Northwest Territories

Canada
Foto verstrekt door NWTT/Terry Parker
In dit noordelijke territorium ligt de langste rivier van Canada, twee van de grootste meren van het land en diverse pooleilanden.

Northwest Territories heeft karaktereigenschappen van beide aan weerszijden gelegen Canadese buurterritoria. Hoewel de woeste poolregio in het uiterste noorden vergelijkbaar is met Nunavut in het oosten, heeft Northwest Territories ook een goed transportnetwerk, zoals in Yukon. Een vakantie in dit uitgestrekte territorium midden in de noordzijde van Canada biedt zowel bosrijke rivierdalen als extreme poollandschappen.

Yellowknife is de hoofdstad van Northwest Territories en tevens de grootste stad. Yellowknife ligt aan de noordkust van het enorme Great Slave Lake in het zuidelijke gedeelte van het territorium. De Old Town ligt op een smal schiereiland. Veel van de originele gebouwen uit de jaren30 van de vorige eeuw zijn nog intact, waaronder het houten Wildcat Café, dat in 1937 werd geopend. Rijd in de winter over de Dettah Ice Road, recht over de laag ijs die het meer bedekt. Ook wordt er elk jaar een ijskasteel gebouwd op het bevroren meer.

Reis naar de noordelijke punt van het vasteland. Daar ligt het plaatsje Inuvik. Bezichtig er de Our Lady of Victory Catholic Church, een kerk in de vorm van een iglo. De oorspronkelijke kerk stamt uit 1960 maar werd in 20015 door brand verwoest. Daarna werd de kerk opnieuw opgebouwd. Verken vervolgens de nabijgelegen delta van de Mackenzie, de langste rivier van Canada. Deze machtige rivier snijdt door heel Northwest Territories.

Neem vanaf Inuvik een vliegtuig of boot naar de pooleilanden van Northwest Territories. Sachs Harbour op Banks Island is de meest noordelijk gelegen plaats van het territorium. Het is een goede uitvalsbasis voor het Aulavik National Park, een natuurgebied van 12.200 vierkante kilometer aan arctisch laagland. Maak een uitstapje naar Ulukhaktok op Victoria-eiland. Speel een onvergetelijk potje golf op de ongebruikelijke baan met 9holes, een stukje kunstmatig groen midden op de toendra.

Begin je verblijf in Northwest Territories door vanaf Edmonton of Calgary naar Yellowknife te vliegen. Daarvandaan kun je naar de noordelijker gelegen delen van het territorium vliegen of rijden. Je hebt tijdens je verblijf een goede kans om de aurora borealis te zien. In sommige delen van Northwest Territories is dit natuurverschijnsel namelijk bijna 250nachten per jaar zichtbaar.

Populaire steden in Northwest Territories

Northwest Territories bevat een zonsondergang en algemene kustgezichten
Yellowknife
Staat bekend om Noorderlicht, Meren en Tours
Ben je gek van het noorderlicht, kunst en meren? Ga dan naar Yellowknife!

Redenen voor een bezoekje

  • Prince of Wales Northern Heritage Centre
Inuvik
Inuvik
Staat bekend om Sneeuwscooter rijden, Jagen en Afgelegen
Ervaar het afgelegen Inuvik. Geniet hier van de sneeuwscootermogelijkheden, de basketbalwedstrijden, de zonsopgangen en meer!
Hay River
Hay River
Staat bekend om Vissen, Noorderlicht en Meren
Hay River ligt op je te wachten. Geniet hier van de vismogelijkheden, het noorderlicht, de universiteitssfeer en meer!
Fort Smith
Fort Smith
Staat bekend om Historisch en Museums
Hoog tijd voor een reis! Ontdek het historische erfgoed en de musea in Fort Smith.
Fort Simpson
Fort Simpson
Plan je reis naar Fort Simpson en kom alles te weten over de bezienswaardigheden en activiteiten in dit gebied.