Trouwen in het buitenland geeft je huwelijk net dat extra romantische tintje. Vaak gebeurt het op een plek waar het koppel mooie herinneringen aan heeft. Herinneringen of niet, deze vijf trouwlocaties staan garant voor een onvergetelijke bruiloft.

Op een berenvel in Oostenrijk

Wat is er romantischer dan een sprookjeshuwelijk tussen de besneeuwde bergtoppen? Treed in de voetsporen van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth (ook wel bekend als Sisi), en trouw in een snoezig Oostenrijks kerkje. Beleef daarna de huwelijksnacht in een knusse berghut. Zie je jezelf al liggen op een berenvel voor een knappend haardvuur? Bij Trouweninoostenrijk.nl wordt je droomhuwelijk tot in de puntjes geregeld.

Oostenrijk is ook de perfecte plek om te trouwen in een romantisch kasteel, zoals het beroemde Schloss Schönbrunn (1) in Wenen, waar keizer Frans Jozef en keizerin Sisi hebben gewoond. De idyllische stad Salzburg, bekend van de film The Sound of Music, is nog zo'n charmante plek om te trouwen.

De mooiste trouwreportage maak je in de prachtige tuinen bij slot Mirabell (2). In de omgeving van Salzburg vind je superromantische kerken, burchten en kastelen waar jullie elkaar het jawoord kunnen geven.

Strandceremonie op Hawaï

Een populaire bestemming om elkaar het jawoord te geven, is Hawaii. Niet voor niets, want de parelwitte stranden en wuivende palmen zijn natuurlijk de perfecte plek voor een huwelijk op het strand. Je hebt er geen inentingen of visum nodig, wel zo fijn voor jullie én voor de gasten. De Kauai wedding planners (3) staan je met raad en daad bij om jullie huwelijk onvergetelijk te maken. Ze zijn gespecialiseerd in trouwerijen bij watervallen, in romantische tuinen, op kliffen met uitzicht op zee, en natuurlijk op het strand.

Dol op de kleur paars? Dan is er niets romantischer dan trouwen midden in een lavendelveld. Ook dat kan op Hawaï, op het eiland Kauai, bij de Ali'i Kula Lavender Farm (4). De trouwfotograaf zal het ook een geweldige ervaring vinden, wanneer jullie elkaar in een geurend veld met tientallen soorten lavendel het jawoord geven. Je kunt er lunchen met allerlei lavendelgerechten. Aardigheidjes voor de gasten scoor je in de cadeauwinkel

Met een Balinese zegen

Liefhebbers van zon en zee trouwen graag op Bali. Met je blote voeten in het zand en de ondergaande zon op de achtergrond, zeggen jullie: "Ja ik wil!". Een huwelijk in Indonesië moet je wel ruim van tevoren goed regelen. Je moet er eerst trouwen in de kerk, voordat een huwelijk bij de burgerlijke stand geregistreerd kan worden.

Een goede weddingplanner regelt een mooie, religieuze basisceremonie. Je kunt dan Balinese zegeningen krijgen, waarbij de priester, gehuld in traditionele Balinese kleding, bidt voor jullie veiligheid, gezondheid en geluk. The Ritual Bali (5) is een romantische plek aan zee waar je een mooie ceremonie kunt boeken. Bali Wedding Places (6) heeft goede weddingplanners die al jullie dromen laten uitkomen.

Witblinkende bruiloft op Santorini

Een bruiloft op het Griekse eiland Santorini is er een om nooit te vergeten. De witblinkende huisjes, kerkjes met blauwe koepeltjes en mooist denkbare zonsondergangen van Europa vormen het perfecte decor voor jouw trouwfoto's. Trouw hier traditioneel voor de burgerlijke stand, of doe een katholieke of orthodoxe ceremonie. De planners van Divine Wedding Santorini (7) regelen alles, van een magische ceremonie tot een adembenemende receptie.

Tip: een leuke activiteit om met de gasten te ondernemen, is een bezoek aan de Santo Winery (8). Boek een chique wijnproeverij met waanzinnig uitzicht over zee. Je gasten zullen er nog lang over napraten!

Sprookjeshuwelijk in Portugal

Het sprookjesachtige domein Quinta da Regaleira (9), in de Portugese gemeente Sintra, is misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende, Europese locatie voor een bruiloft. In het park vind je kastelen, paviljoenen met fonteinen, romantische beekjes, kapelletjes met ondergrondse crypten en kleurrijke bloementuinen. De perfecte achtergrond voor een waanzinnige trouwreportage!

Het surrealistische park leent zich goed voor een themabruiloft. Plan samen met Happy Weddings (10) bijvoorbeeld een bruiloft in barokke stijl. Bij Sintra Municipal Council (11) geven ze graag advies over trouwerijen en kun je package deals boeken.