By Expedia Team, on January 14, 2016

5x Valentijnsdag vieren in Europa

Er is niks romantischer dan samen verdwalen in smalle steegjes, wijntjes drinken, nieuwe plekken ontdekken en samen zonsondergangen bekijken. Wil je Valentijnsdag vieren in het buitenland en heb je Parijs nu wel een beetje gezien? Deze 5 steden in Europa zijn niet alleen heel romantisch, ze zijn ook een beetje anders dan anders!

### Parijs van het zuiden: Bordeaux

Eerlijk is eerlijk: er is geen ander land dat zo romantisch is als Frankrijk. We blijven dus in het land en gaan naar het Parijs van het zuiden: Bordeaux. De stad staat bol van de terrasjes, mooie pleinen en fonteinen. Overal ademt het sfeer en gezelligheid. Wijn proeven (met chocolade of kaas) doen jullie bij Bar A Vin. Langs de boulevard en de rivier maak je samen een lange wandeling.

Bar a Vin: 3 Cours du 30 Juillet, Frankrijk

Foto: Bianca Kramer

### Verdwalen in Porto

Een stad die aan elkaar hangt van kleurrijke huisjes, bijzondere tegeltjes en was die overal buiten wappert. De stad van de port, van de Douro rivier, de bruggen en van de vele trappetjes. Porto is een stad waar niets moet en alles mag. Waar je samen kunt eten langs de rivier en waar je Porthuizen kunt bezoeken aan de overkant. En waar je het trammetje kunt pakken naar zee om de zon onder zien gaan. Ga romantisch tafelen bij Cantinho Oporto en Folias de Baco, een wijnbar met lokale wijnen.

Cantinho Oporto: R. de Mouzinho da Silveira 166, Portugal
Folias de Baco: Rua dos Caldeireiros 136, Portugal

_Foto: Bianca Krame_r

### Badderen in Boedapest

De vele prachtige gebouwen aan beide zijde van de Donau zijn een lust voor het oog. Het fijne van Boedapest is dat de stad ondanks haar allure als wereldstad, toch gewoon en heel relaxt is gebleven. Het eten is er lekker en goedkoop. Een must do in Boedapest, zeker met Valentijn, is dobberen in een van de thermale badhuizen die Boedapest rijk is.

Széchenyi Gyógyfürdo: Állatkerti krt. 9-11, Hongarije

Foto: Bianca Kramer

### Schattige huisjes in Riga

Met invloeden uit Zweden, Duitsland, Polen en Rusland is Riga een stad waar echt iedereen zich kan vermaken. Het is er enorm kleurrijk en mensen komen graag bij elkaar voor een beetje gezelschap. Het is er dus altijd levendig. Je kunt in Riga daarnaast vrij goedkoop luxe uit eten, bij Kalku Varti en Valtera Restorāns bijvoorbeeld. Ook een romantisch boottochtje over het kanaal mag niet ontbreken tijdens jullie weekendje. Of ga knuffelen met katten in kattencafé MINKA.

Kalku Varti: Kaļķu iela 11, Letland / Valtera Restorāns: Miesnieku iela 8, Letland / MINKA: Meža iela 4A, Letland

Foto: Bianca Kramer

### Zomerliefde in Valencia

Het warme zonnetje laat de liefde nog iets meer opbloeien en Valencia is daar dé bestemming voor. Fiets door de opgedroogde rivier (nu stadspark Turia), wandel langs het strand en eet samen een bord typisch Spaanse paella. Valencia is een mix van smalle straatjes en hippe wijken met moderne tentjes en plekken om uit te gaan. Voor wie houdt van een bruisende Valentijn.

Entrevins: Carrer de la Reina Na Maria, 3, Spanje
Mercat Bar: Carrer de Joaquín Costa, 27, Spanje
Wijnbar Casa Montaña: Calle José Benlliure, 69, Spanje

_Foto: Bianca Krame_r”