Les Sybelles is een van de grootste skidomeinen van Frankrijk en uitermate geschikt om een wintersportvakantie door te brengen met het hele gezin.

Peuters, kleuters, pubers en ouders: er is voor ieder wat wils tijdens een gezinsvakantie in het skidomein Les Sybelles. Dit domein bestaat uit maar liefst 6 skigebieden. Er is van alles te doen: skiën, wandelen op sneeuwschoenen en sleeën. Ook zijn er vele culturele en feestelijke evenementen. Het is duidelijk: er is te veel om te kiezen. Om het je wat makkelijker te maken heeft het skigebied Le Corbier het Famille Plus-label gekregen. Dit label staat garant voor een vakantie die speciaal is toegespitst op gezinnen.

Op de piste in La Toussuire en Le Corbier

Op wintersportvakantie in Les Sybelles zijn kinderen niet verplicht om op de 'grote mensen'-pistes te skiën. Er is een speciale club voor kinderen van 2,5 jaar of ouder, met gediplomeerde instructeurs. Een beginnersles of lessen voor kinderen die al eerder geskied hebben: in Les Sybelles zijn alle middelen zijn aanwezig om ieder kind in zijn of haar eigen ritme te leren skiën.

Behalve skiën is er in het programma plek voor ontspanning en vermaak. Mascottes, speeltuinen, parcours en wedstrijden: je kinderen hoeven zich geen moment te vervelen.

In Le Corbier vind je een juniorclub waar jonge vakantiegangers van 5 t/m 13 jaar verschillende activiteiten kunnen doen. Ze kunnen er een wandeling op sneeuwschoenen proberen, leren schaatsen en deelnemen aan verschillende buitenactiviteiten.

Kunnen je kinderen al goed skiën en willen ze nog een stapje verder? De lokale skischool geeft competitielessen genaamd 'Fatal'Ados'. Hier kunnen jongeren aan deelnemen als ze op een gevorderd niveau kunnen skiën. Op het programma staan nieuwe afdalingen en vooral heel veel plezier. Je jonge kampioen ontwikkelt zijn snelheid en wendbaarheid op een parcours met hobbels, springkussens en trampolines. Je kinderen kunnen hier op een snowboard, op ski's en op een snowskate staan en hebben het grootste plezier in een veilige omgeving en onder de deskundige leiding van professionals.

LesSybelles_France_Ski_Family_Flickr.jpgSkilessen voor kinderen. Foto door Patrick Nouhailler onder licentie CC BY-SA 2.0

Bijzondere afdalingen in La Toussuire

Hebben de kinderen zin in iets geks? Bijvoorbeeld in een afdaling op de rug van een slang? Na dit voorstel vergeten je kinderen ongetwijfeld even helemaal hun crêpes op te eten.

Als iedereen lekker warm is aangekleed, gaan jullie na sluitingstijd opnieuw met het hele gezin naar de piste. Hier wacht een vreemd wezen jullie op: een lange gekleurde slang, die bestaat uit allemaal sleetjes achter elkaar. Neem plaats, want jullie nieuwe vervoermiddel is klaar om de pistes af te glijden.

Zowel ouders als kinderen vinden het geweldig en iedereen krijgt de slappe lach als de snake gliss (glijdende slang) de berg af kronkelt.

Na deze fantastische activiteit staat er de volgende dag iets anders leuks op het programma: de sleepiste La Savonnette in La Toussuire. Zoals de naam al zegt, kun je in dit uitgezette en beveiligde gebied heerlijk van de berg afglijden. Ook hier kunnen je kinderen zich de hele dag vermaken.

LesSybelles_Family_France_Ski_sleddogs_FLickr.jpgTocht met sledehonden. Foto door Rona Proudfoot onder licentie CC BY-SA 2.0

Prachtige sleehonden midden in de Maurienne

In Saint-Jean-d'Arves kun je een tocht met sleehonden maken met het hele gezin. Tijdens dit originele en sportieve uitstapje ontdekken jullie het natuurlijke erfgoed van Les Sybelles.

