By Expedia Team, on January 16, 2016

5x Valentijnstips van een local uit Barcelona

Op zoek naar romantiek in de straten van Barcelona? Speciaal voor Valentijnsdag selecteerde ik 5 dingen die je niet mag missen voor een romantische date. Van verborgen pleinen en adembenemende uitkijkpunten tot aan cadeau ideeën en gezellige restaurants waar je bij kaarslicht kunt eten.

### Wandeling in de Gotische wijk

De oudste wijk van Barcelona, de Gotische wijk met de middeleeuwse paleizen, kronkelende straten en verborgen binnentuinen, is vooral wanneer het donker begint te worden een superromantische plek voor een wandeling met je geliefde. Schatten zoals het Plaça de Sant Felip Neri, Plaça del Rei en Plaça de Sant Iu, hebben dan een uniek sfeertje dat perfect past bij een romantische date.

Gotische wijk (Plaça de Sant Felip Neri)

Foto: Marta Rubio

### Bonbons cadeau geven

Vaak geef je voor Valentijnsdag bonbons als cadeau aan je geliefde. Dat komt mooi uit! In Barcelona houden ze heel erg van chocola, dus het aantal chocolatiers is er echt enorm. Er zit zelfs een chocolademuseum in de stad. In Barcelona kun je de beste bonbons halen bij Farga, Bubó en Escribà. Laat ze mooi inpakken en verras je geliefde met de lekkerste traktatie die er is!

Farga: Avinguda Diagonal, 391 / Bubó: Carrer de les Caputxes, 6 / Escribà: Carrer de les Floristes de la Rambla, 83

Foto: Marta Rubio

### Bunkers del Carmel

Een romantische plek waar de locals zelf graag heen gaan met hun date: de Bunkers del Carmel, die een panoramisch uitzicht over de stad bieden. Het is ook een van de mooiste plekken om de zonsondergang mee te maken, dus neem een mandje met wijn en wat hapjes mee, beklim de berg Turó de la Rovira en zoek een plekje bij het oude luchtafweergeschut om zo van het geweldige uitzicht te genieten.

Carrer Turó de la Rovira

_Foto: [Rober](https://www.flickr.com/photos/r3lp/ “Go to Rober’s photostream””)