By Expedia Team, on December 16, 2015

5x wintersport Serre Chevalier en omgeving

Wil je eens naar een andere plaats op wintersport? Ontdek het minder bekende Serre Chevalier, in het zuidelijke deel van de Franse Alpen. Serre Chevalier Vallée is een langgerekt gebied bestaande uit meerdere skidorpen met 250 km piste en 300 dagen zon per jaar. Het prijsniveau ligt een stuk lager dan in de grote bekende Franse skioorden en er zijn veel leuke activiteiten en vooruitstrevende initiatieven. Tip: vlieg goedkoop naar het Italiaanse Turijn.

### Voor zonsopkomst met de pistenbully de berg op

Ga eens om 6 uur ‘s ochtends in het donker met een speciale pistenbully omhoog. Je ontbijt op de berg en maakt daarna de eerste afdaling in nog heerlijke verse, onaangeroerde sneeuw: premières traces. Ook leuk is off piste skiën in de Mélèzone of doe de VidéoZone: je skiet een echte slalom en wordt gefilmd. Met het nummer van je skipas kun je je skikunsten terugzien en delen op Facebook.

05240 Serre Chevalier, Frankrijk

Foto: Denise Miltenburg

### Culinair eten op de piste

Dacht jij dat je op de piste alleen restaurants met zelfbediening en middelmatig eten had? Welnee! In Serre Chevalier kun je voortreffelijk eten. Echt culinair genieten voor een redelijke prijs. Proef tartiflette, steak tartare, risotto of een salade de montagne in de beste pisterestaurants. Uiteraard drink je ook een genepy, een kruidenlikeur uit de Alpen. Lunch zeker bij Le Flocon en bij restaurant l’Arafet 2000, allebei op de piste.

Le Flocon: Le Bachas, 05220 Le Monetier-les-Bains, Frankrijk

Clot de l’Aravet: 05240 Serre Chevalier, Frankrijk

Foto: Denise Miltenburg

### Barbecueën op de piste

Op 2 plekken op de piste zijn picknickplaatsen gemaakt. Er staan houten picknicktafels en stoelen waar je gewoon je eigen meegenomen lunch kunt nuttigen. Nog leuker: als het niet te hard sneeuwt, kun je er ook barbecueën! Heerlijk toch? Die barbecue of grill hoef je natuurlijk niet zelf mee te slepen, ze staan er al. Daarna kun je nog even nasoezen in de zon; de houten ligstoelen staan klaar.

05240 Serre Chevalier, Frankrijk

Foto: Denise Miltenburg

### Hoogste stad van Frankrijk en een museumpje pakken op de lange latten

Ga je naar Serre Chevalier bezoek dan ook Briançon. Het is de hoogstgelegen stad van Frankrijk (1326 meter) en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dat de regio daarnaast nog meer aan cultuur doet en daar vrij vooruitstrevend in is, blijkt wel uit het feit dat ze begin 2015 de seizoensexpositie neiges de culture hadden: een mooie fotoexpositie in een ‘nomadendorp’ met yurts en tipi’s, op de piste!

05100 Briançon, Frankrijk

Foto : Denise Miltenburg

### Badderen onder de sterrenhemel

In het thermencomplex Les Grands Bains kun je na een dag wintersporten heerlijk je spieren laten ontspannen. Het water van deze spa komt uit de natuurlijke waterbron van het dorp. Er is een hamam, jacuzzi’s en verschillende baden, ook buiten. Stel je voor, daar zit je dan, heerlijk bubbelend, in het donker tussen de machtige besneeuwde bergtoppen. Is dat eens even relaxen!

Les Grands Bains, Route des Bains, 05220 Le Monetier les Bains, Frankrijk

Foto : Denise Miltenburg