By Expedia Team, on January 13, 2016

5x Valentijnsweekend in eigen land

Love is in the air! Maar je hoeft er niet voor de lucht in. In Nederland zijn genoeg romantische bestemmingen om de liefde uitgebreid te vieren. Dit zijn de vijf mooiste plekken voor een ontspannen Valentijnsweekend in eigen land.

### Romantisch Den Haag

In Den Haag is romantiek net zo vanzelfsprekend als politici op een fiets. Na een dromerige wandeling over het winterse strand stap je samen in de Hoftrammm. In dit bijzondere restaurant op wielen geniet je van een uitgebreid Valentijnsdiner terwijl je wordt rondgereden door deze mooie stad achter de duinen.

Foto: Daisy Scholte

### Amore Maastricht

Hand in hand struinen door de smalle straatjes van de historische binnenstad. Maastricht is met haar sierlijke gevels en sprookjesachtige kastelen de plek bij uitstek om met elkaar de liefde te vieren. Op een warm terras aan het Vrijthof zit je samen onder een deken en bestel je één vlaai met twee vorkjes.

Foto: Daisy Scholte

### Vintage Valentijn in Amsterdam

Er is geen poëtischer gebaar dan je liefde kussen op de Magere Brug in Amsterdam. Het verhaal gaat dat je dan voor altijd bij elkaar blijft. In de oudste bioscoop van de stad kijk je daarna samen een romantische filmklassieker. Filmtheater de Uitkijk serveert er zelfs een glaasje bubbels bij.

Foto: Daisy Scholte

### Verliefd op Vlieland

Er is maar één plek in Nederland waar je het gevoel kunt hebben dat je op een onbewoond eiland bent. Op Vlieland kun je uren over het strand wandelen zonder een levend wezen tegen te komen. Hier vier je Valentijnsdag alleen met elkaar. In één van de sfeervolle restaurants warm je samen weer op.

Foto: Daisy Scholte

### Stilte op de Veluwe

Liefhebbers van rust en natuur kiezen voor een weekend samen op de Veluwe. Wandel vroeg in de morgen over de stille heide en ga hand in hand op zoek gaat naar de eerste lentebloemen. De rest van de dag kun je ultiem ontspannen in welnessresort de Veluwse Bron.

Foto: Daisy Scholte