Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Super autodeals in Athene

Alle huurauto’s in Athene

Een auto huren in Athene

Athene bezoeken

Bezoek de Griekse stad waar eeuwenlange geschiedenis klaar staat om verkend te worden. Bezoek de badhuizen waar stadsbewoners eeuwen geleden kwamen en de overblijfselen van de tempel van Zeus. Ook zijn de ruïnes van het Dionysustheater, daterend tot de 6e eeuw voor Christus, een absolute must. Verder is een vakantie in Griekenland natuurlijk niet compleet zonder een paar dagen aan het strand te hebben gelegen. Verken de kustlijn met de huurauto die je zelf vooraf online hebt gereserveerd en geniet van de eindeloze mogelijkheden!

Autoverhuur in Athene

Je wilt een auto in Athene huren? Hiervoor kun je zowel in het centrum als bij het vliegveld terecht. Kijk voordat je aan je vakantie begint online naar de mogelijkheden. Als je bij je accommodatie kunt parkeren en je gehele verblijf een auto wilt hebben, kun je deze het beste huren op de Luchthaven van Athene. Hier zijn zowel budgetbedrijven als internationale en lokale autoverhuurmaatschappijen te vinden en heb je de keuze uit verschillende autotypes. Vervolgens rij je zo rechtstreeks naar de stad! Of kies voor een schilderachtige route en rij via autoweg 91, langs de kust. Zo heb je na aankomst gelijk een geweldige bezienswaardigheid te pakken. Wil je juist eerst een paar dagen de stad verkennen voordat je de auto neemt voor uitstapjes in de omgeving? Bezoek hiervoor de omgeving van het Akropolismuseum. Let bij het online boeken goed op de regels. Zo geldt er meestal een minimum leeftijd van 21 of 23 jaar en wordt er gevraagd naar een bepaalde hoeveelheid rijervaring.

Een groot openluchtmuseum

Met een auto is niets rondom Athene buiten bereik, maar de stad zelf is ook absoluut de moeite waard. Omdat de meeste bezienswaardigheden van het centrum in voetgangerszones liggen en het verkeer zich in de stad lang niet altijd aan de regels houdt, kun je je huurauto het beste buiten de stad parkeren. Vervolgens ben je met het goed geregelde openbaar vervoer of een goedkope taxi zo in de stad. Begin je dag met een kijkje bij de Tempel van de Olympische Zeus, ofwel Naos tou Olimpiou Dios. Geniet van de 14 overgebleven zuilen die samen een idee geven van hoe enorm deze tempel ooit was. Wandel vervolgens richting het noordwesten voor een kijkje bij Parthenon voor een prachtig uitzicht op de binnenstad en een bezoek aan het Akropolismuseum. Het museum is maar liefst 14.000 vierkante meter groot en toont de geschiedenis van Griekenland. Ook kun je in Athene terecht om gezellig te shoppen. Wandel bijvoorbeeld in een kwartiertje naar de straat Ermou voor een groot winkelaanbod. Hier vlak bij is ook de Monastiraki te vinden, een populaire vlooienmarkt waar je je afdingtechnieken kunt verbeteren!

Het Griekse natuurlandschap in met je huurauto

Nabij Athene zijn een aantal heerlijke stranden te vinden. Ideaal in de zomer, als de temperaturen hoog oplopen, of als je even lekker wilt uitwaaien tijdens het laagseizoen. Een aanrader is het Schinias-strand, gelegen op ongeveer 45 kilometer ten noordoosten van de stad. Geniet van het zachte zand, de zee en het kristalheldere water. Als je juist meer van cultureel Griekenland wilt zien, kun je Kaap Soenion bezoeken. Rij via de autoweg 91 langs de westkust van het schiereiland totdat je het zuidelijkste punt bereikt hebt. Hier vind je tevens de resten van de Poseidontempel, ooit een belangrijk oriëntatiepunt voor schepen. Dat moet je gezien hebben!

Ontdek Athene

Ontdek Athene met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.