Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Een auto huren in Genève

Een verblijf in Genève

Op zoek naar een bijzondere Europese stad? Je houdt van cultuur, maar wilt ook vlak bij de bergen zijn voor een natuurwandeling in de zomer of avontuur op de latten in de winter? Dan is Genève jouw vakantiebestemming. Bezoek het Musée des Arts d'Extrême-Orient, het eeuwenoude herenhuis Maison Tavel of strijk neer voor een kop koffie aan het centrale plein van het oude centrum, Place du Bourg-de-Four. Dankzij de ligging van de stad in het uiterste westen van Zwitserland, kun je met een huurauto ook heel eenvoudig Frankrijk bezoeken. Bekijk het aanbod van huurauto’s voor je reis online, reserveer de auto van je keuze en geniet van een heerlijke vakantie.

Huurauto’s in Genève

Voor uitstapjes naar de Alpen, het Meer van Genève of een kijkje bij het ‘balkon van Genève’, de berg Salève, is een huurauto verreweg de handigste optie. Op deze manier kun je helemaal zelf bepalen waar, wanneer en hoe lang je de omgeving van de stad verkent. Veel autoverhuurbedrijven bevinden zich bij Genève Aéroport. Hierbij kun je kiezen uit zowel internationale reguliere bedrijven als budgetmaatschappijen. Kijk vooraf naar wat voor auto je wilt, welke opties je erbij wilt hebben en naar de voorwaarden. Zo geldt er vaak een minimum leeftijd en een bepaald aantal jaren rijervaring. Huur je liever een auto in het centrum? Geen probleem. Hiervoor kun je terecht in de levendige wijk Les Pâquis, aan de noordkant van de Rhône in de stad. Kijk er gelijk even rond, want deze wijk was ooit een geheel apart dorp. Op den duur is het bij Genève gaan horen, maar het heeft zijn eigen karakter behouden.

Genève: een stad vol schatten

Breng een bezoek aan de stad waarin veel internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, het Rode Kruis en de Wereldgezondheidsorganisatie gevestigd zijn. Je auto kun je het beste in een van de parkeergarages in het centrum zetten. Op straat parkeren is namelijk vaak gereserveerd voor vergunninghouders. De meeste parkeergarages bevinden zich aan de zuidkant van het centraal station. Vanaf daar loop je zo het centrum in, waar je naast smalle straatjes en groene parken talloze musea kunt bewonderen. Bezoek het MAMCO, het museum van moderne en hedendaagse kunst, of neem een kijkje bij Musée des Arts d'Extrême-Orient voor een collectie van voorwerpen uit het Verre Oosten. Liefhebbers van schilderkunst uit de renaissance kunnen verder terecht bij Musée d'Art et d'Histoire. Bezoek vervolgens voor de afwisseling een van de parken van de stad. Een aanrader is Parc des Bastions, daterend uit 1817. En neem hier gelijk een kijkje bij het bijzondere 'Mur de la Réformation'-beeld, gebouwd ter ere van de grondleggers van de protestantse reformatie.

Verken Genève en omgeving met je huurauto

Door de ligging van de stad behoren het Meer van Genève, de Alpen en een uitstapje naar Frankrijk tot de mogelijkheden. Zo kun je de ene dag genieten van de Franse keuken, terwijl je de andere dag tijdens de winter op ski’s kunt afdalen! Het bekende Frans-Zwitserse skigebied Portes du Soleil bevindt zich bijvoorbeeld op een kleine 2 uur rijden afstand. Ook autoritjes langs het Meer van Genève zijn aan te raden. Start aan de westkant van het meer en rij richting het noorden voor adembenemende vergezichten. Let tijdens het rijden overigens goed op de regels en snelheid, want boetes voor bijvoorbeeld snelheidsovertredingen in de stad of in tunnels kunnen gemakkelijk hoog oplopen.

Ontdek Genève

Ontdek Genève met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.