Topactiviteiten in Genève

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Kathedraal Saint-Pierre toont een meer of poel en steden

Geniet van de bijzondere activiteiten in Genève

Genève is de op een na grootste stad van Zwitserland. Het heeft een prachtige ligging in West-Zwitserland tegen de grens met Frankrijk. Tijdens een vakantie in Genève kun je je opmaken om veel tijd in de natuur te gaan doorbrengen. Zo grenst de stad aan het mooie gelijknamige meer en wordt het doorkruist door de rivieren Rhône en Arve. Daarnaast staat Genève natuurlijk bekend als de thuisplaats van talloze internationale organisaties, zoals de VN en het Rode Kruis.

Dingen om te zien in Genève

Een van de meest beroemde bezienswaardigheden in Genève en een embleem van de stad is de Jet d'Eau, een torenhoge waterstraal die op de plek staat waar het Meer van Genève overgaat in de Rhône. Andere prominente bezienswaardigheden zijn de Place du Bourg-de-Four, een van de beroemdste pleinen van de Oude Stad, het Palais des Nations van de VN en het Grand Théâtre de Genève. Dit is een van de beroemdste operahuizen van Zwitserland. Voor een adembenemend uitzicht op de stad ga je naar de top van de Kathedraal van Genève. Als je veel wilt zien in Genève, kan het een goed idee zijn om de Genève-pas aan te schaffen. Hiermee krijg je toegang tot talloze attracties en korting op excursies in Genève. Ook kun je gratis met het openbaar vervoer.

Dingen om te doen in Genève

De culturele activiteiten in Genève kunnen je lang bezig houden. De musea van de stad behoren tot de beste van het land. Bezoek bijvoorbeeld het bijzondere Musée de l'Ariana, waar je een bijzondere collectie keramiek en glas aantreft. Wie van moderne kunst houdt, zit in Genève ook wel goed. Zo kun je het Musée d'art moderne et contemporain (MAMCO) of het Centre d'Art Contemporain bezoeken. De winkelstraten van de stad zitten vol met sprankelende boetieks en designerwinkels. Shopliefhebbers kunnen hier dus ook hun hart ophalen. Daarnaast kun je tijdens je verblijf in een hotel in Genève genieten van enkele van de beste restaurants van Europa.

Geniet van de prachtige natuur

Onderneem een van de leuke activiteiten rondom Genève als je de stad even uit wilt. Als je in de zomer in Genève logeert, kun je terecht bij een van de vele stranden en zwemplekken langs de oevers van het meer. Ook kun je even ontsnappen aan de drukte van de stad met een uitstapje naar de berg Salève, waar een aantal wandelroutes te vinden zijn. Werp ook alvast even een blik op onze vluchten naar Genève om te zien hoe je de stad gemakkelijk bereikt. Voor of na je vlucht kun je even op adem komen in de aangename Horizon Lounge op de luchthaven van Genève (GVA), waar je bijvoorbeeld een drankje kunt drinken of even je mails kunt beantwoorden.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten