Malta is een eiland voor geliefden. Het is moeilijk om niet halsoverkop verliefd te worden op je reispartner als je omringd wordt door zon, zee, palmbomen, oude steden en Maltees eten. Het mini eilandje is bovendien perfect voor een korte getaway. Dit de vijf locaties met de meest romantische sfeer.

Valletta

Valletta doet denken aan middeleeuwse sprookjes, met zijn dramatische kerken, dunne kronkelige straatjes, en prachtige vergezichten. Tijdens een bezoekje aan de hoofdstad mag een wandeling door de Upper Barrakka Gardens niet ontbreken. En zorg vooral dat je het zo timet dat je er bent voor de kanonnen-ceremonie. Vanaf deze tuinen heb je prachtig uitzicht over de Three Cities.

Triq Sant' Orsla, Il-Belt Valletta

_Foto: dr_zoidberg, CC BY-SA 2.0_

Mdina

Wat is er romantischer dan de 'silent city' Mdina? De oude hoofdstad is volledig ommuurd. Op rustige dagen voelt het alsof jij en je geliefde compleet alleen zijn, en bovendien zo'n tweehonderd jaar terug in de tijd zijn gestapt. Deel samen een stuk taart bij Fontanella (nee, echt, in je eentje krijg je die niet op), en geniet van het uitzicht over het eiland.

Fontanella Tea Room, Bastion Street, Mdina

Foto: John Haslam, CC BY 2.0

Sliema

De eerste persoon die Sliema een romantische plek vindt, moet nog geboren worden. Deze badplaats vol betonnen flatgebouwen is niet bepaald authentiek te noemen. Maar het heeft wel een baai van waaruit je het allermooiste uitzicht op Valetta hebt. En dát is dan wel weer mooi. Pak dus de ferry naar de overkant, en verdwaal even in een sprookje als de indrukwekkende stad op je af komt.

Foto: Mauro Cacciola, CC BY 2.0

Azure Window op Gozo

Als het goed genoeg is voor Game of Thrones, dan is het goed genoeg voor jou, of niet? De azure window is een natuurlijke boog die ontstond toen twee grotten instortten. Een tip: wacht niet te lang met je romantische tripje, want de boog is aan het eroderen. Naar verwachting zal hij over enkele jaren niet meer bestaan.

San Lawrenz, Malta

Foto: Berit Watkin, CC BY 2.0

Blue Lagoon

Veel blauwer wordt het water niet dan bij de -je raadt het al- Blue Lagoon op Comino, een klein eilandje tussen Malta en Gozo in. Comino is maar 3,5 vierkante kilometer groot, en er mogen geen auto's komen. Genoeg ruimte voor romantische wandelingen, of zwemmen in het heldere water. In het hoogseizoen is het hier overigens erg druk, maar dat neemt niets weg van de natuurlijke schoonheid.

Blue Lagoon, Comino

Foto: andrea castelli, CC BY 2.0