Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Hongkong SAR

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Hongkong SAR

Hong Kong is een stadstaat in het Zuid-Oosten van China. Officieel hoort het bij China, maar Hong Kong heeft wel een eigen regering. Het wordt ook wel 'De toegangspoort tot China genoemd', omdat de voormalige Engelse kolonie lange tijd de enige plaats in China was waar buitenlanders vrijuit naar toe konden gaan om handel te drijven met China.

Vind een vlucht naar Hong Kong

Vanuit Amsterdam Schiphol (AMS) vertrekken dagelijks directe vluchten naar Hong Kong Internationaal (HKG). De vluchttijd bedraagt minimaal 11 uur. Daarnaast zijn er diverse vluchten waarbij je minimaal één keer moet overstappen. Hierbij ben je gemiddeld drie tot vier uur langer onderweg. Je kunt bijvoorbeeld via Moskou Sheremetyevo (SVO) vliegen of via Peking Capital (PEK). De luchthaven van Hong Kong is één van de belangrijkste in Azië. Je kunt er overstappen op vluchten naar andere bestemmingen in China, of de rest van Azië. Om de beste route te vinden kun je zoeken door je bestemming te selecteren.

Na je vlucht naar Hong Kong is het genieten van de bijzondere afwisseling tussen stad en natuur. Ongeveer een derde van Hong Kong is bebouwd met wolkenkrabbers en enorme winkelcentra, terwijl de overige tweederde vooral bestaat uit bergachtige natuurgebieden. Deze kun je makkelijk ontdekken met de Ngong Ping. Deze kabelbaan loopt dwars over zee en neemt je mee naar een pittoresk dorp op het hoogste gedeelte van het eiland Lantau. Of boek een vlucht naar Shenzhen en bezoek het Shenzhen Museum met veel jade of neem je kinderen mee naar één van de themaparken.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Hongkong

Hong Kong is vooral interessant voor een stedentrip. Maar lekker aan het strand kan hier voor zonliefhebbers op het strand Tai Long Wan èn voor surfers op het Big Wave Bay Beach.

Ontdek de skyline van Hong Kong door een wandeling te maken over de Avenue of Stars, een voetpad langs een zeestraat met een geweldig zicht op alle wolkenkrabbers. Voor meer informatie raadpleeg je de online reisgidsen over Hong Kong.