Een weekendje hoofdstad met je lief staat garant voor een paar dagen vol romantiek aan de grachten. Amsterdam heeft geliefden ontzettend veel te bieden. Ik help je op weg met 5 tips om jullie liefde te vieren.

Candlelight Cruise

Varen door de Amsterdamse grachten terwijl je geniet van een diner bij kaarslicht. Hoe romantisch wil je het hebben? De Candlelight Cruise vertrekt elke avond om 20.00 uur vanaf de Prins Hendrikkade, vlakbij het Centraal Station. Tip: combineer de rondvaart met een bezoek aan het Rijksmuseum. En overdag is een rondvaart natuurlijk ook heel romantisch!

Prins Hendrikkade 33A

Foto: Kyle Hasegawa, CC BY 2.0

Uit eten in de 9 straatjes

Ga je voor chic, of juist voor een jazzy en lazy atmosfeer? Wat je ook kiest voor jou en je lief, in de 9 Straatjes vind je altijd een romantisch restaurant. Aanrader is restaurant Van Harte in de Hartenstraat. Met zo'n naam straalt de liefde er van af. En het eten is ook nog eens heerlijk.

Hartenstraat 24

Foto: Daisy Scholte

Het oudste filmtheater

Het meest romantische filmtheater vind je aan de Prinsengracht in Amsterdam. Filmtheater de Uitkijk is een knusse bioscoop in jaren '20 stijl. Met het romantische filmarrangement kijk je met z'n tweeën vanaf het ouderwetse balkon naar een echte filmklassieker, terwijl je geniet van een glaasje champagne en heerlijke bonbons.

Prinsengracht 425

Foto: Daisy Scholte

Bijzonder Hotel Lloyd

Verras je geliefde met een overnachting in het meest ongewone hotel van Amsterdam. In het Lloyd Hotel boek je een kamer met een ouderwetse bedstee, of met een badkuip midden in de kamer. Het is het eerste hotel ter wereld met 1 tot 5 sterren kamers. Een leukere verrassing is er niet.

Oostelijke Handelskade 34

Foto: Daisy Scholte

Bezoek het Concertgebouw

Met het online concertkompas van het Amsterdamse Concertgebouw vind je gemakkelijk het optreden dat bij jullie past. Klik op 'intiem' en luister naar de klanken van één enkele viool. Reis door de tijd van barok tot modern en kies tot slot het mooiste instrument. Het kompas doet de rest.

Concertgebouwplein 10

Foto: Daisy Scholte