By Expedia Team, on October 26, 2015

Alternatieve sporten in skidomein Les 3 Vallées

Vallée de Courchevel, Vallée de Méribel en Vallée de Belleville vormen samen het domein Les 3 Vallées. Dit domein omvat veel bijzondere landschappen, sferen en activiteiten. Hier beleef je de Alpen op haar mooist, of je nu in de lucht hangt of op veilig met beide benen op de grond blijft. De combinatie van sport en bergen omvat veel meer dan alleen een skivakantie. Probeer verschillende activiteiten uit in de skigebieden van Les 3 Vallées.

In de lucht
—————

### IJsklimmen

Courchevel (bijnaam ‘Courch’) staat bekend als hét skioord waar je sensationele ‘hoogtepunten’ kunt bereiken. Ga bijvoorbeeld ijsklimmen en klim naar de top van gigantische natuurlijke ijssculpturen. Denk je dat deze activiteit alleen voor ervaren klimmers is? Dan heb je het mis, want er zijn routes voor elk niveau. Ook zijn er berggidsen die je kunnen helpen en je belangrijke tips kunnen geven.

### Helikoptervlucht

Als je nog een stukje hoger durft, kun je een helikoptervlucht maken. Je vliegt langs ijzingwekkend hoge rotswanden en bergkammen. Alles wat altijd zo ver weg leek, is nu binnen handbereik. Kijk goed om je heen en bewonder de bergen en het prachtige uitzicht over het skidomein Les 3 Vallées.

helicopter.jpg

Een ritje met de helikopter. Foto : Patrick Bürgler onder licentie CC BY-SA 2.0

Onder de grond
——————

### Tokkelen!

Het is tijd voor een andere omgeving. Ga bijvoorbeeld naar Val Thorens, het skigebied dat bekend staat om zijn levendigheid. Hier kom je met de tokkelbaan weer met beide benen op de grond. Deze tokkelbaan is maar liefst 1300 meter lang. In 1 minuut en 45 seconden zoef je naar beneden met onderweg een adembenemend uitzicht. Lijkt dit je wat? Ga dan naar het hoogste punt van het domein, de top van de stoeltjeslift Le Bouchet in Orelle, op 3230 meter hoogte. Je hangt in een stoffen cocon aan een staalkabel en je bereikt een snelheid van wel 100 kilometer per uur. Aan het einde van de rit kom je uit bij de Funitel de Thorens. Dit mag je niet missen!

### Duiken onder het ijs

Ga nog verder omlaag en duik onder het ijs van het Lac du Lou. Uitgerust met een duikpak met handschoenen en een duikbril ben je helemaal klaar om deze ijzige wereld te ontdekken. Deze ijsduik duurt in totaal 20 minuten en je ontdekt een hele nieuwe wereld. Bekijk de ijslaag, bewonder de lichtstralen die door het water schijnen en droom weg bij de vele luchtbelletjes die naar boven drijven.

val thorens.jpg

Val Thorens Foto : Richard Allaway onder licentie CC BY 2.0

In de hoogste versnelling
—————————–

### Ice Driving

Tot nu toe heb je de tijd genomen om alles te bekijken. Nu is het tijd om de snelheid op te voeren, vanuit een geheel nieuwe invalshoek. Je neemt plaats in een motorvoertuig en gaat over de hoogste ijsweg van Europa rijden. Op 2200 meter hoogte ligt het 760 meter lange circuit Alain-Prost. Hier leer je onder begeleiding van een instructeur van de Ice Driving Academy de technieken die je als coureur nodig hebt. Ook zijn er twee camera’s aan boord. Je kunt dus naar huis met een video als aandenken aan je huiveringwekkende rit.

### Lol op de sneeuwscooter

Vervolgens ga je naar Menuires. Dit is een waar paradijs voor liefhebbers van adrenalinekicks. Pas als het helemaal donker is, kan de actie beginnen. Maak onder begeleiding een tocht op een sneeuwscooter. Je leert hoe je de scooter moet besturen op een uitgezette route. Een ervaren gids van Scoot Evasion gaat als begeleider met je mee. De nieuwe sneeuwscooters zijn uitgerust met een viertaktmotor, de uitlaatgassen stinken niet en ze zijn stiller dan de oudere.

### Mountainbiken door de sneeuw

Voor je laatste activiteit ga je met een lichtere uitrusting op pad. Alles wat je nodig hebt zijn een fiets, een helm en sterke benen. Dan ben je klaar voor een introductie tot mountainbiken in de sneeuw. Je neemt een goede aanloop voordat je aan de 4 kilometer lange afdaling begint. Onderweg zul je slippen, remmen en spannende bochten nemen. Gelukkig onder goede begeleiding. De eerste keer voel je je misschien nog wat onzeker, maar de tweede keer ben je vol zelfvertrouwen en begint het grote genieten! Op je mountainbike ervaar je een gevoel van vrijheid dat je niet snel ergens anders zult krijgen.

### Het internationale vuurwerkfestival

Courchevel is het beste skigebied wat betreft vuurwerk in de bergen. Het bewijs hiervan is het vuurwerkfestival, n.a.v. een unieke wedstrijd in Europa. Op het programma staan grote vuurwerkshows waarbij gespecialiseerde verenigingen laten zien wat ze in huis hebben. Het evenement wordt afgesloten met een afdaling met fakkels, met zo’n 8000 toeschouwers die ondertussen genieten van een warm glas glühwein.

### Courchevel volgens de winnaars van de Courchevel Movie Challenge

Het skigebied organiseert één keer per jaar een wedstrijd voor amateurfilms van 2 tot 5 minuten. Het thema is ‘Sporten in Courchevel’. Zoek bijvoorbeeld het filmpje Magic Courch eens op. In dit filmpje wordt je meegenomen op een tocht van een paraglider. Bewonder de prachtige sneeuw van het gebied, vlieg over het bos en maak een rondje over het skigebied om tenslotte aan de voet van de pistes uit te komen. Een goed voorproefje van wat je te wachten staat in Courchevel.

### Les 3 Vallées in het kort

Beste tijd om te gaan

Van december t/m februari om volop te kunnen profiteren van de poedersneeuw, het belangrijkste onderdeel van alternatieve sporten. Bezoek Les 3 Vallées buiten de schoolvakanties voor nog meer vrijheid op de pistes.

Vervoer

Pendelbus: hiermee kun je tussen de verschillende dorpen reizen.

Fiets: na de introductie kun je iedere dag oefenen.

Helikopter: deze vliegt ook tussen de verschillende skigebieden.

Slapen

Kies in Les 3 Vallées voor een chalet op de pistes in bijvoorbeeld Courchevel, Méribel, Les Ménuires, Brides-les-Bains of Val Thorens, voor een geweldig uitzicht over het skigebied.

Eten & drinken

Les Verdons: boven aan de cabinelift Les Verdons, Courchevel

Caron Freeride Café: op de top van de Cime Caron, op 3200 meter, Val Thorens

Chalet 2000: Reberty 2000, Les Menuires”