By Expedia Team, on August 31, 2016

Romantiek op zijn Siciliaans

Ontdek samen met je geliefde de betoverende sfeer en de schatten van het Italiaanse eiland Sicilië.

Sicilië ligt midden in de Middellandse Zee. Het eiland vormt een idyllisch decor voor een romantische reis met zijn tweeën. Laat je meevoeren door de rust en de schoonheid van de weelderige barokke straten van Palermo en de fijne zandstranden van San Vito Lo Capo. Duik in la dolce vita op zijn Siciliaans.

Een stijlvolle ontmoeting met Palermo
—————————————–

Palermo, de grootste stad van Sicilië, is levendig, bruisend en vol passie. Er is zoveel moois te ontdekken. Begin je vakantie hand in hand met een wandeling door de straten van Palermo. Vanuit het centrum, met het beroemde kruispunt Quattro Canti aan de Piazza Vigliena, ontdek je de straten, de levendige pleinen en de verborgen steegjes. In de via Vittoria Emmanuelle vinden jullie de Kathedraal van Palermo (Duomo) en het Palazzo dei Normanni. De mozaïeken, de decoraties in de Palatijnse kapel en de zuilengang van het Arabisch-Normandische paleis zijn van een adembenemende schoonheid.

Nadat jullie een pizza van La Grotta di Bruno Onofrio hebben gedeeld, wandelen jullie naar de nabijgelegen Orto Botanico di Palermo (botanische tuin) met zijn heerlijke mediterrane bloemgeuren en de sfeer van vroeger wanneer je tussen de bamboe en palmbomen door wandelt.

‘s Avonds kun je heerlijk dineren in het gezellige Ristorante Sapori Perduti aan de Via Principe Di Belmonte. Sluit de avond in schoonheid af in het Teatro Massimo Vittorio Emanuele. In dit majestueuze, op twee na grootste operagebouw van Europa, kun je onvergetelijke concerten bijwonen. Na afloop genieten jullie van een wandeling in het maanlicht, met de operaklanken nog in je oren.

Sicily_romantic_Palermo_visualhunt.jpg

Romantisch Palermo. Foto: Massimo Frasson via Visualhunt / CC BY-SA

Ontspanning voor geliefden in San Vito Lo Capo
————————————————–

De kleine badplaats San Vito Lo Capo ligt in de provincie Trapani. Met zijn hoge kliffen is het een waar paradijs. Hier vind je een van de mooiste stranden van de Middellandse Zeekust. Het is een ideale plek om tot jezelf te komen. De authentieke architectuur van de typisch Siciliaanse huizen completeren het geluksgevoel dat je hier krijgt.

Niet ver van het dorp ligt het Riserva Naturale Orientata dello Zingaro met haar ongerepte natuur. In de 1700 hectare die dit reservaat groot is, zijn maar liefst 650 verschillende plantensoorten en 39 vogelsoorten te vinden. Sluit je even af van de wereld in de kleine baaitjes met de witte zandstranden en neem een duik in het prachtige turquoise water.

Bij het vallen van de avond nemen jullie plaats aan een tafeltje in het restaurant Syrah. Vlakbij het strand genieten jullie van couscous met vis, een van dé specialiteiten van de streek en bekend bij alle eilandbewoners. Als jullie uitgegeten zijn, is het tijd voor het spektakel van de ondergaande zon boven de zee. Dit is pas genieten!

Sicily_romantic_trapani_visualhunt.jpg

De prachtige kustprovincie Trapani. Foto: Tommie Hansen via VisualHunt.com / CC BY

Cruise voor twee naar de Eolische Eilanden
———————————————-

Een echte Siciliaanse parel vind je in de Tyrreense Zee. De Eolische Eilanden zijn het ideale excuus voor een romantische cruise. Aan boord van een zeilschip ontdekken jullie de verschillende eilanden met hun betoverende landschappen.

In plaats van een tussenstop op het zeer toeristische Lipari, ga je van boord op Panarea, een eilandje waar slechts 280 mensen wonen. De schoonheid van de enorm diverse flora is betoverend: zoveel geuren en kleuren van olijfbomen, wijnranken, roze, rode en oranje bougainvillea, vijgcactussen en bloeiende kappertjesplanten.

Ontdek ook het mooie uitzicht vanaf de Monte Fossa delle Felci op het bosrijke eiland Salina. Het hoogste punt ligt op 962 meter, vanwaar je de hele eilandengroep kunt overzien. Een indrukwekkend uitzicht om samen van te genieten.

### Siciliaanse poëzie

Sicilië is een romantische locatie bij uitstek. In de 13de eeuw kwam hier een nieuwe poëzieschool op, La Scuola Siciliana (de Siciliaanse school). Deze zorgde voor een opmars van de lyrische Italiaanse literatuur. Om een tegenwicht te bieden aan het cynisme van die tijd richtte deze school zich vooral op romantiek en hoffelijkheid. De bekendste vertegenwoordiger van deze stroming is Giacomo da Lentini, die gezien wordt als de uitvinder van het sonnet, een van de meest gebruikte dichtvormen door schrijvers in heel Europa.

### Top 4 evenementen op Sicilië

– Juni: World Festival On The Beach in Palermo, op het strand Mondello vindt een groot festival plaats waar sport en muziek samengaan.
– Juni: Ciclo Di Rappresentazioni Classiche, in Siracusa, klassieke werken in het indrukwekkende antieke theater van de stad.
– Juli: Festino di Santa Rosalia, in Palermo, feest ter ere van St Rosalia met als afsluiting een groot vuurwerk op het Foro Italico.
– November: Internationaal Festival van Heilige Muziek, in Monreale, verschillende concerten en uitvoeringen van heilige liederen.

### Sicilië in het kort

Beste tijd om te gaan

In de lente en in de herfst, om hitte en regen te vermijden.

Vervoer

Je vliegt voordelig naar dit prachtige eiland met Expedia.nl.

Om zelf je route te kunnen bepalen is het huren van een auto de beste optie, bijvoorbeeld bij aankomst in Palermo. De bussen zijn niet duur en rijden tussen de grote steden.

Slapen

Voor een paradijsje ver weg van alle drukte, overnacht je in een van de agriturismi, landelijke hotels, of in een fijn vakantiehuis. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een comfortabel hotel in een van de grotere plaatsen op het eiland, zoals Palermo.

Eten & drinken

L’Ottava Nota: 55 Via Butera, Palermo

Originele en creatieve Siciliaanse keuken in een romantische sfeer. Tussen €40 en €60*

Pizza & Sfizi: 20/22 via Dante Alighieri, San Vito Lo Capo

De beste pizza’s van de stad om onbekommerd op het strand van te genieten. Ongeveer €10*

Amici Miei: 124 Via Cesare Battisti, Messina

Een gezellig restaurant waar de typisch Siciliaanse gerechten niet alleen heel mooi maar ook erg lekker zijn. Tussen €30 en €60*

Basirico: 56 Via Amalfitana, Siracusa

Een weelderig decor voor een verfijnde en moderne Siciliaanse keuken. Een van de beste restaurants van Siracusa. Ongeveer €60*

* Prijzen kunnen afwijken.