Begin van hoofdinhoud

Coney Island

Staat bekend om Eilanden, Stranden en Wandelen

Coney Island was ooit het grootste amusementspark in de VS, maar je kunt er nog altijd genieten van entertainment voor jong en oud.

Hoe geraak je in Coney Island?

Met zijn zandstranden, glooiende golven en winderige promenades lijkt Coney Island een wereld verwijderd van het drukke Manhattan, maar er zijn dankzij het boeiende pretpark in de buurt nog genoeg dingen te doen.

Coney Island, het oeverdistrict in het zuiden van Brooklyn, beschikte in zijn vooroorlogse bloeiperiode over verschillende concurrerende pretparken. Het was erg populair bij hardwerkende New Yorkers die ernaar uitkeken om in het weekend de verstikkende hitte van Manhattan te ontsnappen.

Na de Tweede Wereldoorlog vielen de parken uit de gratie van de bezoekers, die zich begonnen te vermaken met films en Broadway shows in Manhattan, en het schiereiland ging in verval. Vandaag de dag ondergaat het gebied voortdurende herontwikkelingen en stromen de bezoekers in groten getale toe om de moderne ritten van het iconische Luna Park, dat na uitgebreide renovatiewerken in 2010 heropend werd, uit te proberen en om te genieten van de grootse geschiedenis van het eiland.

Coney Island ligt op 45 tot 60 minuten met de metro vanaf Manhattan en is op zijn levendigst tijdens de broeiende zomermaanden, met vele attracties die alleen tussen april en oktober geopend zijn, waaronder speciale evenementen zoals openluchtconcerten, filmvoorstellingen en het strandvuurwerk dat op vrijdag wordt afgestoken. Het eiland is echter ook in de winter een bezoekje waard, alleen al om de Coney Island Polar Bear Club te zien, een groep dappere mannen en vrouwen die, enkel gekleed in een zwempak en aangemoedigd door de menigte, in januari het ijskoude water opzoeken. De eetstalletjes op Coney Island serveren je het hele jaar door nostalgische hapjes, denk bijvoorbeeld aan klassieke suikerspinnen, ouderwetse hotdogs en traditionele New Yorkse pizza's.

Echter, de beruchte Thunderbolt-achtbaan - een icoon op talloze ansichtkaarten en onsterfelijk gemaakt door Woody Allen in zijn klassieke film "Annie Hall", werd na jaren trouwe dienst te rusten gelegd. Het Luna Park van vandaag is een pretpark met een grote "P", met 19 fantastische ritten, waaronder de Cyclone, oorspronkelijk gebouwd in 1927 en een van de oudste houten achtbanen die nog steeds in gebruik zijn. Waag je in de botsauto's, rij vrolijk in het rond op een carrousel of win enkele prijzen in de diverse arcades.

Coney Island's wederopleving als een modern amusementsoord heeft ervoor gezorgd dat het opnieuw garant staat voor een leuke dagreis voor toeristen. Vanaf overal in Manhattan is het gemakkelijk met de metro te bereiken.

Activiteiten in Coney Island

Ellis Island is een bekend monument in New York dat het zeker waard is om te bekijken. Ontdek de entertainmentopties en de fascinerende musea in dit stadse gebied.

Dit symbool van vrijheid, democratie en hoop is een van de bekendste standbeelden ter wereld.

In een van de meest geprezen kunstmusea ter wereld kun je werken bekijken die variëren van Romeinse kunst tot Rembrandt en de kunst en cultuur verkennen van verschillende beschavingen door de tijd heen.

Een reis naar New York is niet compleet als je niet op de top van dit iconische gebouw hebt gestaan. Het uitzicht op Manhattan is hier ongeëvenaard.

Dit knooppunt van werk en entertainment is een van de herkenbaarste punten van Manhattan. Toen het eind jaren 30 werd opgeleverd, werd het door iedereen gezien als een hoogtepunt in de geschiedenis.

Geniet van een voorstelling of neem snel even een foto bij Lincoln Center, een populair theater in New York. Ontdek het lokale theater en de fascinerende musea in dit stadse gebied.

New Yorks befaamde, door neon verlichte plein kan het best beschreven worden als één grote mierenhoop, maar het is een plek die toeristen niet mogen missen.

Dit majestueuze, levendige knooppunt voor forenzen is verplichte kost voor liefhebbers van architectuur.

Tickets & tours

Kies je favoriete New Yorkse bezienswaardigheden en activiteiten en bespaar op de toegang. Klim naar de top van de iconische Empire State Building of bezoek de Top of the Rock Observatory.

Tickets & tours

Bezoek een onbeperkt aantal bezienswaardigheden in de stad die nooit slaapt. Bewonder de Big Apple vanuit de hoogte in het Empire State Building, stap aan boord van een hop-on, hop-off-tour van Big Bus, maak een sightseeingcruise, breng hulde aan het 9/11 Memorial en bespaar op meer dan 100 unieke ervaringen in New York.

Tickets & tours

Ga een dagje op stap buiten deze stad en laat je overrompelen door de geschiedenis en de architectuur van een andere metropool aan de oostkust: Washington D.C. Bekijk de monumenten en de gedenktekens van de National Mall, zie het Witte Huis en verdiep je in de boeiende exposities van het Smithsonian National Air and Space Museum.

Tickets & tours

De New York CityPASS®-tickets zijn inclusief vooruitbetaalde toegang tot de populairste bezienswaardigheden van New York. Hiermee ben je aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer je dezelfde kaartjes afzonderlijk koopt.

Tickets & tours

Deze bekroonde bustour bij daglicht door NYC omvat stops bij Central Park, Rockefeller Center, het 9/11 Memorial, evenals een cruise door de haven met uitzicht op het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en nog veel meer! Na een rit langs Times Square en omgeving maken we onze eerste stop op de hoek van Central Park West en 72nd Street, bij het Dakota-gebouw (voormalige woning van John Lennon).

Tickets & tours

Zie enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanuit een comfortabele dubbeldekker. Reis langs de bekendste en spannendste locaties van New York via hop-on, hop-off-busroutes en krijg toegang tot enkele van de meest iconische attracties van de Big Apple.

Beste wijken om te bezoeken in Coney Island