Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Statue of Liberty National Monument

Dit symbool van vrijheid, democratie en hoop is een van de bekendste standbeelden ter wereld.

Er zijn maar weinig gebouwen die zo veel emotie losmaken als de iconische Statue of Liberty, een indrukwekkend symbool van vrijheid, hoop en democratie dat trots op Liberty Island in New York Harbor staat.

De 92 meter hoge Statue of Liberty is een van de herkenbaarste monumenten ter wereld. Al in de 19de eeuw begroette het standbeeld vermoeide immigranten die hier per schip arriveerden op zoek naar een beter leven. Het standbeeld werd in 1886 door Frankrijk aan de Verenigde Staten geschonken ter nagedachtenis van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring en is ondertussen in talloze tv-series en Hollywood-films te zien.

Tegenwoordig biedt een veerboot naar het eiland een prachtig zicht op de haven van Manhattan, de skyline van de stad en het standbeeld. De veerboten vertrekken regelmatig vanaf Battery Park in Lower Manhattan.

De rondleidingen van de National Park Service duren een klein uur en zijn daardoor perfect voor toeristen met een druk reisschema. Tijdens de rondleiding krijg je een goed beeld van het eiland en de lange geschiedenis van het standbeeld. Als je wilt, kun je er ook zelf op uit met een audiorondleiding. Wat je ook kiest, het is echt de moeite waard even in de rij te staan om naar de top van het standbeeld te klimmen. Na de aanslagen op 11 september 2001 was het platform voor publiek gesloten, net als tijdens de renovatie in 2011. Nu is het weer gewoon te bezichtigen. Er zijn 25 glazen ramen die een uitzicht van 360 graden op New York bieden. En voor dat uitzicht sta je graag even in de rij.  

Zo'n anderhalve kilometer ten noorden van Liberty Island ligt het Ellis Island Immigration Museum, dat zeker de moeite waard is als je bent geïnteresseerd in de immigratiegeschiedenis van New York. Tot 1954 was Ellis Island een opvangcentrum voor de miljoenen mensen die hier asiel zochten of een nieuwe start wilden maken in de VS. Het museum bevindt zich in het historische hoofdgebouw van het eiland. Je kunt er op eigen houtje kijken naar de fascinerende foto's, interessante objecten, teksten, video's en interactieve schermen waarmee de hoop en moeizame route van New Yorks immigranten is vastgelegd.

De Statue of Liberty staat in de New York Harbor, tussen Lower Manhattan en Staten Island. Neem de veerboot vanaf Battery Park, waar je via verschillende bus- of metrolijnen kunt komen.


Vrijheidsbeeld Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Vrijheidsbeeld

Alle 5.059 accommodaties in de buurt van Vrijheidsbeeld bekijken
Arlo SoHo € 85
Arlo SoHo

Arlo SoHo

231 Hudson Street, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Manhattan, binnen 2 km afstand van Universiteit van New York, One World Trade Center en National September 11 Memorial. Federale, centrale bank van New York ligt op 2,2 km. Canal St. Station (Varick St.) ligt op maar 2 minuten lopen en naar Canal St. Station (W. Broadway) is het 6 minuten lopen.

  Collective Governors Island
  Collective Governors Island

  Collective Governors Island

  Craig Road North, New York, NY
    
   2.0 van 5.0 Sterren

   Deze camping ligt in Manhattan, binnen 15 km afstand van Empire State Building, Times Square en Broadway. Ook Vrijheidsbeeld en Floating Pool liggen binnen 32 km afstand. South Ferry Station ligt op 26 minuten lopen en naar Whitehall St. Station is het 27 minuten lopen.

   Hyatt House Jersey City € 178
   Hyatt House Jersey City

   Hyatt House Jersey City

   1 Exchange Pl, Jersey City, NJ
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Jersey City, binnen 3 km afstand van Liberty State Park, Newport Mall en One World Trade Center. Ook National September 11 Memorial en Winkelcentrum Newport Center liggen binnen 3 km afstand. Jersey City Exchange Place Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Jersey City Harborside Financial Center Station is het 6 minuten lopen.

    DoubleTree by Hilton New York Downtown € 136
    DoubleTree by Hilton New York Downtown

    DoubleTree by Hilton New York Downtown

    8 Stone St, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stone Street Historic District, binnen 5 minuten lopen van Battery Park, Beurs van New York en Wall Street. Ook National September 11 Memorial en One World Trade Center liggen binnen 2 km afstand. Whitehall St. Station en Bowling Green Station liggen op 2 minuten lopen.

     Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown € 105
     Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown

     Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown

     6 Water St, New York, NY
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 10 minuten lopen van Battery Park, Beurs van New York en Wall Street. Ook South Street Seaport en One World Trade Center liggen binnen 2 km afstand. Whitehall St. Station en South Ferry Station liggen op 5 minuten lopen.

      Park Ave Suites
      Park Ave Suites

      Park Ave Suites

      18 Park Avenue, Jersey City, NJ
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit aparthotel ligt in Centrum van Jersey City, binnen 3 km afstand van Liberty State Park, Newport Mall en One World Trade Center. Ook National September 11 Memorial en Journal Square liggen binnen 5 km afstand. Jersey City Marin Boulevard Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Jersey City Grove St. Station is het 11 minuten lopen.

       Global Luxury Suites at Exchange
       Global Luxury Suites at Exchange

       Global Luxury Suites at Exchange

       33 Hudson Street, Jersey City, NJ
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Centrum van Jersey City, binnen 3 km afstand van Liberty State Park, Newport Mall en One World Trade Center. Ook National September 11 Memorial en Winkelcentrum Newport Center liggen binnen 3 km afstand. Jersey City Exchange Place Station ligt op 6 minuten lopen en naar Jersey City Marin Boulevard Station is het 9 minuten lopen.

        Dharma Home Suites JC at Downtown
        Dharma Home Suites JC at Downtown

        Dharma Home Suites JC at Downtown

        33 Hudson Street, Jersey City, NJ
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Centrum van Jersey City, binnen 3 km afstand van Liberty State Park, One World Trade Center en Newport Mall. Ook National September 11 Memorial en Winkelcentrum Newport Center liggen binnen 3 km afstand. Jersey City Exchange Place Station ligt op 6 minuten lopen en naar Jersey City Harborside Financial Center Station is het 10 minuten lopen.