Zwitserland

Reisgids
Château de Chillon inclusief een meer of poel en een kasteel

Bezoek Zwitserland, een land bekend om zijn bergomgeving, enorme zoetwatermeren, pittoreske steden, chocolade en kaas. Ervaar de cultuur en tradities van verschillende taalgemeenschappen.

Het kleine, Europese Zwitserland is een land vol natuurschoon. De grote steden liggen hier vlak bij bergen, meren, bossen, rivieren en natuurlijk de fijne, frisse lucht. Ski over de pistes, vaar over meren en begeef je onder de grond om over het begin van het universum te leren.

Met zo veel indrukwekkende natuur biedt Zwitserland talloze buitenavonturen. Begeef je naar de bergoorden van Verbier, St. Moritz en Interlaken om te skiën of te snowboarden. Trek door de bergen van het Zwitsers Nationaal Park. Ervaren bergbeklimmers kunnen de Matterhorn trotseren, de enorme bergpiek in de Zwitserse Alpen in de vorm van een piramide.

De Zwitsers gaan graag op stap in hun eigen land. SwitzerlandMobility biedt hierbij uitkomst, een nationaal netwerk van wandel-, fiets-, mountainbike- en kanoroutes van in totaal ruim 20.000 kilometer groot. De routes worden aangegeven door bordjes en elk type heeft een aparte kleur. De paden worden verbonden met het enorme vervoerssysteem van Zwitserland, waardoor je ze ongeacht waar je in het land bent eenvoudig kunt bereiken. Er zijn ruim 80 'Rent a Bike'-locaties, waar je zowel gewone als elektrische fietsen kunt huren.

Als je graag op een andere manier de natuur wilt verkennen, kun je de Glacier Express nemen. De trein vervoert je door de bergen, valleien en diepe kloven tussen Zermatt en Davos of St. Moritz. Boek een vaartochtje over een Zwitsers meer, zoals het Meer van Genève of Meer van Zürich. Op het Vierwoudstrekenmeer kun je bij zonsondergang genieten van een vaartocht met een raderstoomboot.

Ontdek tijdens je vakantie ook een aantal Zwitserse steden. Ga winkelen in de middeleeuwse arcades van Bern, de bondsstad van het land. Volg de geschiedenis van de Olympische beweging in het Olympisch museum in Lausanne. Bekijk de Grossmünster met zijn twee torens in Zürich, de grootste stad van het land. In Genève staat de enorme waterfontein Jet d'Eau en het CERN, een organisatie voor onderzoek naar elementaire deeltjes. Verken het ondergrondse laboratorium en ontdek hoe internationale teams van wetenschappers proberen de mysteriën van het universum te verklaren.

Zwitserland staat ook bekend om zijn chocolade en kaas. Bezoek kaasfabrieken in Gruyères, de thuis van de gelijknamige kaas. Kies voor een rondleiding met gids van Maison Cailler, een Zwitserse chocoladefabriek in Broc. Sluit je in november aan bij de lokale bewoners die dan eerbetoon bieden aan een meer bescheiden voedselbron op de Zibelemärit (uienmarkt). Probeer tijdens dit volksfestival traditionele lekkernijen zoals taartjes en soepen, gepaard met een glühwein natuurlijk. In Zwitserland vinden er ook een aantal andere festivals plaats, waarbij alles gevierd wordt van heteluchtballonnen tot jodelen. Plan je bezoek om de culturele diversiteit van dit prachtige land te ervaren.

Populaire steden in Zwitserland

Zürichsee toont fietsen, een meer of poel en een tuin
Zürich
Staat bekend om Meren, Museums en Live muziek
Kom naar Zürich en ontdek de dierentuin, de cultuur en de meren!

Redenen voor een bezoekje

 • Zoo Zurich
 • Bahnhofstrasse
 • Stadhuis van Zürich
Genève
Genève
Staat bekend om Meren, Winkelen en Business
Geniet van het schilderachtige Meer van Genève en loop door de verfijnde straten vol internationale hoofdkantoren, uitstekende musea en kunstgalerieën.

Redenen voor een bezoekje

 • Kathedraal Saint-Pierre
 • Musée Patek Philippe
 • Place du Bourg-de-Four
Klokkentoren toont landschappen en een stad
Bern
Staat bekend om Historisch, Winkelen en Business
Bezoek het romantische Bern! Geniet hier optimaal van de musea, het historische erfgoed en de lokale keuken.

Redenen voor een bezoekje

 • Rozentuin van Bern
 • Berner Münster
 • Museum Paul Klee
Zermatt
Zermatt
Staat bekend om Langlaufen, Bergen en Wandelen
Ski, klim en geniet van het uitzonderlijke natuurschoon van dit Zwitserse dorpje, waar een van 's werelds meest spectaculaire bergen de horizon domineert.

Redenen voor een bezoekje

 • Matterhorn
 • Zermatt-Matterhorn-skiparadijs
 • Skiparadijs Matterhorn
Basel toont een rivier of beek en een stad
Basel
Staat bekend om Historisch, Rivieren en Business
Verken het historische centrum en de museums van deze schilderachtige stad. De stad ligt aan de grens van zowel Frankrijk als Duitsland en biedt een mengeling van drie culturen.

Redenen voor een bezoekje

 • Vitra Design Museum
 • Kunstmuseum Basel
Davos
Davos
Staat bekend om Langlaufen, Bergen en Sporten
Dit bruisende dorpje is een van de oudste resorts in Europa en beschikt over een aantal van de beste sportvoorzieningen ter wereld.

Redenen voor een bezoekje

 • Davos Klosters

Populaire plekken om te bezoeken in Zwitserland

Zwitserland

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: