Topsteden in Northwest Territories

Vind een hotel in Northwest Territories

Als hoofdstad van de Northern Territories in Canada, is Yellowknife vaak de eerste bestemming waar reizigers op zoek gaan naar goede hoteldeals voor deze provincie. Yellowknife is een stad met moderne voorzieningen, maar toch is in deze stad die speciale sfeer uit de tijd dat deze plaats een belangrijke rol speelde in de goudmijnindustrie, behouden gebleven. Tijdens je vakantie hier kun je in de binnenstad van Yellowknife authentieke saloons bezoeken of een kijkje nemen bij het Stadhuis en het Capital Area Park. Je vindt hier geen bruisend nachtleven, maar tijdens een bezoek aan het jaarlijkse Folks on the Rock-concert kun je prima in de zon van een koud drankje genieten. Golfliefhebbers kunnen tijdens hun vakantie in de Northwest Territories een paar rondjes golf spelen op de noordelijkste golfbaan van het Noord-Amerikaanse continent.

Veel reizigers die in de winter profiteren van de hotelaanbiedingen voor de Northern Territories, gaan er speciaal naartoe om het noorderlicht te bekijken. Tijdens je verblijf in de Northwest Territories kun je in Yellowknife ook het jaarlijkse Snowking Winter Festival bijwonen, waarbij op het bevroren oppervlak van het Great Slave Lake een heus sneeuwkasteel wordt gebouwd. De Long John Jamboree is een wat nieuwer winterfestival en omvat een ijssculpturencompetitie, een kunstmarkt, biertuin, schaatsbaan en livemuziek. Veel mensen vinden dat de winter de beste tijd is voor een reis naar de Northwest Territories.

Maar als je hier juist naartoe wilt om fantastische wilde dieren te spotten, kun je beter op zoek gaan naar voordelige hoteldeals voor de zomer en het begin van de herfst. Het einde van de zomer is de beste tijd om de enorme kuddes rendieren te spotten die rond deze tijd naar lager gelegen terrein migreren. Wanneer de zalmen rond het begin van de herfst kuit schieten in de rivier, zie je langs de oevers grizzlyberen en zwarte beren die proberen vis te vangen. Aangezien veel bezoekers de voorkeur geven aan overnachtingsmogelijkheden in de wildernis, kun je in de zomer vaak goede deals vinden voor hotelkamers in Yellowknife.

Maar in welk jaargetijde je ook een bezoek brengt aan de Northwest Territories, je zult gegarandeerd meer van dit deel van de wereld willen ervaren. Veel reizigers verliezen hun hart aan de uitgestrekte wildernis en keren hier regelmatig terug om meer van dit noordelijke gebied te zien.

false