Bodrum

Reisgids
Bodrum toont winkelen, markten en straten
Christelijke kastelen en Griekse ruïnes staan hier naast hotels aan de kust, en en stranden vol parasols. Geniet van deze prachtige plaats vol resorts, gebouwd op een eeuwenoude stad.

Bodrum is dankzij de aanwezigheid van een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld tegenwoordig een van de rijkste historische locaties ter wereld. Musea, archeologische vindplaatsen en eeuwenoude voorwerpen liggen hier over de hele stad verspreid. Daarnaast is Bodrum een vakantieoord waar jaarlijks duizenden toeristen op zijn strandhotels afkomen. Geniet van zowel moderne luxe als eeuwenoude wonderen in deze stad aan de Egeïsche Zee.

Meer dan tweeduizend jaar geleden stond Bodrum bekend als de Griekse stad Halicarnassus. In de vierde eeuw voor Christus werd hier een graftombe van 50 meter hoog gebouwd voor koning Mausolus. Later werd deze uitgeroepen tot een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. Bezoek de ruïnes van het Mausoleum bij Halicarnassus om een schaalmodel te zien van de marmeren graftombe en vele overgebleven delen van zijn pilaren en reliëfs.

De Petrusburcht, gelegen op een schiereiland ten zuiden van de stad, is grotendeels gebouwd met stenen afkomstig van de ruïnes van het mausoleum. Bezoek dit 15e-eeuwse kasteel tegen betaling, gebouwd door christelijke kruisvaarders. Tegenwoordig is het Museum voor archeologie onder water in het kasteel gevestigd. Bewonder hier enkele goed bewaard gebleven relieken van archeologische opgravingen en scheepswrakken uit de omgeving.

Verdere eeuwenoude voorwerpen kun je in de noordelijke heuvels van de stad vinden. Kies voor een concert in het Amfitheater uit de 4e eeuw voor Christus of beklim het enige resterende deel van de oude stadsmuur van Halicarnassus bij de Myndos-poort.

Geniet een dagje van de Egeïsche Zee. Wandel langs het strand aan de Gumbet-baai. Of zwem in het beschermde water van het nauwe Bardakçı-strand, waar parasols en ligstoelen aangeboden worden door een nabij kustresort. Reserveer een plekje op een boot speciaal voor duikers en verken het water in de omgeving. In de buurt kun je genieten van kleurrijke vissen, scheepswrakken en zelfs een aantal wrakken onder water van vliegtuigen.

Bezoek Bodrum tijdens de milde maanden tussen november en april voor het meest aangename weer. Bereik de stad via Luchthaven Milas-Bodrum, op 33 kilometer ten noorden van de plaats. Hier landen dagelijks vluchten uit Istanbul. Neem vanaf het vliegveld de taxi naar Bodrum. De meeste historische stadsattracties zijn op maandag gesloten, maar je kunt de stranden altijd bezoeken.

Waar overnachten in Bodrum

Strand van Bodrum toont een kiezelstrand en nachtleven

Stadscentrum van Bodrum

4/5(36 beoordelingen over de buurt)

Stadscentrum van Bodrum staat bekend voor zijn ongerepte stranden. Ga tijdens je verblijf ook even langs bij Bodrum Marina en Veerboothaven van Bodrum.

Stadscentrum van Bodrum
Default Image

Stadscentrum van Yalıkavak

Stadscentrum van Yalıkavak heeft niet echt veel topbezienswaardigheden, maar in de buurt liggen wel twee plekken die je kunt bezoeken: Jachthaven Yalikavak en Strand van Yalikavak.

Stadscentrum van Yalıkavak