Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Brooklyn Bridge

Deze iconische hangbrug biedt vanaf de East River uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

De Brooklyn Bridge is, als een van de oudste en langste hangbruggen in Noord-Amerika, al jarenlang een icoon voor de technische vooruitstrevendheid van de New Yorkers. Het overspant bijna 490 meter over de East River en verbindt Lower Manhattan met Brooklyn. De brug heeft zes banen voor auto's, twee voor trams en voetgangers en draagt dagelijks meer dan 120.000 mensen over de rivier. De Brooklyn Bridge is al jaren een bestemming voor toeristen, en de huidige bezoekers komen naar de brug voor een prachtig uitzicht op de East River en voor de geschiedenis die de brug aan New York verbindt.

Loop bij zonsondergang over de brug voor één van de meest unieke uitzichten op de stad. Vanaf het midden van de Brooklyn Bridge krijg je de mogelijkheid om uit te kijken in beide richtingen van de East River. Zie de Manhattan Bridge en Williamsburg Bridge in het noorden en de Upper Bay Bridge in het zuiden. Op een heldere dag kunnen bezoekers op de Brooklyn Bridge in de verte het Vrijheidsbeeld bespeuren. Bezoek de brug bij zonsondergang voor het meest belonende uitzicht, maar wees bereid om de menigte te trotseren.

Er zijn een aantal begeleide rondleidingen over de brug, een uitstekende manier om over de geschiedenis van de brug te leren. Kom meer te weten over de architectuur en het constructieproces, de beruchte zelfmoordpogingen en de eerste vlucht onder de Brooklyn Bridge. Met een begeleide wandeltocht steek je de brug in ongeveer een uur over, waarbij je genoeg tijd krijgt om de bezienswaardigheden te ontdekken, de verhalen te horen en je een weg te banen over het overvolle voetpad.

De Brooklyn Bridge ligt aan het zuidelijke einde van de East River, en ligt op loopafstand van DUMBO en Lower Manhattan. Bezoekers die met de metro komen kunnen de brug bereiken via de haltes City Hall of Chambers in Manhattan, of de haltes York Street en High Street in Brooklyn. De brug is dagelijks gratis te bezoeken.


Brooklyn Bridge Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Brooklyn Bridge

Alle 5.196 accommodaties in de buurt van Brooklyn Bridge bekijken
Arlo SoHo € 83
Arlo SoHo

Arlo SoHo

231 Hudson Street, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Manhattan, binnen 2 km afstand van Universiteit van New York, One World Trade Center en National September 11 Memorial. Federale, centrale bank van New York ligt op 2,2 km. Canal St. Station (Varick St.) ligt op maar 2 minuten lopen en naar Canal St. Station (W. Broadway) is het 6 minuten lopen.

  AC Hotel by Marriott New York Downtown € 99
  AC Hotel by Marriott New York Downtown

  AC Hotel by Marriott New York Downtown

  151 Maiden Ln, New York, NY
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 10 minuten lopen van Wall Street en Beurs van New York. Ook National September 11 Memorial en Battery Park liggen binnen 15 minuten lopen. Wall St. Station ligt op 5 minuten lopen en naar Fulton St. Station (William St.) is het 7 minuten lopen.

   Mr. C Seaport € 235
   Mr. C Seaport

   Mr. C Seaport

   33 Peck Slip, New York, NY
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Manhattan, binnen 15 minuten lopen van Wall Street, National September 11 Memorial en Beurs van New York. Ook Battery Park en One World Trade Center liggen binnen 2 km afstand. Fulton St. Station (William St.) ligt op 7 minuten lopen en naar Fulton St. Station (Nassau St.) is het 9 minuten lopen.

    Hampton Inn Manhattan-Seaport-Financial District € 156
    Hampton Inn Manhattan-Seaport-Financial District

    Hampton Inn Manhattan-Seaport-Financial District

    320 Pearl Street, New York, NY
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 15 minuten lopen van Wall Street, National September 11 Memorial en Beurs van New York. Ook Battery Park en Brooklyn Bridge liggen binnen 2 km afstand. Fulton St. Station (William St.) ligt op 6 minuten lopen en naar Fulton St. Station (Nassau St.) is het 7 minuten lopen.

     Millennium Hilton New York Downtown € 134
     Millennium Hilton New York Downtown

     Millennium Hilton New York Downtown

     55 Church Street, New York, NY
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Manhattan, vlak bij The Oculus en National September 11 Memorial. Ook Wall Street en One World Trade Center liggen binnen 10 minuten lopen. Cortlandt St. Station en Fulton St. Station (Broadway) liggen op 2 minuten lopen.

      1 Hotel Brooklyn Bridge € 243
      1 Hotel Brooklyn Bridge

      1 Hotel Brooklyn Bridge

      60 Furman Street, Brooklyn, NY
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Brooklyn Heights, binnen 15 minuten lopen van Brooklyn Bridge Park / DUMBO Terminal en Brooklyn Heights Promenade. Ook Brooklyn Bridge en Beurs van New York liggen binnen 2 km afstand. Clark St. Station ligt op 11 minuten lopen en naar High St. Station is het 11 minuten lopen.

       WeLive Wall Street € 124
       WeLive Wall Street

       WeLive Wall Street

       110 Wall St, New York, NY
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit aparthotel ligt in Manhattan, binnen 10 minuten lopen van Wall Street, Battery Park en Beurs van New York. Ook National September 11 Memorial en One World Trade Center liggen binnen 2 km afstand. Wall St. Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Broad St. Station is het 6 minuten lopen.

        citizenM New York Bowery € 113
        citizenM New York Bowery

        citizenM New York Bowery

        189 Bowery, New York, NY
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Bowery, binnen 2 km afstand van Washington Square Park en Union Square Park. Ook Brooklyn Bridge en Beurs van New York liggen binnen 3 km afstand. Bowery St. Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Grand St. Station (Chrystie St.) is het 4 minuten lopen.