Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar El Salvador

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar El Salvador

El Salvador, gelegen in Centraal-Amerika aan de Stille Oceaan, is een land met een overvloed aan tropische bossen, prachtige flora en fauna en uitgestrekte ongerepte zandstranden met een azuurblauwe kustlijn. Bewonder de verlaten Mayasteden, maak lange wandelingen in de nevelwouden en ontdek het vulkanische landschap. Ook de hoofdstad San Salvador is een bezoek waard.

Vind een vlucht naar El Salvador

Dagelijks kun je kiezen uit meerdere vluchten vanaf Amsterdam Schiphol (AMS) met één of twee tussentops naar El Salvador International Airport (SAL), ook Monseñor Óscar Arnulfo Romero International Airport genoemd. Dit is de enige commerciële luchthaven van El Salvador en ze ligt zo’n 50 kilometer van de hoofdstad San Salvador.

De vlucht met één tussenstop, bijvoorbeeld op Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH) of Panama City Tocumen International Airport (PTY), duurt ongeveer 16 uur. Ook vanaf Düsseldorf International Airport (DUS) en Brussels Airport (BRU) gaan vluchten met een tussenstop die ongeveer even lang duren.

Je kunt het beste zelf zoeken naar de meest geschikte vlucht door een bestemming te selecteren. Tijdens een vliegreis naar Lago de Coatepeque kun je het indrukwekkende kratermeer bezichtigen dat in de krater van de Coatepequevulkaan ligt en waarin je kunt duiken. Het is omgeven met prachtige groene hellingen en warmwaterbronnen die door rotsformaties heen stromen.

Je kunt ook een vliegreis naar Chalchuapa boeken in het noordoosten van het land. Bezoek de ruïne van de voormalige Mayastad Tazumal en ontdek er overblijfselen uit de mystieke Mayacultuur.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in El Salvador

El Salvador is goed voor een paradijselijke strandvakantie in combinatie met een stedentrip en avontuurlijke uitstapjes. Maak een cultuurwandeling in historische steden als San Miguel en geniet daarna van het bruisende nachtleven. De kust biedt een geweldige plek voor meer rust en om te zeevissen of te kajakken tussen de mangrovebossen.

Bezoek ook het Nationaal Park Montecristo in het grensgebied van El Salvador en de buurlanden Honduras en Guatamala. Te midden van uitgestrekt wild nevelwoud kun je verschillende hikingpaden verkennen.