Brooklyn

Deze bruisende borough heeft het allemaal: van pizza's tot pretzels, trendy kunstgaleries, vintage tweedehandswinkeltjes, en alles met een fantastisch uitzicht op de skyline van Manhattan.

Brooklyn dankt zijn onmiskenbare unieke identiteit aan de levendige kunst- en muziekscène, trendy winkels, hippe café's en restaurants. De borough trekt creatief talent uit alle hoeken van de wereld aan.

Brooklyn was tot aan het einde van de 19e eeuw een onafhankelijke stad en berucht om zijn reputatie en hoge criminaliteitscijfers in de 20e eeuw. Tegenwoordig is het de dichtstbevolkte borough van New York, met families, studenten en jonge professionals die hier hun woning hebben.

Hier vind je de beste en ruimste keuze aan eetgelegenheden, met Italiaanse gerechten, pasta en 'gelato' als specialiteit. Bijna alles is te koop van straatventers, in charmante cafeetjes en de chicste restaurants. Brooklyn is ook de plek met een divers aantal eclectische vlooienmarktjes en hippe tweedehandswinkels, die je vooral in de Williamsburg-wijk vindt.

Maak je graag een wandeling, dan raden we je aan de 1,82-kilometer lange Brooklyn Bridge naar Manhattan over te steken. Stop en bewonder het uitzicht op de skyline vanaf het pittoreske Brooklyn Bridge Park. Bestel een heerlijk roomijsje bij de bekroonde Brooklyn Ice Cream Factory en verken de Dumbo-wijk, waar voormalige warenhuizen gerenoveerd werden tot superexclusieve miljonairsappartementen. Vanaf Dumbo is het een kort ritje met de subway naar Bedford Avenue in het hartje van Williamsburg. Neem de tijd om de vele leuke cafeetjes, galeries en boetiekwinkeltjes te bezoeken. Wandel naar het trendy Greenpoint, waar je iets lekkers kunt bestellen in het Five Leaves Cafe, Bar and Oysters, dat ontworpen werd door de acteur Heath Ledger.

Brooklyn heeft een een ruim aantal groene ruimtes, waar je heerlijk kunt relaxen. Prospect Park is Brooklyn's antwoord op Manhattan's Central Park, en werd trouwens ontworpen door dezelfde mensen. Het nabije Sunset park, dat zich bevindt in de gelijknamige wijk, is waar je Brooklyn's Chinatown vindt. Als je New York bezoekt in de zomer, dan kun je in McCarren Park een openluchtfilm meepikken of een duikje wagen in het openbaar zwembad.

Kunstkenners kunnen hun hartje ophalen in de vele kunstgaleries en onafhankelijke tentoonstellingsruimtes van Brooklyn. Diverse internationale fotografen, artiesten en up-en-coming talent stellen hier hun werk tentoon. Het prachtige Brooklyn Museum stelt vaak tijdelijke exhibities tentoon, met een focus op kunst van vrouwelijke artiesten.

De uitgaansscène is net zo divers als in Manhattan. Je vindt er informele bars en café's, maar ook elegante dakterrassen voor een glaasje wijn, waar je een wonderbaarlijk uitzicht hebt op de skyline.

Brooklyn ligt ten zuiden van Manhattan, in het westelijke stukje van Long Island. Het is eenvoudige bereikbaar met de subway of de bus.


Stadsgids van Brooklyn


Hotelaanbiedingen Brooklyn

Bekijk alle hotels in Brooklyn
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

Vlucht + hotel: de beste deals naar Brooklyn

Bekijk alle pakketten naar Brooklyn

Topdeals op vliegtickets naar Brooklyn


Boek je vakantie naar Brooklyn