Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Basiliek van San Vitale

Luister naar opera, sluit je aan bij een historische tour of bewonder de wondermooie 6e-eeuwse mozaïeken van deze UNESCO-Werelderfgoedsite. 

Oostelijke kunst mengt zich met katholieke tradities in de Basiliek van San Vitale, die beschouwd wordt als een van de belangrijkste attracties voor vroeg-christelijke Italiaanse kunst. Deze achthoekige kerk in het centrum van Ravenna is een Werelderfgoedsite van UNESCO. Bezoekers komen van over de hele wereld om de prachtige mozaïeken, de grotachtige binnenkant en het doolhof op de vloer te bewonderen. Sluit je aan bij een rondleiding door de Basiliek van San Vitale om meer te leren over de geschiedenis van de kerk of om een muziekevenement bij te wonen en de hemelse akoestiek van de kerk te beleven. 

Bestudeer de buitenkant van de kerk voordat je naar binnen gaat. Net als andere 5e- en 6e-eeuwse religieuze sites in Ravenna werd de kerk opgericht in de vorm van een achthoek en bezit het een naadloze mix van kunst uit het Oosten en architectuur uit het Westen. Verken de kerk in je eigen tempo en bewonder de vele mozaïeken aan de muren. Sluit je aan bij een tour met gids en kom het verhaal achter elk kunstwerk te weten. Loop onder het gewelf van de pastorie door om een medaillon met de afbeelding van het Lam Gods te zien en sta stil bij de apsis om Christus de Verlosser te zien naast de oprichter van de kerk, Bisschop Ecclesius. 

Maak van de tijd gebruik om de ruimte van het priesterkoor te zien. De hoge mozaïeken beelden diverse belangrijke Byzantijnse figuren uit. Loop langs panelen met de afbeelding van Abraham en zijn vrouw Sarah, Mozes en de twaalf stammen van Israël op de Berg Sinaï, en de Apostelen Johannes en Lucas samen met hun dierensymbolen, de adelaar en os. 

Het hele jaar organiseert de Basiliek van San Vitale concerten en operavoorstellingen. Reserveer een stoel vooraf om teleurstelling te voorkomen. De kerk is namelijk in vergelijking met vele concertzalen erg klein. Beleef de akoestiek van de kerk wanneer de hemelse klanken tussen de eeuwenoude muren galmen.

De Basiliek van San Vitale bevindt zich in het centrum van Ravenna en is het beste te voet bereikbaar. In de buurt kun je gewoon op straat parkeren. Er stoppen regelmatig bussen bij de kerk. De kerk is op Kerstmis en Nieuwjaar gesloten. Een toegangsticket geeft je toegang tot andere UNESCO-sites in Ravenna.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Basilica di San Vitale

Alle 298 accommodaties in de buurt van Basilica di San Vitale bekijken
NH Ravenna € 61
NH Ravenna

NH Ravenna

Piazza Mameli 1, Ravenna, RA
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Basilica di San Giovanni Evangelista, Doopkapel van de Arianen en Basilica of Sant' Apollinare Nuovo. Ook Torre Civica en Piazza del Popolo liggen binnen 10 minuten lopen. Station Ravenna ligt op maar 3 minuten lopen.

  Astoria € 44
  Astoria

  Astoria

  Circonvallazione alla Rotonda dei Goti, 26/28, Ravenna, RA
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Ravenna ligt binnen 10 minuten lopen van Rocca Brancaleone, Mausoleum van Theodorik en Chiesa San Giovanni Battista. Ook Basilica di San Giovanni Evangelista en Mausoleo di Galla Placidia liggen binnen 10 minuten lopen. Station Ravenna ligt op 10 minuten lopen.

   Hotel Bisanzio € 68
   Hotel Bisanzio

   Hotel Bisanzio

   Via Salara 30, Ravenna, RA
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in het centrum van Ravenna, vlak bij Mausoleo di Galla Placidia, Basilica di San Vitale en Torre Civica. Ook Chiesa San Giovanni Battista en Museo Nazionale di Ravenna liggen binnen 5 minuten lopen. Station Ravenna ligt op 10 minuten lopen.

    Hotel Cube € 77
    Hotel Cube

    Hotel Cube

    Via Luiggi Masotti 2, Ravenna, RA
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Ravenna ligt en binnen 5 km afstand van Museo Nazionale di Ravenna, Domus dei Tappeti di Pietra en Chiesa di Sant'Eufemia. Ook Basilica di San Vitale en Mausoleo di Galla Placidia liggen binnen 5 km afstand.

     Hotel Centrale Byron € 72
     Hotel Centrale Byron

     Hotel Centrale Byron

     via IV Novembre, 14, Ravenna, RA
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Ravenna ligt vlak bij Piazza del Popolo, Torre Civica en Teatro Comunale Alighieri. Ook Chiesa San Giovanni Battista en Museo Casa di Dante liggen binnen 5 minuten lopen. Station Ravenna ligt op 9 minuten lopen.

      Mosaico Hotel € 37
      Mosaico Hotel

      Mosaico Hotel

      Via Darsena 9, Ravenna, RA
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in het centrum van Ravenna, binnen 10 minuten lopen van Mausoleum van Theodorik en Rocca Brancaleone. Ook Chiesa San Giovanni Battista en Basilica of Sant' Apollinare Nuovo liggen binnen 15 minuten lopen. Station Ravenna ligt op 12 minuten lopen.

       Palazzo Galletti Abbiosi € 54
       Palazzo Galletti Abbiosi

       Palazzo Galletti Abbiosi

       Via di Roma 140, Ravenna, RA
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit hostel ligt in het centrum van Ravenna, vlak bij Basilica of Sant' Apollinare Nuovo, Basilica di San Giovanni Evangelista en Doopkapel van de Arianen. Ook Teatro Comunale Alighieri en Museo D'Arte della Città liggen binnen 5 minuten lopen. Station Ravenna ligt op maar 5 minuten lopen.

        Palazzo Bezzi
        Palazzo Bezzi

        Palazzo Bezzi

        VIA DI ROMA,45, Ravenna, Emilia-Romagna
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness hotel ligt in het centrum van Ravenna, vlak bij Basilica of Sant' Apollinare Nuovo en Museo D'Arte della Città. Ook Basilica di San Giovanni Evangelista en Cripta Rasponi liggen binnen 5 minuten lopen. Station Ravenna ligt op 7 minuten lopen.