Begin van hoofdinhoud

Vakanties in Oktober

Eindeloze bossen met rood en geel gekleurde bladen en ruige kusten met donderende golven: tijdens een vakantie in oktober geniet je van de herfst in al haar pracht. Met ons 'Beste Reistijd' tips vind je snel die bestemmingen waar je kunt genieten van een gouden herfst en een actieve vakantie kunt beleven met veel beweging in de frisse lucht te midden van adembenemende landschappen. Wil je de zomer nog niet vaarwel zeggen? Geen probleem, want er zijn genoeg verleidelijke stranden met veel zon om te ontdekken, zelfs als je in oktober reist. En als je meer geïnteresseerd bent in winkelen, cultuur en bezienswaardigheden, kun je veel spannende nieuwe indrukken opdoen tijdens een opwindende stedentrip in oktober.

Stedentrips, gezinsvakanties of strandvakanties in oktober

Als je er nog even op uit wilt met de kinderen, is een uitstapje naar de kust, bijvoorbeeld naar de Oostzee, een prima idee. Lange strandwandelingen, spannende vis- en kottertochten, en tussendoor de innerlijke mens verzorgen met een snack of een heerlijk broodje vis, bieden plezier en vertier aan jong en oud tijdens een gezinsvakantie in oktober.

Wil je liever een vakantie boeken waar je heerlijk op het strand in de zon kunt relaxen? Ook dan zijn er legio mogelijkheden voor een strandvakantie in oktober. Of je nu graag lekker wilt luieren op het helderwitte zand van een tropisch eilandparadijs of op een zwart lavazandstrand op Tenerife: de mogelijkheden voor een onvergetelijke strandvakantie zijn even gevarieerd als talrijk. Wie zon, warmte en strand wil combineren met activiteiten, kan zich uitstekend vermaken met tal van watersporten zoals zeilen, surfen en kajakken.

Welk moment van het jaar je ook kiest, er is altijd ruimte voor een stedentrip. Als je de juiste bestemming kiest voor je stedentrip in oktober, kun je niet alleen genieten van architectonische hoogtepunten, fascinerende musea en eersteklas restaurants, maar ook van de prachtige herfstkleuren in de parken of in de bossen en nationale parken in de omgeving. En dat is zeker het geval als je besluit naar Ierland te reizen. Het 'groene eiland' tooit zich in oktober al in prachtige herfstkleuren.

Meer lezen
Verbergen
** Alle prijzen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd

TOP-bestemmingen voor vakanties in oktober

Als je op zoek bent naar een actieve vakantie om door te brengen met de kinderen, boek dan een vakantie aan de Oostzee, bijvoorbeeld aan de Baltische kust van Mecklenburg-Vorpommern. In de nabijheid bevinden zich ook de fascinerende eilanden Usedom en Rügen, waarvan met name het laatstgenoemde beroemd is om zijn unieke krijtrotsen. Opwindende dagtochten en veel beweging in de frisse lucht zorgen dat de kleintjes 's avonds tijdens hun gezinsvakantie in oktober moe maar voldaan hun bed opzoeken, terwijl jij de dag rustig kunt afsluiten met een goed glas wijn.

Op een bestemming als Maui heersen in oktober dagtemperaturen van rond de 27 graden en tot wel 9 uur zonneschijn per dag. En ook op Mauritius word je door het klimaat verwend en kun je tot ver in oktober genieten van perfect zwemplezier. Wie liever minder lang vliegt, kan genieten van de adembenemende natuur op Tenerife en zonovergoten dagen doorbrengen op het strand. De donkere zandstranden die kenmerkend zijn voor Tenerife, geven het vulkanische eiland een bijzondere aanblik.

Een stedentrip naar Dublin brengt je naar het culturele centrum van Ierland. Wandel door de winkelstraat O' Connell Street, bewonder de prachtige oude binnenstad en ontspan je in St. Stephen's Green, een van de opmerkelijkste Victoriaanse parken van Ierland. Ook het Wicklow Mountains National Park ten zuiden van Dublin is een bezoek waard. Hier kun je op gemarkeerde paden door adembenemende natuur wandelen en genieten van de herfst in al haar glorie. Of kies voor een stedentrip naar Lissabon. Weemoedige fadogeluiden stijgen op uit de vele bars en de prachtige traditionele betegelde gevels van de stad betoveren bezoekers van alle leeftijden. En het feit dat het stand vlakbij is, is natuurlijk ook een groot pluspunt. Uitgebreide wandelingen met uitzicht op de eindeloze vlakte van de Atlantische Oceaan zijn een ware traktatie voor de geest. En met een beetje geluk is het zelfs in oktober nog zo warm dat je een sprong in zee durft te wagen.