Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Suriname

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Suriname

Suriname is een land in Zuid-Amerika dat voor 80% uit tropisch regenwoud bestaat. Hierdoor is het de ultieme bestemming voor natuurliefhebbers. Ook voor reizigers met belangstelling voor cultuur is Suriname een aanrader. Door de rijke geschiedenis en het Nederlandse koloniale verleden vormt het land een mix van verschillende culturen en volkeren die vreedzaam samenleven.

Vind een vlucht naar Suriname

Je kunt rechtstreeks van Nederland naar Suriname vliegen. De belangrijkste luchthaven van Suriname ligt in het dorp Zanderij, een uurtje rijden van de hoofdstad Paramaribo.

Er vertrekt dagelijks een vlucht van Amsterdam Schiphol (AMS) naar Johan Adolf Pengel Airport (PBM) ten zuiden van Paramaribo. De gemiddelde vliegtijd bedraagt 9,5 uur. Om een passende vlucht te selecteren kies je eerst de bestemming en vul je vervolgens alle verdere zoekcriteria in.

Met een vlucht naar Paramaribo zit je meteen in de hoofdstad van Suriname, waarvan de binnenstad op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO. Bekijk de vele houten gebouwen, waaronder de Sint Petrus en Paulus Kathedraal. Je kunt ook opteren voor een vliegreis naar Brokopondo. Je kunt hier overnachten op een van de eilanden op het meer en genieten van de rust. Andere mogelijkheden zijn vissen of een boottocht.

Als je liever iets actiefs gaat doen, dan is een vliegreis naar Brownsberg aan te bevelen. In het Brownsberg Natuurpark kun je naar de top van de gelijknamige berg en de flora en fauna van het regenwoud ontdekken. Onderweg tref je veel watervallen aan.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Suriname

Suriname is voornamelijk populair vanwege de natuur en cultuur. De bestemming is uiterst geschikt voor rondreizen en actieve vakanties. Bezoek Gunsi, Awarradam, Palumeu of Danpaati in het binnenland van Suriname en leer meer over de jungle en de plaatselijke bevolking.

Ook een bezoek aan West-Suriname is de moeite waard. Bezoek de Blanch Marie-vallen of beklim de Voltzberg. Geniet van de dolfijnen op de Surinamerivier of bekijk hoe de zeeschildpadden hun eieren leggen op Braamspunt.