Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Brandenburger Tor

Dit symbool voor de Duitse hereniging is samen met de Arc de Triomphe in Parijs het meest iconische en op het gevoel werkende monument van Europa.

De geschiedenis van de enorme, zandstenen neoklassieke boog is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Berlijn en Duitsland. De Brandenburger Tor werd in 1791 gebouwd om het begin van Unter den Linden, de belangrijkste boulevard van Berlijn, aan te geven. Het was bovendien een vredessymbool. Het ontwerp van de 30 meter hoge Brandenburger Tor was gebaseerd op de toegangspoort tot de Acropolis in Athene. Toen Napoleon de Pruisen versloeg in 1806 marcheerde hij triomfantelijk door de poort Berlijn binnen. Het beeldhouwwerk Victoria, de godin van de overwinning, nam hij als oorlogsbuit mee naar Frankrijk. Later werd het beeld van Victoria in haar strijdwagen met paarden teruggebracht en weer boven op de poort geplaatst.

De Nazi's gebruikten de Brandenburger Tor als propagandamiddel. De poort lag op de grens tussen Oost- en West-Duitsland en werd in de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. De Amerikaanse president Ronald Reagan gaf hier in 1987 zijn beroemde toespraak, waarin hij met de woorden "Tear down this wall!" zijn Russische collega Gorbatsjov opriep de muur omlaag te halen. In december 1989 ging de poort weer open voor het verkeer tussen Oost- en West-Berlijn en werd het monument opnieuw een symbool van eenheid.

Trek voor je door de poort loopt even wat tijd uit om de Raum der Stille (stilteruimte) te bezoeken, een eenvoudige ruimte waar iedereen wordt uitgenodigd de onderlinge verschillen naast zich neer te leggen en samen te zijn. Wanneer je vervolgens via een van de vijf doorgangen de poort doorloopt en je vergaapt aan de heroïsche friezen met beelden uit de Griekse mythologie, zou je je zomaar wat overweldigd kunnen voelen. Dat is logisch, want de geschiedenis is hier haast voelbaar. Op de informatieborden lees je meer over de geschiedenis van de poort en alles waar het de afgelopen 200 jaar symbool voor heeft gestaan. De poort ziet er op elk moment indrukwekkend uit, maar is 's avonds en rond de jaarwisseling helemaal spectaculair, wanneer het bouwwerk wordt verlicht.

De Brandenburger Tor bevindt zich tussen het Rijksdaggebouw en het Holocaustmonument, recht tegenover de Tiergarten. Ook de Friedrichsstrasse, een van de belangrijkste winkel- en restaurantstraten van Berlijn, ligt vlakbij, net als S-Bahn- en U-Bahn-stations.


Brandenburger Tor Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Brandenburger Tor

Alle 1.543 accommodaties in de buurt van Brandenburger Tor bekijken
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt € 49
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlijn, BE
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt en Konzerthaus Berlin. Ook Checkpoint Charlie en Museum Haus am Checkpoint Charlie liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtmitte en Stadtmitte Stationn liggen op 5 minuten lopen.

  Select Hotel Berlin The Wall € 54
  Select Hotel Berlin The Wall

  Select Hotel Berlin The Wall

  Zimmerstrasse 88, Berlijn, BE
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse en Museum Haus am Checkpoint Charlie. Ook Gendarmenmarkt en Potsdamer Platz liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Stadtmitte en Metrostation Kochstraße liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Adlon Kempinski € 240
   Hotel Adlon Kempinski

   Hotel Adlon Kempinski

   Unter Den Linden 77, Berlijn, BE
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Madame Tussauds en Brandenburger Tor. Potsdamer Platz ligt op 1,2 km. Station Brandenburger Tor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Mohrenstraße is het 8 minuten lopen.

    Grand Hyatt Berlin € 219
    Grand Hyatt Berlin

    Grand Hyatt Berlin

    Marlene-Dietrich-Platz 2, Berlijn, BE
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Berlinale Palast en Sony Center. Ook Potsdamer Platz en Berliner Philharmonie liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Potsdamer Platz ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Mendelssohn Bartholdy Park is het 8 minuten lopen.

     MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof € 34
     MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof

     MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof

     Ella - Trebe - Straße 9, Berlijn, BE
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 15 minuten lopen van Bondskanselarij, Rijksdaggebouw en Charite. Ook Brandenburger Tor en Friedrichstrasse liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Berlin Hauptbahnhof en Station Hauptbahnhof liggen op 5 minuten lopen.

      Berlin Marriott Hotel € 135
      Berlin Marriott Hotel

      Berlin Marriott Hotel

      Inge-Beisheim-Platz 1, Berlijn, BE
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Potsdamer Platz en Mall of Berlin. Ook Sony Center en Berliner Philharmonie liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Potsdamer Platz en Station Potsdamer Platz liggen op 5 minuten lopen.

       Melia Berlin € 99
       Melia Berlin

       Melia Berlin

       Friedrichstrasse 103, Berlijn, BE
         
        4.5 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Friedrichstadt-Palast en Berliner Ensemble. Ook Bode Museum en Gendarmenmarkt liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Friedrichstraße en Station Friedrichstraße liggen op 5 minuten lopen.

        Am Brandenburger Tor
        Am Brandenburger Tor

        Am Brandenburger Tor

        Behrenstraße, 1B, Berlijn, BER
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Madame Tussauds en Friedrichstrasse. Ook Brandenburger Tor en Pariser Platz liggen binnen 10 minuten lopen. Station Brandenburger Tor ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Mohrenstraße is het 6 minuten lopen.