Topsteden in Québec

Vind een hotel in Québec

Quebec is een provincie in het oosten van Canada. Het is de enige Canadese provincie waarvan de bevolking overwegend Franstalig is. Bovendien is Frans de officiële taal van de provincie en stellen de autoriteiten alles in het werk om te zorgen dat het gebruik van Frans op alle niveaus behouden blijft. Houd hier tijdens je verblijf rekening mee, want je zult in de hotels en op andere plekken altijd eerst in het Frans worden aangesproken.

Je kunt Quebec het hele jaar door bezoeken, want in ieder seizoen is er wel iets speciaals te doen. Het hele jaar door kun je tegen een schappelijke prijs hotels in Quebec boeken.

Als je toevallig op 24 juni in Quebec bent, kun je het vieren van de nationale feestdag meemaken. Deze dag wordt St. Jean Baptiste Day genoemd, of Fête Nationale in het Frans. Dit feest staat in het teken van veel outdoorfestivals met Franse muziek, eten en cultuur. Boek een supervoordelige hotelaanbieding voor de stad Quebec en ontdekt wat deze plaats allemaal te bieden heeft.

Maar ook in de winter hoef je je in Quebec niet te vervelen. Februari is de koudste maand, maar dit is ook de periode waarin een van de grootste festivals in de stad wordt gehouden: het Carnaval du Quebec. Toeristen zijn dol op dit festival en rond deze tijd zijn de hotels in de stad Quebec snel volgeboekt. Als je rond deze periode in de stad bent, mag ook een bezoek aan de ijssculpturencompetitie en het gigantische ijspaleis niet op je programma ontbreken.

Als je van sightseeing houdt, hoef je je in de provincie Quebec geen moment vervelen. Ga naar Montreal om een kijkje te nemen bij de overblijfselen van Expo 67, het gebied in de stad waar in 1967 de wereldtentoonstelling werd gehouden. De infrastructuur is nog grotendeels intact en veel van de bouwwerken worden tegenwoordig voor privé-evenementen gebruikt. Je kunt het hele jaar door profiteren van goedkope hoteldeals voor Quebec, dus er is eigenlijk geen slecht moment om dit deel van de provincie te bezoeken.

Ook op het gebied van sport valt er in Quebec in alle seizoenen wel wat te beleven. De winter is natuurlijk bij uitstek het jaargetijde om te ijsvissen of een sneeuwschoenwandeling te maken. Heb je hier niet de juiste uitrusting voor? Geen probleem, die kun je hier gemakkelijk huren. Over de volle breedte van de provincie ligt een netwerk van fietspaden waar je in de warmere maanden geweldige fietstochten over kunt maken.

Je kunt het hele jaar door profiteren van geweldige aanbiedingen voor Quebec, want er valt in alle seizoenen wel wat leuks te beleven. Voor de beste deals boek je je verblijf zo vroeg mogelijk. Je vindt dan vaak de beste koopjes.

false