Gratis annulering
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Super autodeals in Girona

Alle huurauto’s in Girona

Een auto huren in Girona

Online autoverhuur in Gerona

Gerona is een oude Iberische stad aan de Costa Brava in de Spaanse autonome regio Catalonië. De stad kent een lange geschiedenis van belegeringen en veroveringen, door onder meer de Moren, Karel de Grote en Napoleon Bonaparte. De deels herbouwde stadsmuren geven een mooie indruk van de middeleeuwse stad van weleer. Gerona bevat prachtige gebouwen en architectuur, waaronder de kathedraal van Gerona, uitgeroepen tot een van de zeven wonderen van Catalonië, originele Arabische badhuizen uit het jaar 1194 en de schilderachtige huizen Cases de l'Onyar aan de gelijknamige rivier. Ook de Joodse wijk is een grote toeristische trekpleister. Vanuit Gerona kun je tevens allerlei dagtochtjes maken naar bijvoorbeeld Barcelona, het vulkanische gebied Garrotxa, de berg Montserrat of gewoon lekker naar het strand. Huur van te voren online een auto op de website van Expedia zodat je je vakantie kunt indelen zoals je zelf wilt.

Mogelijkheden voor huurauto’s in Gerona

Natuurlijk wil je lekker kunnen rondrijden om op je gemak alle bezienswaardigheden te bezoeken en uitstapjes te maken in de omgeving. Boek je online een huurauto via Expedia, dan heb je keuze uit een grote variëteit van autotypen van de grote internationale autoverhuurbedrijven. Je profiteert daarbij niet alleen van voordelige prijzen, maar kunt ook kiezen uit diverse locaties waar je je auto kunt afhalen. Onder meer bij de luchthaven Gerona-Costa Brava, in de buurt van het treinstation en aan de Calle De Barcelona.

Waar parkeren in Gerona

In de oude stad van Gerona zijn veel straten voor gemotoriseerd verkeer gesloten en ook parkeren kan er lastig zijn. Er zijn echter diverse ondergrondse parkeergarages en terreinen voor betaald parkeren in de stad, met name in het noorden tussen de Carrer Emili Grahit en het Parc de la Devesa. Bovendien zijn er blauwe en groene parkeerzones. In de blauwe zones mag iedereen parkeren, maar wel tegen betaling van een fors tarief. De groene zones zijn meestal uitsluitend voor omwonenden.

Wil je gratis parkeren, dan is dat onder meer mogelijk aan de Carrer del Riu Güell bij het Parc de la Devesa en bij het winkelcentrum aan de Carrer Vitòria-Gasteiz.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Girona

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Girona?

In de afgelopen 7 dagen was € 64 de laagste prijs voor het huren van een auto in Girona.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een auto in Girona?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Girona € 80.

Waarom zou ik een auto huren bij Expedia?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en daaruit de optie kiezen die het best bij jou past. Aan het boeken van een huurauto bij Expedia zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten verbonden.

Hoe kan ik een huurauto boeken bij Expedia?

Huurauto's kun je bij Expedia zowel online als telefonisch boeken. Je kunt ofwel kiezen om nu te reserveren en nu te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan bij je account of maak een account aan op de boekingspagina om Expedia Rewards-punten te verzamelen voor het huren van je auto.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik mijn huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen heb je recht op volledige restitutie, ongeacht wanneer je bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor restitutie, dien je deze minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je een vooruitbetaalde huurauto eerder terugbrengt, krijg je geen restitutie voor het deel van de huurperiode dat je niet hebt gebruikt.

Hoe kan ik mijn huurautoboeking annuleren via Expedia?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om in aanmerking te komen voor volledige restitutie. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de auto het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Girona?

Als je vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je kunt kiezen uit verschillende autotypes. Ook kun je de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten op een rij zetten en daaruit kiezen wat het best bij jou past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Daarnaast hoef je niet na aankomst nog op zoek naar een geschikte aanbieder of de voorwaarden en bepalingen bij de balie door te nemen. Dat scheelt je weer een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best kiezen voor mijn huurauto?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurauto verkennen.

Dien ik mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden een paar verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct reserveren en al tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt je Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven een reguliere betaalpas accepteren, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard te overleggen voor de borg. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto vast reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient de bestuurder van de auto een geldige creditcard te overleggen voor de volledige kosten. Het autoverhuurbedrijf zet ook een bedrag vast op je creditcard ter hoogte van de borg voor de huurauto.

Waar dien ik op te letten bij het huren van een auto?

Let er bij het ophalen van je huurauto op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Girona?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en verspreid door het stadscentrum.