Belangrijk: Voor deze bestemming gelden mogelijk COVID-19-reisbeperkingen, waaronder specifieke beperkingen voor accommodaties. Controleer alle nationale, lokale en gezondheidsadviezen voor deze bestemming alvorens te boeken.

ZwitserlandEuropa

Bezoek Zwitserland, een land bekend om zijn bergomgeving, enorme zoetwatermeren, pittoreske steden, chocolade en kaas. Ervaar de cultuur en tradities van verschillende taalgemeenschappen.

Het kleine, Europese Zwitserland is een land vol natuurschoon. De grote steden liggen hier vlak bij bergen, meren, bossen, rivieren en natuurlijk de fijne, frisse lucht. Ski over de pistes, vaar over meren en begeef je onder de grond om over het begin van het universum te leren.

Met zo veel indrukwekkende natuur biedt Zwitserland talloze buitenavonturen. Begeef je naar de bergoorden van Verbier, St. Moritz en Interlaken om te skiën of te snowboarden. Trek door de bergen van het Zwitsers Nationaal Park. Ervaren bergbeklimmers kunnen de Matterhorn trotseren, de enorme bergpiek in de Zwitserse Alpen in de vorm van een piramide.

De Zwitsers gaan graag op stap in hun eigen land. SwitzerlandMobility biedt hierbij uitkomst, een nationaal netwerk van wandel-, fiets-, mountainbike- en kanoroutes van in totaal ruim 20.000 kilometer groot. De routes worden aangegeven door bordjes en elk type heeft een aparte kleur. De paden worden verbonden met het enorme vervoerssysteem van Zwitserland, waardoor je ze ongeacht waar je in het land bent eenvoudig kunt bereiken. Er zijn ruim 80 'Rent a Bike'-locaties, waar je zowel gewone als elektrische fietsen kunt huren.

Als je graag op een andere manier de natuur wilt verkennen, kun je de Glacier Express nemen. De trein vervoert je door de bergen, valleien en diepe kloven tussen Zermatt en Davos of St. Moritz. Boek een vaartochtje over een Zwitsers meer, zoals het Meer van Genève of Meer van Zürich. Op het Vierwoudstrekenmeer kun je bij zonsondergang genieten van een vaartocht met een raderstoomboot.

Ontdek tijdens je vakantie ook een aantal Zwitserse steden. Ga winkelen in de middeleeuwse arcades van Bern, de bondsstad van het land. Volg de geschiedenis van de Olympische beweging in het Olympisch museum in Lausanne. Bekijk de Grossmünster met zijn twee torens in Zürich, de grootste stad van het land. In Genève staat de enorme waterfontein Jet d'Eau en het CERN, een organisatie voor onderzoek naar elementaire deeltjes. Verken het ondergrondse laboratorium en ontdek hoe internationale teams van wetenschappers proberen de mysteriën van het universum te verklaren.

Zwitserland staat ook bekend om zijn chocolade en kaas. Bezoek kaasfabrieken in Gruyères, de thuis van de gelijknamige kaas. Kies voor een rondleiding met gids van Maison Cailler, een Zwitserse chocoladefabriek in Broc. Sluit je in november aan bij de lokale bewoners die dan eerbetoon bieden aan een meer bescheiden voedselbron op de Zibelemärit (uienmarkt). Probeer tijdens dit volksfestival traditionele lekkernijen zoals taartjes en soepen, gepaard met een glühwein natuurlijk. In Zwitserland vinden er ook een aantal andere festivals plaats, waarbij alles gevierd wordt van heteluchtballonnen tot jodelen. Plan je bezoek om de culturele diversiteit van dit prachtige land te ervaren.

Populaire steden in Zwitserland

Zürich
Zürich
Staat bekend om Meren, Museums en Theaters

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Zoo Zurich
  Zoo Zurich
 • Stadhuis van Zürich
  Stadhuis van Zürich
 • Kunsthaus Zürich
  Kunsthaus Zürich
Genève inclusief een park en een stad
Genève
Staat bekend om Meren, Winkelen en Business

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Kathedraal Saint-Pierre
  Kathedraal Saint-Pierre
 • Musée Patek Philippe
  Musée Patek Philippe
 • Place du Bourg-de-Four
  Place du Bourg-de-Four
Basel toont een rivier of beek en een stad
Basel
Staat bekend om Historische gebouwen, Rivieren en Business

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Old Town
  Old Town
 • Vitra Design Museum
  Vitra Design Museum
 • Dierentuin van Basel
  Dierentuin van Basel
Klokkentoren toont landschappen en een stad
Bern
Staat bekend om Historische gebouwen, Winkelen en Business

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Rozentuin van Bern
  Rozentuin van Bern
 • Klokkentoren
  Klokkentoren
 • Berner Münster
  Berner Münster
Zermatt
Zermatt
Staat bekend om Skiën, Bergen en Wandelen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Matterhorn
  Matterhorn
 • Seilbahn Klein Matterhorn
  Seilbahn Klein Matterhorn
 • Skiparadijs Matterhorn
  Skiparadijs Matterhorn
Davos
Davos
Staat bekend om Skiën, Bergen en Sport

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Davos Klosters
  Davos Klosters

Populaire plekken om te bezoeken in Zwitserland

Jungfrau
Afbeelding van Jungfrau

Jungfrau

Ga naar Jungfraujoch en Eiger. Dit zijn slechts twee geweldige bezienswaardigheden in Jungfrau, een stad die ook geliefd is door het uitzicht op de bergen en de skipistes.

Jungfraujoch
Afbeelding van Jungfraujoch

Jungfraujoch

Reis naar het hoogstgelegen treinstation van Europa, bezoek een ijspaleis en aanschouw een enorme gletsjer tijdens een schilderachtige treinrit door deze bergpas.

Rijnwatervallen
Afbeelding van Rijnwatervallen

Rijnwatervallen

Ga naar Schloss Laufen en IWC Museum. Dit zijn slechts twee bezienswaardigheden in Rijnwatervallen, een gebied dat ook geliefd is door de watervallen.

Vierwoudstrekenmeer
Afbeelding van Vierwoudstrekenmeer

Vierwoudstrekenmeer

Ontdek Vierwoudstrekenmeer, een romantisch gebied met meren, bergen en geweldige bezienswaardigheden, zoals Bürgenstock en Zwitsers Transportmuseum.

Château de Chillon
Afbeelding van Château de Chillon

Château de Chillon

Op een rotspunt op de plek waar het Meer van Genève en de Zwitserse Alpen samenkomen, staat dit fascinerende kasteel uit de middeleeuwen.

Passo Bernina
Afbeelding van Passo Bernina

Passo Bernina

Ga naar Wintersportplaats Livigno en St. Moritzersee. Dit zijn slechts een paar van de populaire bezienswaardigheden in Passo Bernina.