Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Costa Rica

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Costa Rica

Costa Rica is een republiek in Centraal-Amerika, tussen de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee in. Het tropische Costa Rica, dat letterlijk 'rijke kust' betekent, is rijk aan flora en fauna. De ongerepte natuur met regenwoud, vulkanen en palmenstranden trekt veel bezoekers Daarnaast is de hoofdstad San José een publiekstrekker.

Vind een vlucht naar Costa Rica

Vlieg je vanuit Nederland naar Costa Rica, dan maak je één of meer tussenstops, bijvoorbeeld in Madrid, Panama, Atlanta of Mexico-City. De totale reisduur vanaf Amsterdam Schiphol (AMS) naar Juan Santamaría International Airport (SJO) in San José bedraagt ten minste 14,5 uur. Houd er rekening mee dat het in Costa Rica 7 of 8 uur vroeger is, afhankelijk van onze zomer- of wintertijd.

Vanuit Amsterdam kun je meerdere keren per dag naar San José vertrekken, maar ook naar Daniel Oduber Quirós International Airport (LIR) in Liberia. De kortste vlucht met maar één tussenstop duurt 17 uur 20 minuten.

Selecteer een bestemming in Costa Rica en ga dan op zoek naar een geschikte vlucht. Vliegtickets naar San José zijn een aanrader als je de hoofdstad wilt ontdekken. Snuif de sfeer op in de overdekte markt Mercado Central en ontdek de precolombiaanse cultuur in het Nationaal Museum. Opteer voor een vlucht naar Guanacaste als je wilt genieten van stranden als Playa Nacascolo en Playa del Coco.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Costa Rica

Costa Rica is uiterst geschikt voor zowel stedentrips, avontuurlijke rondreizen als ontspannende strandvakanties. In de hoofdstad San José kun je het Nationale Theater bekijken. Ook een aanrader is de vulkaan Arenal ten noordwesten van de stad.

Om de indrukwekkende natuur van Costa Rica te beleven kun je verschillende reservaten bezoeken, zoals het Reserva Biologiva Bosque Nuboso Monteverde, een natuurreservaat met een zeer hoge biodiversiteit.