In Nunavut zijn mogelijk reisbeperkingen van kracht, waaronder zelfquarantaine, als gevolg van Covid-19.

Weekendje Nunavut 2021

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:

Plan je vakantie in Nunavut met Expedia

  • Onze bundeldeals voor 2020 zijn op dit moment niet beschikbaar. Je kunt nu echter wel onze vakantiepakketten voor 2021 boeken. Boek je accommodatie, vlucht en vervoer allemaal tegelijk en ontvang extra korting op je volgende reis!
  • We hebben fantastische deals voor geweldige hotels in Nunavut voor je geselecteerd. Neem even een kijkje door de bovenstaande zoekbalk te gebruiken.
  • Bij de meeste hotels kun je gratis annuleren*, aangezien we flexibiliteit nu belangrijker dan ooit vinden.

Ga voor meer informatie naar onze informatiepagina over Covid-19.

Neem snel een kijkje!

*Bij sommige hotels dien je minstens 24-48 uur voor het inchecken te annuleren. Details op de website.

Tophotels in Nunavut

Frobisher Inn
Frobisher Inn
3.5 out of 5
Astro Hill Complex, PO Box 4209, Iqaluit, NU
Annuleer gratisReserveer nu, betaal tijdens je verblijf
De prijs is € 185 per nacht van 12 dec. tot 13 dec.
3.8/5Good! (39 beoordelingen)

"Reduced menu due to Covid-19 restrictions, but did not have accompaniments with meals (ie: gravy, sauces) nor was there enough meals in the small cafe for dinner for all guests."…"

Beoordeeld op 4 mei 2020

Frobisher Inn
Capital Suites Iqaluit
Capital Suites Iqaluit
2 out of 5
807 Aiviq, Iqaluit, NU
Prijzen ophalen
4.2/5Excellent! (9 beoordelingen)
Give Capital Suites a try during your stay

"My wife and I were travelling in and out of Iqaluit and during each leg of the journey we stayed at Capital Suites. Staff is pretty friendly and helpful. When fully booked they helped find other accommodation. Room was overly hot one night and sleep was poor. No nearby restaurant. But rooms are comfortable ..."…"

Beoordeeld op 5 jun. 2018

Capital Suites Iqaluit
Northern Accommodations
Northern Accommodations
2.5 out of 5
2223 Niaqunngusiariaq, Iqaluit, NU
Prijzen ophalen
Northern Accommodations
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Pakketten voor Nunavut

In juni schijnt de zon in Nunavut 24 uur per dag. In het water zwemmen enorme narwals en ondergronds ijs drukt de aarde omhoog in dit Inuit-territorium in arctisch Canada. Nunavut is het grootste en dunstbevolkte territorium van Canada. Het loopt van de streek ten noorden van Hudson Bay naar de eilanden die vanaf West-Groenland tot in de noordpoolcirkel lopen. Het grootste deel van de bevolking is Inuit, een inheems volk wiens voorvaderen al meer dan 3000 jaar geleden in deze regio leefden. Verspreid over heel Nunavut liggen Inuit-dorpen langs de kust van enorme Arctische Eilanden, die bedekt zijn met ruige bergen en oeroude gletsjers. Ook voor enkele van de merkwaardigste dieren op aarde is dit hun thuis. Het territorium is fascinerend maar soms ook gevaarlijk. Houd er rekening mee dat als je geen getrainde, ervaren poolreiziger bent, het nodig is een goede gids in te huren.

Twee eilanden staan centraal in Nunavut: Baffineiland en Ellesmere-eiland. Boek een zomercruise, zodat het ijs gebroken is en navigatie tussen deze landmassa's en de kleinere eilanden mogelijk is.

Iqaluit is de hoofdstad van Nunavut en ligt aan de zuidkust van Baffineiland. Iqaluit is een van de meest stedelijke gebieden van de provincie. Er staan overheidsgebouwen en musea. In het Nunatta Sunakkutaangit Museum kun je kunst en voorwerpen bekijken die zijn gemaakt door lokale Inuit van vroeger en van nu. Neem de boot naar de overblijfselen van een 1000 jaar oude Thule-nederzetting in het Qaummaarviit Territorial Park.

Op de noordelijke punt van Baffineiland kun je het plaatsje Arctic Bay bezoeken. Vanuit dit plaatsje kun je op een sneeuwscooter het mysterieuze Sirmilik National Park gaan verkennen. Tussen de gletsjers, morenen en nunataks (bergpieken), zie je allemaal vreemde rotsformaties, waaronder hoodoos (zuilen van rood zandsteen, gevormd door erosie) en pingo's (gebarsten heuvels die zijn ontstaan doordat een ondergrondse ijsmassa naar boven toe duwt). Reis door naar het noordelijkste eiland van Nunavut. Ellesmere-eiland heeft een kaal landschap dat eigenlijk vooral geschikt is voor doorgewinterde poolreizigers.

In Nunavut leven allerlei pooldieren. In Hudson Bay zwemmen bijvoorbeeld witte dolfijnen. En in het noordelijke water rondom Arctic Bay en Grise Fiord leven walrussen en narwals. Boek een walvisexcursie op het water en houd je fototoestel bij de hand.

Voor een avontuur in Nunavut vlieg je eerst naar de luchthaven van Iqaluit. De beste tijd om te gaan, is in de zomer, want in het noorden van Nunavut schijnt dan 24 uur per dag de zon.