Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Topactiviteiten per categorie

Eten & drinken (1) Sightseeingpassen (1)

Wat te doen in Genève

Zie alle 2 activiteiten in Genève

Geniet van de bijzondere activiteiten in Genève

Genève is de op een na grootste stad van Zwitserland. Het heeft een prachtige ligging in West-Zwitserland tegen de grens met Frankrijk. Tijdens een vakantie in Genève kun je je opmaken om veel tijd in de natuur te gaan doorbrengen. Zo grenst de stad aan het mooie gelijknamige meer en wordt het doorkruist door de rivieren Rhône en Arve. Daarnaast staat Genève natuurlijk bekend als de thuisplaats van talloze internationale organisaties zoals de VN en het Rode Kruis.

Dingen om te zien in Genève

Een van de meest beroemde bezienswaardigheden in Genève en een embleem van de stad is de Jet d'Eau een torenhoge waterstraal die op de plek staat waar het Meer van Genève overgaat in de Rhône. Andere prominente bezienswaardigheden zijn de Place du Bourg-de-Four een van de beroemdste pleinen van de Oude Stad

een van de beroemdste pleinen van de Oude Stad het Palais des Nations van de VN en het Grand Théâtre de Genève. Dit is een van de beroemdste operahuizen van Zwitserland. Voor een adembenemend uitzicht op de stad ga je naar de top van de Kathedraal van Genève. Als je veel wilt zien in Genève kan het een goed idee zijn om de Genève-pas aan te schaffen. Hiermee krijg je toegang tot talloze attracties en korting op excursies in Genève. Ook kun je gratis met het openbaar vervoer.

Dingen om te doen in Genève

De culturele activiteiten in Genève kunnen je lang bezig houden. De musea van de stad behoren tot de beste van het land. Bezoek bijvoorbeeld het bijzondere Musée de l'Ariana waar je een bijzondere collectie keramiek en glas aantreft. Wie van moderne kunst houdt zit in Genève ook wel goed. Zo kun je het Musée d'art moderne et contemporain (MAMCO) of het Centre d'Art Contemporain bezoeken. De winkelstraten van de stad zitten vol met sprankelende boetieks en designerwinkels. Shopliefhebbers kunnen hier dus ook hun hart ophalen. Daarnaast kun je tijdens je verblijf in een hotel in Genève genieten van enkele van de beste restaurants van Europa.

Geniet van de prachtige natuur

Onderneem een van de leuke activiteiten rondom Genève als je de stad even uit wilt. Als je in de zomer in Genève logeert kun je terecht bij een van de vele stranden en zwemplekken langs de oevers van het meer. Ook kun je even ontsnappen aan de drukte van de stad met een uitstapje naar de berg Salève waar een aantal wandelroutes te vinden zijn. Werp ook alvast even een blik op onze vluchten naar Genève om te zien hoe je de stad gemakkelijk bereikt. Voor of na je vlucht kun je even op adem komen in de aangename Horizon Lounge op de luchthaven van Genève (GVA) waar je bijvoorbeeld een drankje kunt drinken of even je mails kunt beantwoorden.

Kaart

Discover neighborhoods in Genève

Centrum

Centrum staat bekend om zijn panoramische uitzicht op het meer en populaire winkels. Er valt heel wat te ontdekken. Ontdek topattracties zoals Basilique Notre-Dame en The Library In English en neem de metro bij Tramhalte Cornavin of Tramhalte Mole om de stad verder te ontdekken.

WolkenkrabbersWinkelenMeren

Altstadt von Genève

Het historische erfgoed, het meeruitzicht en het winkelaanbod zijn slechts enkele zaken die populair zijn bij reizigers van Altstadt von Genève. Ontdek bezienswaardigheden zoals Kathedraal Saint-Pierre en Place du Bourg-de-Four. Neem de metro bij Tramhalte Molard om Stadscentrum en omstreken te verkennen.

Historische gebouwenMerenMuseums

Cornavin

Ook al zijn er geen topbezienswaardigheden te vinden in Cornavin, je kunt nog altijd de omgeving verkennen en geweldige bezienswaardigheden zoals Kathedraal Saint-Pierre verkennen. Neem de metro bij Tramhalte Cornavin om je door de stad te verplaatsen.

Plainpalais

Het winkelaanbod, de restaurants en het historische erfgoed zijn enkele opmerkelijke kenmerken van Plainpalais. Stop tijdens je bezoek bij Museum van Moderne en Hedendaagse kunst (MAMCO) of Musée Patek Philippe. Neem de metro bij Tramhalte Uni-Mail of Tramhalte Plainpalais om je in de omgeving te verplaatsen.

CafésWinkelenWolkenkrabbers

Les Eaux-Vives

Les Eaux-Vives staat bekend om zijn winkels en uitzichten op het meer. Er valt heel wat te verkennen, met topbezienswaardigheden zoals Jet d'Eau-fontein en Centrale winkelbuurt die je niet mag missen. Neem de metro bij Tramhalte Amandolier of Tramhalte Roches om de stad verder te verkennen.

MuseumsWinkelenMeren

Saint-Gervais / des Grottes

Smurfengebouwen en Basilique Notre-Dame zijn topbezienswaardigheden in Saint-Gervais / des Grottes, naast het panoramische uitzicht op het meer. Neem de metro bij Tramhalte Lyon of Tramhalte Cornavin om nog meer bezienswaardigheden in het gebied te verkennen.

MerenVriendelijke mensenWandelen