector’s Palace. Dit was ooit het paleis van de bestuurder van de stad en je kunt tegen betaling een aantal kamers en de oude kerkers bezoeken. In het donker is het Rector’s Palace en het daarvoor gelegen plein nog romantischer. Dankzij de verlichting is het soms zachtroze, dan weer paars of wit.

Ul. Pred Dvorom 3, 20000, Dubrovnik, Kroatië

Foto: Tikva Looijen

### Je eigen Game of Thrones zoektocht

De immens populaire serie Game of Thrones is deels opgenomen in Dubrovnik. Als jullie hier thuis graag samen naar kijken, is het natuurlijk hartstikke leuk om samen op zoek te gaan naar de plekken uit de serie. Je kunt hiervoor een tour boeken, maar er zijn ook genoeg tips online te vinden om je eigen wandeling mee te plannen. Loop bijvoorbeeld een rondje over de stadsmuren en aan het einde zie je de Minceta-toren die in de serie werd gebruikt als het huis van de onsterfelijke.

Minceta toren, Dubrovnik

Foto: Son of Groucho, CC BY 2.0