Een lang weekend weg met je lief? Dan is Brugge de perfecte bestemming. Het is heerlijk hand-in-hand dwalen door de smalle straatjes, over de bruggetjes en door de knusse hofjes. Je kunt samen een biertje drinken, genieten van geweldige Belgische chocolade en 's avonds leuk uit eten. Bekijk de top 5 Brugge voor love birds.

Profiteer van onze speciale Paasaanbiedingen en boek nu je stedentrip naar Brugge extra voordelig!

Romantische rondvaart Brugge

Een rondvaart Brugge mag tijdens je bezoek aan de stad niet ontbreken. Brugge staat immers bekend om haar mooie grachten en bruggen. De stad vanaf het water zien is echt een aanrader. Het kan best druk zijn, dus ga 's ochtends vroeg met een rondvaart mee, als de stad nog net niet helemaal wakker is. Geniet van het uitzicht op de schots-en-scheve huisjes, terwijl je af en toe moet duiken om onder een bruggetje door te varen.
Rozenhoedkaai, Brugge, België

Foto: Pixabay

Begijnhof: mysterieus en knus

Misschien wel het mooiste Begijnhof van Europa. Ooit woonde hier de zusters van de Orde van Sint-Benedictus en ongetrouwde dames die niet in het klooster wilden intreden, maar wel onder bescherming van de kerk wilden wonen. Het kleine hofje is keurig ommuurd en als je er binnenwandelt is de toeristische drukte van Brugge ineens heel ver weg. Als je je ogen dicht doet, kun je je zomaar voorstellen hoe de begijntjes hier geruisloos tussen de bomen wandelden.
Begijnhof, Brugge, België

Foto: [Navy8300](//commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Navy8300&action=edit&redlink=1"%20class="new" title="User:Navy8300 (page does not exist)) - Own work, [CC BY-SA 3.0](https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0"%20title="Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0)

Heerlijk uit eten

Lekker eten in Brugge is natuurlijk geen enkel probleem. Overal vind je de leukste Belgische bistro's, maar wil je even in alle rust dineren en echt wat bijzonders, dan kun je het beste net even het centrum uitwandelen. Loop bijvoorbeeld naar het Guido Gezelleplein, waar je een verzameling restaurantjes vindt, die in prachtige historische panden zijn gevestigd. Daar gaat je hart sneller van kloppen.
Guido Gezelleplein, Brugge, België

Foto: Pixabay

Minnewaterpark

Een beetje rust vinden in het toeristische Brugge is nog niet zo gemakkelijk, maar ten zuiden van het centrum vind je het Minnewaterpark, omringd door bomen en bezaaid met bankjes om even rustig te genieten. Je hebt hier een prachtig uitzicht over het water. Het verhaal gaat dat je de eeuwige liefde zult kennen, als je met je geliefde over de Minnewaterbrug loopt. Het proberen waard, toch?
Minnewater, Brugge, België

Foto: Pixabay

Uitzicht vanaf het Belfort

Waar je ook bent in Brugge, de 83-meter hoge Belfort steekt overal trots bovenuit. De toren beklimmen is dan ook een echte must als je Brugge bezoekt. Tijdens het beklimmen van de 366 treden kom je niet alleen langs de 47 imposante klokken en leer je meer over de geschiedenis van de stad. Boven word je getrakteerd op een schitterend uitzicht over de stad en omgeving.
Markt 7, Brugge, België

Foto: Fearless Fred op Visual Hunt / CC BY