By Expedia Team, on March 31, 2016

5x de gaafste avontuurlijke huwelijksreizen

Natuurlijk kun je op huwelijksreis gaan naar een tropisch eiland met perfecte witte stranden. Maar is op het strand liggen niets voor jou? Ben je juist op zoek naar een avontuurlijke, actieve reis met daarbij een vleugje romantiek? Dan zijn er ook volop gave mogelijkheden.

### Ga luxe op safari in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een heerlijke bestemming voor een avontuurlijke huwelijksreis. Je kunt in je huurauto het hele land doorrijden, genieten van eindeloze landschappen en wilde dieren. In het Kruger Park kun je zelf op zoek gaan naar de Big Five, maar het is ook een aanrader om eens in een luxe private game reserve te slapen. Hier ga je op pad met een privé-ranger en val je elke nacht in slaap met de geluiden van wilde dieren op de achtergrond.

Foto: Karlijn Meulman

### Eilandhoppen op onbewoonde eilanden in de Filipijnen

Wil je avontuur combineren met strand, dan is eilandhoppen in de Filipijnen een aanrader. In prachtig Palawan kun je hele gave meerdaagse tochten maken. Je vaart van bounty-eiland naar bounty-eiland, slaapt op het strand in een hutje en eet verse vis van de barbecue. Overdag kun je kiezen: relaxen op de boot, snorkelen tussen het koraal of spelen met de kinderen in een vissersdorpje.

Foto: Karlijn Meulman

### Zweven boven de sprookjesvalleien van Cappadocië

Het Turkse natuurgebied Cappadocië is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een huwelijksreis, maar dit sprookjesachtige landschap is op en top romantisch. Je kunt hier rotskerken bezoeken, prachtige wandelingen maken, slapen in luxe grothotels en als klap op de vuurpijl een ballonvaart maken. Als je tijdens zonsopkomst boven de kleurrijke valleien van Cappadocië zweeft, waan je je echt even in een sprookje.

Foto: Karlijn Meulman

### Op een kameel door de Sahara

Marokko heeft iets mysterieus. Dat voel je in de koningssteden én in de Sahara. Erg Chebbi is de beste plek om een kameeltocht door de woestijn te maken. Bij voorkeur bij zonsondergang, als de zon de rollende rode duinen in vuur en vlam zet. Je slaapt in een Bedoeïenentent midden in de woestijn, met alleen het geluid van het opwaaiende zand om je heen en ontelbaar veel sterren aan de donkere hemel.

Foto: Karlijn Meulman

### Zwemmen met zeehonden op de Galapagoseilanden

Zodra je voet op je eerste eiland zet, merk je al dat de Galapagoseilanden uniek zijn. De vogels hebben blauwe voeten en zijn totaal niet bang voor je. Babyzeehondjes komen met je spelen in het water. Enorme families leguanen schuifelen richting zee. Je kunt er snorkelen, vulkanen beklimmen en diersoorten zien die nergens anders leven. Een cruise langs de Galapagoseilanden vergeet je nooit meer.

Foto: Karlijn Meulman