Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Een auto huren in Tampa

Een bezoek aan Tampa

Tampa is een grote stad in Florida, ten zuidoosten van Amerika. Hier schijnt de zon letterlijk het hele jaar lang! Geniet van stranden zoals Clearwater Beach en Indian Rock Beach, sla een balletje op de golfbaan van Quail Hollow of neem de kinderen mee voor een dagje in Tampa Lowry’s Zoo. Ook op cultureel gebied valt er genoeg te beleven. Zo biedt het Tampa Museum of Art een scala aan prachtige kunst. Ook nieuwsgierig naar de omgeving van Tampa? Huur van te voren een auto online en kies voor een dagje achtbanen in Orlando, Venice of een dagje aan het strand.

Een huurauto in Tampa

Omdat veel van de bezienswaardigheden van Tampa vrij ver uit elkaar liggen, en het openbaar vervoer niet altijd even betrouwbaar is, is het handig om tijdens je verblijf een auto te huren. Huur er bijvoorbeeld een online bij Tampa International Airport voor je reis gaat. Dit is op ongeveer 10 kilometer afstand ten westen van het centrum. Ook zijn er in het centrum verschillende autoverhuurlocaties. Waar kies jij voor? Een oud Amerikaans model, zodat je in stijl kunt rondrijden? Of liever een auto met alles erop en eraan, zodat jij, je partner en de kids achterin aangenaam kunnen zitten? Kijk van te voren online naar het aanbod, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Het is een kwestie van bekijken, kiezen, en ophalen! Let er wel op dat je vaak een creditcard nodig hebt om een auto te huren. Ook geldt er vaak een minimum leeftijd en bepaald aantal jaren rijervaring. Trek eropuit en rij langs Tampa Bay voor adembenemende uitzichten en een geweldige eerste indruk van Florida.

Tampa met je huurauto verkennen

Als je met de auto in Tampa bent, kun je je auto vaak zonder problemen kwijt. Zet deze op straat neer als je even een attractie wilt bezoeken. Let hierbij wel op de regels. Vaak mag je er namelijk maar een bepaalde tijd staan en een aantal zones zijn uitsluitend voor bewoners bedoeld. Ook is parkeren aan de linkerkant van de weg, dus met je auto tegen de rijrichting in, verboden in de Verenigde Staten. Daarnaast kun je in een van de parkeergarages rondom South Florida Avenue parkeren. Zet je auto hier neer en wandel naar het Florida Aquarium, waar kinderen hun ogen uit zullen kijken. Ook ligt het Tampa Bay History Center hier, waar drie verdiepingen eeuwen van geschiedenis en cultuur beslaan. Sluit je dag af met een bezoek aan Ybor City, een historische wijk ten noordoosten van de stad. Dit deel is nog echt van de oude stempel, met rode, stenen huizen, kleine restaurantjes en smalle straatjes. ’s Avonds is het de ideale locatie voor een gezellig hapje eten.

De staat Florida

De omgeving van Tampa biedt talloze leuke dagjes uit. Zo ben je met een uurtje rijden richting het zuiden al in Venice, een rustige stad aan het water. De stad staat bekend om de vele haaientanden die hier langs de kust te vinden zijn. Geloof je het niet? Huur je eigen duikuitrusting en bekijk het zelf! Een ander leuk uitstapje in de natuur is Hillsborough River State Park, ten noordoosten van Tampa. Dit enorme park was tijdens de opening in 1938 een van de eerste staatsparken van Florida. Bezoek het fort, maak gebruik van de ruim honderd kampeerterreinen of trek erop uit met een kano.

Ontdek Tampa

Ontdek Tampa met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.