Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Holocaustmonument

Dit architecturale hoogstandje is een krachtig en tegelijkertijd vredig eerbetoon aan de miljoenen Joden die tijdens de Holocaust om het leven zijn gekomen.

Een wandeling tussen de betonnen blokken van het Denkmal für die ermordeten Juden Europas, zoals het monument officieel heet, is een aangrijpende, maar tegelijkertijd enorm vredige ervaring. Het monument bestaat uit een zuilenveld met ongeveer drieduizend gladde, betonnen blokken, die zich uitstrekken over twee hectare. Het is een essentiële herinnering aan een van de zwartste bladzijden uit de geschiedenis van de mensheid: de systematische uitroeiing van miljoenen Joden gedurende het Derde Rijk, in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw.

De sfeer rond het monument staat in schril contrast met de drukte van de stad. Het is een stille, rustige plek die aanzet tot diepgaande reflectie. Dit merk je vooral wanneer je het midden bereikt, waar de zuilen zo hoog zijn dat er nauwelijks geluid van het verkeer doordringt. Het lijkt misschien alsof je over de blokken kunt lopen, maar dat is ongepast. Dwaal in plaats daarvan rond tussen de blokken. Ze hebben verschillende lengten en volgen de hoogteverschillen van de bodem.

Het monument werd in 2005 geopend. Voor het ontwerp ervan was een wedstrijd uitgeschreven. Je zult op het terrein geen informatiebord met een officiële toelichting bij het monument aantreffen, en dat is precies wat architect Peter Eisenman voor ogen had. Staan de betonnen blokken symbool voor verschillende personen? Zijn het grafstenen? Laat de symboliek op je inwerken en trek je eigen conclusies.

Onder het Holocaustmonument is een informatiecentrum gevestigd. Dit heeft een speciale ruimte waar de namen van alle tijdens de Holocaust omgekomen Joden worden voorgelezen. De openingsdagen en -tijden van het informatiecentrum veranderen gedurende het jaar. Het is op bepaalde feestdagen gesloten.

Het zuilenveld is dag en nacht geopend. De toegang is gratis, maar giften worden zeer op prijs gesteld. Tegen een kleine vergoeding zijn rondleidingen en audiotours beschikbaar.

Het monument ligt naast de Brandenburger Tor, op een klein stukje lopen van de U-Bahn-stations Potsdamer Platz en Brandenburg.


Holocaust Gedenkstätte Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Holocaust Gedenkstätte

Alle 1.261 accommodaties in de buurt van Holocaust Gedenkstätte bekijken
Cityhostel Berlin Mitte € 32
Cityhostel Berlin Mitte

Cityhostel Berlin Mitte

Glinkastr. 5-7, Berlijn, Berlin
   
  2.0 van 5.0 Sterren

  Dit hostel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Friedrichstrasse, Checkpoint Charlie en Museum Haus am Checkpoint Charlie. Ook Gendarmenmarkt en Mall of Berlin liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Mohrenstraße en Metrostation Stadtmitte liggen op 5 minuten lopen.

  Hotel Berlin, Berlin € 72
  Hotel Berlin, Berlin

  Hotel Berlin, Berlin

  Lützowplatz 17, Berlijn, BE
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 3 km afstand van Potsdamer Platz, Brandenburger Tor en Rijksdaggebouw. Ook Museum Haus am Checkpoint Charlie en Galéries Lafayette liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Nollendorfplatz ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Wittenbergplatz is het 10 minuten lopen.

   The Westin Grand, Berlin € 104
   The Westin Grand, Berlin

   The Westin Grand, Berlin

   Friedrichstr. 158-164, Berlijn, BE
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Friedrichstrasse, Komische Oper Berlin en Galéries Lafayette. Ook Französischer Dom en Brandenburger Tor liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Franzosische Straße ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Friedrichstraße is het 6 minuten lopen.

    IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof € 69
    IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

    IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

    Katharina Paulus Strasse 5, Berlijn, BE
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 15 minuten lopen van Bondskanselarij en Rijksdaggebouw. Ook Brandenburger Tor en Friedrichstrasse liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Berlin Hauptbahnhof en Station Hauptbahnhof liggen op 5 minuten lopen.

     Steigenberger Hotel Am Kanzleramt € 103
     Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

     Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

     Ella-Trebe-Straße 5, Berlijn, BE
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 15 minuten lopen van Bondskanselarij en Rijksdaggebouw. Ook Brandenburger Tor en Friedrichstrasse liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Berlin Hauptbahnhof en Station Hauptbahnhof liggen op 5 minuten lopen.

      MEININGER Hotel Berlin Tiergarten € 37
      MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

      MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

      Turmstrasse 25-26, Berlijn
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Berlijn ligt vlak bij de luchthaven, binnen 2 km afstand van Großer Tiergarten, Siegessäule en Schloss Bellevue. Ook Rijksdaggebouw en Brandenburger Tor liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Turmstraße ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Birkenstraße is het 11 minuten lopen.

       Hilton Berlin € 114
       Hilton Berlin

       Hilton Berlin

       Mohrenstr. 30, Berlijn, BE
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Berlijn ligt in de historische wijk, vlak bij Gendarmenmarkt en Friedrichstrasse. Ook Checkpoint Charlie en Museum Haus am Checkpoint Charlie liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Hausvogteiplatz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Stadtmitte is het 5 minuten lopen.

        Hotel Adlon Kempinski € 243
        Hotel Adlon Kempinski

        Hotel Adlon Kempinski

        Unter Den Linden 77, Berlijn, BE
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Madame Tussauds en Brandenburger Tor. Potsdamer Platz ligt op 1,2 km. Station Brandenburger Tor en Station Brandenburger Tor liggen op 2 minuten lopen.