Topsteden in Nunavut

Vind een hotel in Nunavut

Ondanks dat het Canadese territorium Nunavut een groot gebied beslaat, hebben veel mensen nog nooit van deze plek gehoord. En toch zijn er voor deze regio volop voordelige hoteldeals beschikbaar. Kijk niet vreemd op als je tijdens je vakantie een ijsbeer, eland of rendier voorbij ziet komen: ongeveer de helft van het aantal ijsberen op de wereld leeft in Nunavut, evenals enkele honderdduizenden kariboes. Nunavut is tevens een gebied waar veel vogels nestelen en ook andere bijzondere dieren planten zich hier voort, waaronder walrussen, zeehonden, narwallen, witte dolfijnen en muskusossen.

Het jongste Canadese territorium vormt een bijzonder onderdeel van de Canadese Arctische Eilanden. Al meer dan duizend jaar geleden durfden de Vikingen het aan door de baaien, straten en langs enorme ijsmassa's naar Ellesmere Island te navigeren. Tijdens je vakantie in Nunavut kun je een vaartocht boeken waarbij je de routes vaart die ook door de heldhaftige verkenners werden gevaren tijdens hun ontdekkingstochten naar de legendarische, maar moeilijk te vinden Northwest Passage. Hier hebben we de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen niet meer voor nodig: de Passage is nu voor iedereen toegankelijk.

Als je zin hebt om een voordelige vakantie naar Nunavut te boeken, kun je beter maar avontuurlijk zijn ingesteld. De enige die hier in de Arctische zon zal liggen bakken is de walrus. Jij hebt het namelijk veel te druk met kamperen, wandelen, kanoën, kajakken, hondensleeën, jagen en vissen. De ervaren en professionele gidsen hebben veel kennis over de geschiedenis van het territorium en kunnen je de traditionele technieken van de Inuit leren, die er hier ruim 4000  jaar voor de komst van elektriciteit, werktuigen en modern comfort al in slaagden te overleven.

Het leven gaat er tegenwoordig misschien gemakkelijker aan toe, maar de Inuit verdienen veel respect. Hun cultuur wordt nog volop in stand gehouden. Boek vandaag nog een supervoordelig hotel in Nunavut en neem een kijkje bij de Inuit Olympics, met wedstrijden verhalen tellen, keelzingen en drumdansen. De Inuit vieren het wisselen van de seizoenen met het opvoeren van toneelvoorstellingen en circusacts en er worden enorme gastronomische feesten georganiseerd met zowel traditionele gerechten als moderne varianten.

Nunavut omslaat tientallen nationale en territoriale parken en je vindt hier enkele van de belangrijkste beschermde natuurgebieden op aarde. Bij Fossil Creek kun je op zoek gaan naar fossielen die meer dan 450 miljoen jaar oud zijn. Trek ook wat tijd uit voor een uitstapje naar Lake Louise, dat ook wel bekendstaat als de wandelhoofdstad van Canada. Wil je tijdens je vakantie letterlijk en figuurlijk de grenzen opzoeken? Boek dan een hotel in Resolute en sluit je aan bij een expeditie naar het noordelijkste gebied ter wereld, de Noordpool.

Nunavut heeft minder dan 30.000 inwoners en de hotels in dit enorme territorium liggen verspreid door de regio. Boek je hotel in Nunavut ver van te voren om te profiteren van de beste tarieven en kortingen.

false