Jullie worden opgewacht door prachtige huskies, malamutes en groenlanders. De vacht van deze sleehonden glanst en ze worden gelukkig graag geaaid. Hierna kunnen jullie met z'n allen plaatsnemen in een comfortabele slee.

Een musher (piloot) neemt de leiding en stuurt zijn span van een tiental Noordse honden deskundig aan. De meest schitterende uitzichten trekken aan jullie voorbij, terwijl jullie slee door de bossen glijdt met overal sparren die bedekt zijn met sneeuw. Ook rijden jullie langs spierwitte sneeuwvlaktes in uitgestrekte alpenweides.

Als jullie weer terug zijn in het dorp, hebben jullie natuurlijk honger gekregen. Loop binnen in een van de restaurants in Saint-Jean-d'Arves en bestel een fondue uit de Savoie voor een complete belevenis van Les Sybelles.

Liever een skibestemming dichter bij huis? Check dan het gezinsvriendelijke Sauerland.

Guignol in Les Sybelles

De beroemde kleine Franse marionet Guignol bestaat al tientallen jaren. Iedere winter komt hij langs in La Toussuire en treedt hij van december tot april op. Hij vermaakt jong en oud met zijn voorstellingen. Het theater van Guignol is een echte poppenvoorstelling voor alle leeftijden die jullie niet mogen missen als jullie met het gezin op vakantie gaan naar Les Sybelles.

Les Sybelles in het kort

Beste tijd om te gaan

Tijdens de kerstvakantie, zodat jemet het hele gezin de sprookjesachtige sfeer van Kerstmis in de besneeuwde bergen kunt meemaken.

Vervoer

Een netwerk van pendelbussen verbindt de verschillende skigebieden 7 dagen per week met elkaar.

Twee mogelijke routes:

  • Pendelbus Les Sybelles, tussen Saint-Jean-d'Arves (La Chal) en Saint-Sorlin-d'Arves (plan du Moulin). Toegankelijk met een skipas van Les Sybelles.
  • Gele pendelbus, tussen Le Corbier (bagagedepot) en La Toussuire (VVV). Gratis.

De pendelbussen gaan langs verschillende wijken en gebouwen in de dorpen van het skidomein Les Sybelles.

Slapen

In Les Sybelles zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden voor het hele gezin. In Le Corbier, in een aparthotel (een combinatie tussen een appartement en ene hotel) waar jullie gebruik kunnen maken van de vele plekken met het 'Famille Plus-label'. Of kies voor een hotel dichtbij de pistes.

Eten & drinken

La fontaine de l'Ours: dorp, Le corbier.

L'alpage: galerie Charvin, Le Corbier - regionale specialiteiten en mooi uitzicht.

La table du grizzli: linkeroever, tegenover l'Écrin des Sybelles, Fontcouverte-la-Toussuire - pizza's en regionale specialiteiten, als de kinderen veel honger hebben.

Sandwicherie La Pause du secours: TSD6 de Bellard, Fontcouverte-la-Toussuire. Een handige snack of een lunch om mee te nemen.

Voici le jour qui fuit / Qui fuit de nos montagnes / Et l'ombre de la nuit / S'étend sur nos campagnes / Et l'on entend (bis) / Les montagnards (bis) / Chanter dans la prairie / Ce refrain doux et léger / Qui charme mon amie

Dit zijn de eerste twee coupletten van een traditioneel avondlied uit de Savoie. Tijdens je gezinsvakantie naar Les Sybelles kun je je kinderen in slaap zingen met dit rustige slaapliedje.

Top 5 gezins-uitjes

24 december: aankomst van de Kerstman in Saint-Jean-d'Arves.

December-april: Theater van Guignol in La Toussuire.

December-januari: de magie van de feestdagen in Saint-Sorlin-d'Arves, een periode vol entertainment en vuurwerk.

Februari: carnaval in Saint-Jean-d'Arves en Saint-Sorlin-d'Arves.

Februari: uitdaging wintersporten voor gezinnen, wedstrijden en uitdagingen voor het hele gezin in Le Corbier.