Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Graz is de idyllische hoofdstad van Stiermarken. Het is na Wenen de grootste stad van Oostenrijk. De bijzondere historische gebouwen en de fraaie ligging aan de rivier de Mur maken deze stad tot een echte must see. Neem een kijkje bij het opvallende Kunsthaus Graz; dit museum voor hedendaagse kunst is gevestigd in een haast buitenaards gebouw en dan ook de toepasselijke bijnaam 'Friendly Alien'. Maak een stadswandeling langs de bijzondere Uhrturm, waarvan de uurwijzers langer zijn dan de minutenwijzers, en waan je als een prins of prinses tijdens een bezoek aan het barokke Schloss Eggenberg. Wil je ook de rest van Stiermarken verkennen? Huur dan voor je op reis gaat een auto via Expedia.

Een geschikte auto voor in Graz

Stiermarken is een veelzijdige deelstaat in Oostenrijk waar van alles te ontdekken valt. Met de auto heb je alle vrijheid om na aankomst van je vlucht naar Graz op verkenning te gaan. Op de zoekpagina voor autoverhuur kun je gemakkelijk een autoverhuurder vinden in de buurt van je hotel in Graz. De kaartweergave op de overzichtspagina met alle beschikbare auto's in Graz, laat je in één oogopslag zien waar de ophaal- en inleverlocaties zijn. Er zijn verschillende verhuurders op de Flughafen Graz te vinden, alsook aan de rand van het centrum en in het stadscentrum zelf. Je kunt gemakkelijk een voorkeur voor een autotype opgeven in je zoekopdracht. Kies bijvoorbeeld voor een compact economymodel als je met een klein gezelschap reist, of juist voor een fullsizemodel als je met een wat groter gezelschap reist en veel kofferbakruimte tot je beschikking wilt hebben. Onder de geavanceerde opties kun je aangeven of er bijvoorbeeld een kinderzitje of een navigatiesysteem in de auto aanwezig moet zijn. Als je auto eenmaal is gereserveerd, kun je alvast uitstapjes gaan plannen naar bezienswaardigheden in de regio. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar het bijzondere Österreichische Skulpturenpark, ongeveer 20 minuten rijden ten zuiden van Graz of plan een dagje uit naar de Lurgrotte Semriach, ongeveer 40 minuten rijden ten noorden van de stad.

Autorijden in Graz

De Oostenrijkse en Nederlandse verkeersregels komen in grote mate overeen. Onthoud dat je voor snelwegen een tolvignet nodig hebt. Verder heeft stijgend verkeer in de bergen altijd voorrang. Buiten de bebouwde kom is de maximumsnelheid 100 km/pu.

Ontdek Graz

Ontdek Graz met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.