By Expedia Team, on December 2, 2015

5x wintersport in de Verenigde Staten

Een skivakantie in de Verenigde Staten ligt misschien niet voor de hand. Maar als je het ski-avontuur aan de andere kant van het water eenmaal bent aangegaan, wil je eigenlijk niets anders meer. De fijne poedersneeuw, korte wachttijden bij de lift en heerlijke skiresorts zijn slechts enkele van de redenen om eens voor een skivakantie in Noord-Amerika te kiezen.

### Jackson Hole, Wyoming

Wie naar het historische Jackson Hole afreist, waant zich in het Wilde Westen. In de zomer komen toeristen hier om het nabijgelegen Grand Teton National Park te bezoeken, in de winter is het dé plek van Wyoming om op de lange latten te gaan staan. Het leuke aan een skivakantie hier is dat je het prima kunt combineren met een bezoek aan het beroemde Yellowstone National Park: Old Faithful geiser die explodeert in de sneeuw is een heel bijzonder plaatje!

Foto: tpsdave, CC0 1.0

### Aspen, Colorado

Zeg je skiën in de Amerikaanse Rockies, dan zeg je skiën in Aspen. Dit bergdorp in het hart van Colorado heeft alles te bieden wat je je van een skivakantie kunt wensen: er zijn 4 verschillende skigebieden, meer dan 100 restaurants en bars en vele winkeltjes. Ook loop je in Aspen grote kans een beroemdheid tegen te komen: het is dé plek waar filmsterren graag op de lange latten staan.

Foto: gritz, CC0 1.0

### Salt Lake City, Utah

Wie denkt dat Utah alleen maar rode rotsen te bieden heeft, wordt aangenaam verrast door de vele skimogelijkheden die hier zijn. Rondom de stad Salt Lake City, bekend van de Olympische Winterspelen van 2002, liggen meerdere resorts, waarvan Alta en Brighton de bekendste zijn. Ben je het skiën een dagje beu, breng dan een bezoekje aan Salt Lake City zelf. Dat is een verrassend hippe stad, waarbij je de beroemde Salt Lake Temple (de kerk van de Mormonen) zeker niet mag overslaan.

Foto: Ryan Day, Freeimages

### Lake Placid, New York

Lake Placid is het oudste skioord van de Verenigde Staten en was de locatie van twee Olympische Winterspelen, namelijk die van 1932 en die van 1980. Het dorp ligt op ongeveer 4 uur rijden van New York, in het Adirondack natuurgebied op de grens met Canada. Het is dé plek waar de New Yorkers in de weekenden gaan skiën of langlaufen. Het gebied kenmerkt zich door de vele mooie resorts en de relaxte sfeer.

Foto: Lake Placid Region, CC BY 2.0

### Alyeska, Alaska

Wil je je wintersport combineren met een kans op het zien van het Noorderlicht? Ga dan skiën bij Alyeska in Alaska. Dit resort ligt op een half uurtje rijden van de Alaska’s grootste stad Anchorage en is beroemd om The North Face, de langste zwarte afdaling van Noord-Amerika. De uitzichten over de Cook Inlet vanaf de berg zijn prachtig! En mocht je een middag geen zin hebben om te gaan skiën, dan zijn er diverse andere winterse avonturen te beleven.

Foto: Robzor, CC0 1.0