Québec

Canada
Le Château Frontenac inclusief historische architectuur
Deze Franstalige provincie is de geboorteplek van poutine, Cirque du Soleil en Arcade Fire. Hier viert kunst hoogtij in een van de oudste steden van de Nieuwe Wereld.

Al sinds Jacques Cartier hier in de 16e eeuw aan land kwam, is Quebec Canada’s Franse enclave. Frans is nog altijd de officiële voertaal. De provincie biedt een traditionele Franse focus op lekker eten, kunst en grootse architectuur. De twee grote steden van Quebec geven je zelfs de sfeer van Parijs te midden van de Canadese bossen.

Bezichtig de provinciehoofdstad Quebec om het oude Quebec op zijn puurst te ervaren. De stad voelt meer aan als een Europese hoofdstad dan een havenstad van pioniers. Dwaal rond in het met kinderkopjes bestrate Vieux-Québec. Het Château Frontenac is een van de populairste monumenten van de stad. Dit grootse hotel lijkt op een kasteel en torent boven de haven uit. Het Hôtel du Parlement uit 1886 is al even monumentaal. Midden in Quebec staat La Citadelle, een geometrisch fort dat al eeuwen waakt over de stad. In de nabijgelegen stad Baie-Saint-Paul vond het Cirque du Soleil in de jaren80 zijn oorsprong.

Waar Quebec de historische, politieke hoofdstad van de provincie is, kun je Montreal beschouwen als de hedendaagse culturele hoofdstad. In deze Boheemse stad van studenten en kunstenaars vind je enkele van de levendigste wijken en beste musea, restaurants en uitgaansgelegenheden van de provincie. Proef Frans-Canadese specialiteiten, zoals met esdoornsiroop geglaceerde zalm of poutine, een gerecht van patat, kaas en jus. Ga kijken naar jonge artiesten in kleurrijke wijken als Plateau-Mont-Royal of Quartier Latin. Wie weet kun je een optreden van Arcade Fire meepikken in hun thuisstad. Begeef je in de zomer naar Quartier des Spectacles of de eilandjes in de St. Lawrence-rivier om deel te nemen aan een van de honderden jaarlijks terugkerende festivals, zoals het Festival International de Jazz de Montréal.

De uitgestrekte noordelijke regio van Quebec loopt helemaal tot de Hudson Strait. In het verre noorden ligt de regio Nunavik, waar op de toendra een groot aantal Inuit woont. Het hoogtepunt van de regio is het Pingualuit National Park, dat rondom een 3,4kilometer grote meteorietkrater ligt. In de krater bevindt zich een prachtig blauw meer.

Je bereikt Quebec via de internationale luchthavens van de stad Quebec of van Montreal. In de winter kan het door zware sneeuwval moeilijk zijn om te reizen. Het beste weer heb je van juni tot half september.

Populaire steden in Québec

Parks Canada\'s Dufferin Terrace bevat een stad, een kasteel en landschappen
Québec
Staat bekend om Historisch, Museums en Cafés
Verken de charmante hoofdstad van de Canadese provincie Québec en de prachtige natuur eromheen, en ontdek een klein stukje Frankrijk in Noord-Amerika.

Redenen voor een bezoekje

 • Old Port Quebec City
 • Le Château Frontenac
 • Petit Champlain
Montréal inclusief een stad, een baai of haven en een wolkenkrabber
Montréal
Staat bekend om Museums, Live muziek en Kunst
De stad van de honderd torens is charmant met zijn Franse identiteit, festivals het hele jaar door, en één van de best bewaarde historische binnensteden van Noord-Amerika.

Redenen voor een bezoekje

 • Museum voor Schone Kunsten van Montreal
 • Vieux Port de Montréal
 • Jean-Talon Market
Skiresort Mont-Tremblant toont landschappen, skiën en sneeuw
Mont-Tremblant
Staat bekend om Kleine stad, Langlaufen en Meren
Bezoek de Canadese Laurantiden voor een heerlijk verblijf in een bergresort waar je het hele jaar lang kunt genieten van avonturen in de buitenlucht, schilderachtige landschappen en muziekfestivals.

Redenen voor een bezoekje

 • Skiresort Mont-Tremblant
 • Express Gondola
 • Skilift van Cabriolet
Trois-Rivieres inclusief nachtleven, straten en een stad
Trois-Rivieres
Staat bekend om Rivieren, Historisch en Bloemen
Deze fascinerende stad tussen Montreal en Quebec heeft unieke historische en culturele bezienswaardigheden en een prachtige ligging aan de rivier.

Redenen voor een bezoekje

 • Parc Laviolette
 • Musée des Ursulines
Québec inclusief een brug
Saguenay
Staat bekend om Rivieren, Sporten en Voetbal
Bezoek Saguenay en geniet hier van de American footballwedstrijden, de rivier en de zonsondergangen.
Rimouski
Rimouski
Staat bekend om Rivieren, Zonsondergangen en Vogelspotten
Ontsnap naar Rimouski! Geniet van de zonsondergangen, de rivier en de kathedralen.