Autoverhuur in Griekenland

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Griekenland

Super autodeals in Griekenland

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Griekenland bekijken
Alle auto’s bekijken

Griekenland is een populair en veelzijdig vakantieland dat gezegend is met een heerlijk klimaat en voor iedereen wel wat te bieden heeft. Of je nu gaat voor een klassieke strandvakantie, cultuur wilt opsnuiven of verschillende eilanden wilt verkennen, hier kan het allemaal. Het huren van een auto is de perfecte manier om je vakantiebestemming echt te leren kennen. Je rijdt dan overal op je gemak naartoe en kunt net zoveel tijd voor de attracties en bezienswaardigheden uittrekken als je zelf wilt. Een voordelige huurauto regel je vooraf eenvoudig via de website van Expedia.

Vind jouw huurauto in Griekenland

Voor het ophalen van je huurauto heb je in Griekenland veel vrijheid. Zo kun je ervoor kiezen om je auto gelijk na aankomst op de lokale luchthaven af te halen. Kies je er liever voor eerst op je gemak een weekje te luieren aan het strand voordat je je vakantiebestemming gaat verkennen? Geen enkel probleem, want in de meeste bekende toeristische plaatsen kun je ook gewoon je vooraf geboekte huurauto ophalen. Verder heb je in Griekenland volop keuze uit verhuurbedrijven en kies je zelf of je in zee gaat met bekende internationale bedrijven of dat je liever bij een lokaal bedrijf een auto huurt.

Het aanbod van huurauto's in Griekenland is zo enorm dat het op het eerste gezicht misschien lastig lijkt een keuze te maken. Behalve je budget is ook je reisplan een goed uitgangspunt om de keuze wat in te perken. Want ben je van plan om het ruige Griekse binnenland op je gemak te verkennen en ga je rijden over onverharde en niet altijd even goed begaanbare bergweggetjes? Dan heb je natuurlijk behoefte aan een heel ander soort auto dan wanneer je op Kreta alleen de plaatsen aan de noordkust wilt verkennen. Mogelijkheden zijn er in ieder geval volop, van robuuste SUV's tot compacte stadsauto's. Opties zoals kinderzitjes en gps zijn voor alle categorieën auto's los bij te boeken. Bedenk je bij het boeken goed dat als je in de zomer in Griekenland bent, airconditioning in je auto geen overbodige luxe is.

Rijden in Griekenland

De wegen in de steden zijn in Griekenland doorgaans goed begaanbaar, maar buiten stedelijke gebieden kan dit anders zijn. Houd er bij het rijden in de steden ook rekening mee dat het verkeer er behoorlijk chaotisch kan zijn. We raden je dan ook aan een defensieve rijstijl in acht te nemen.

Veelgestelde vragen