Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Holocaustmonument

Dit architecturale hoogstandje is een krachtig en tegelijkertijd vredig eerbetoon aan de miljoenen Joden die tijdens de Holocaust om het leven zijn gekomen.

Een wandeling tussen de betonnen blokken van het Denkmal für die ermordeten Juden Europas, zoals het monument officieel heet, is een aangrijpende, maar tegelijkertijd enorm vredige ervaring. Het monument bestaat uit een zuilenveld met ongeveer drieduizend gladde, betonnen blokken, die zich uitstrekken over twee hectare. Het is een essentiële herinnering aan een van de zwartste bladzijden uit de geschiedenis van de mensheid: de systematische uitroeiing van miljoenen Joden gedurende het Derde Rijk, in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw.

De sfeer rond het monument staat in schril contrast met de drukte van de stad. Het is een stille, rustige plek die aanzet tot diepgaande reflectie. Dit merk je vooral wanneer je het midden bereikt, waar de zuilen zo hoog zijn dat er nauwelijks geluid van het verkeer doordringt. Het lijkt misschien alsof je over de blokken kunt lopen, maar dat is ongepast. Dwaal in plaats daarvan rond tussen de blokken. Ze hebben verschillende lengten en volgen de hoogteverschillen van de bodem.

Het monument werd in 2005 geopend. Voor het ontwerp ervan was een wedstrijd uitgeschreven. Je zult op het terrein geen informatiebord met een officiële toelichting bij het monument aantreffen, en dat is precies wat architect Peter Eisenman voor ogen had. Staan de betonnen blokken symbool voor verschillende personen? Zijn het grafstenen? Laat de symboliek op je inwerken en trek je eigen conclusies.

Onder het Holocaustmonument is een informatiecentrum gevestigd. Dit heeft een speciale ruimte waar de namen van alle tijdens de Holocaust omgekomen Joden worden voorgelezen. De openingsdagen en -tijden van het informatiecentrum veranderen gedurende het jaar. Het is op bepaalde feestdagen gesloten.

Het zuilenveld is dag en nacht geopend. De toegang is gratis, maar giften worden zeer op prijs gesteld. Tegen een kleine vergoeding zijn rondleidingen en audiotours beschikbaar.

Het monument ligt naast de Brandenburger Tor, op een klein stukje lopen van de U-Bahn-stations Potsdamer Platz en Brandenburg.


Holocaust Gedenkstätte Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Holocaust Gedenkstätte

Alle 1.551 accommodaties in de buurt van Holocaust Gedenkstätte bekijken
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt € 57
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlijn, BE
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt en Konzerthaus Berlin. Ook Checkpoint Charlie en Museum Haus am Checkpoint Charlie liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtmitte en Stadtmitte Stationn liggen op 5 minuten lopen.

  Select Hotel Berlin The Wall € 52
  Select Hotel Berlin The Wall

  Select Hotel Berlin The Wall

  Zimmerstrasse 88, Berlijn, BE
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse en Museum Haus am Checkpoint Charlie. Ook Gendarmenmarkt en Potsdamer Platz liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Stadtmitte en Metrostation Kochstraße liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Adlon Kempinski € 240
   Hotel Adlon Kempinski

   Hotel Adlon Kempinski

   Unter Den Linden 77, Berlijn, BE
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Madame Tussauds en Brandenburger Tor. Potsdamer Platz ligt op 1,2 km. Station Brandenburger Tor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Mohrenstraße is het 8 minuten lopen.

    The Brandenburg Gate Hostel
    The Brandenburg Gate Hostel

    The Brandenburg Gate Hostel

    Wilhelmstr. ,48, Berlijn, BER
      
     2.5 van 5.0 Sterren

     Deze bed & breakfast ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Friedrichstrasse, Brandenburger Tor en Potsdamer Platz. Ook Mall of Berlin en Pariser Platz liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Mohrenstraße ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Brandenburger Tor is het 6 minuten lopen.

     Grand Hyatt Berlin € 186
     Grand Hyatt Berlin

     Grand Hyatt Berlin

     Marlene-Dietrich-Platz 2, Berlijn, BE
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Berlinale Palast en Sony Center. Ook Potsdamer Platz en Berliner Philharmonie liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Potsdamer Platz ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Mendelssohn Bartholdy Park is het 8 minuten lopen.

      Berlin Marriott Hotel € 118
      Berlin Marriott Hotel

      Berlin Marriott Hotel

      Inge-Beisheim-Platz 1, Berlijn, BE
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Potsdamer Platz en Mall of Berlin. Ook Sony Center en Berliner Philharmonie liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Potsdamer Platz en Station Potsdamer Platz liggen op 5 minuten lopen.

       Am Brandenburger Tor
       Am Brandenburger Tor

       Am Brandenburger Tor

       Behrenstraße, 1B, Berlijn, BER
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Madame Tussauds en Friedrichstrasse. Ook Brandenburger Tor en Pariser Platz liggen binnen 10 minuten lopen. Station Brandenburger Tor ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Mohrenstraße is het 6 minuten lopen.

        Sixmiles Guesthouse
        Sixmiles Guesthouse

        Sixmiles Guesthouse

        An der Kolonnade 1, Apartment 304, Berlijn, BE
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit pension ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Potsdamer Platz, Brandenburger Tor en Galéries Lafayette. Ook Museum Haus am Checkpoint Charlie en Rijksdaggebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Mohrenstraße ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Potsdamer Platz is het 6 minuten lopen.