Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Statue of Liberty National Monument

Dit symbool van vrijheid, democratie en hoop is een van de bekendste standbeelden ter wereld.

Er zijn maar weinig gebouwen die zo veel emotie losmaken als de iconische Statue of Liberty, een indrukwekkend symbool van vrijheid, hoop en democratie dat trots op Liberty Island in New York Harbor staat.

De 92 meter hoge Statue of Liberty is een van de herkenbaarste monumenten ter wereld. Al in de 19de eeuw begroette het standbeeld vermoeide immigranten die hier per schip arriveerden op zoek naar een beter leven. Het standbeeld werd in 1886 door Frankrijk aan de Verenigde Staten geschonken ter nagedachtenis van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring en is ondertussen in talloze tv-series en Hollywood-films te zien.

Tegenwoordig biedt een veerboot naar het eiland een prachtig zicht op de haven van Manhattan, de skyline van de stad en het standbeeld. De veerboten vertrekken regelmatig vanaf Battery Park in Lower Manhattan.

De rondleidingen van de National Park Service duren een klein uur en zijn daardoor perfect voor toeristen met een druk reisschema. Tijdens de rondleiding krijg je een goed beeld van het eiland en de lange geschiedenis van het standbeeld. Als je wilt, kun je er ook zelf op uit met een audiorondleiding. Wat je ook kiest, het is echt de moeite waard even in de rij te staan om naar de top van het standbeeld te klimmen. Na de aanslagen op 11 september 2001 was het platform voor publiek gesloten, net als tijdens de renovatie in 2011. Nu is het weer gewoon te bezichtigen. Er zijn 25 glazen ramen die een uitzicht van 360 graden op New York bieden. En voor dat uitzicht sta je graag even in de rij.  

Zo'n anderhalve kilometer ten noorden van Liberty Island ligt het Ellis Island Immigration Museum, dat zeker de moeite waard is als je bent geïnteresseerd in de immigratiegeschiedenis van New York. Tot 1954 was Ellis Island een opvangcentrum voor de miljoenen mensen die hier asiel zochten of een nieuwe start wilden maken in de VS. Het museum bevindt zich in het historische hoofdgebouw van het eiland. Je kunt er op eigen houtje kijken naar de fascinerende foto's, interessante objecten, teksten, video's en interactieve schermen waarmee de hoop en moeizame route van New Yorks immigranten is vastgelegd.

De Statue of Liberty staat in de New York Harbor, tussen Lower Manhattan en Staten Island. Neem de veerboot vanaf Battery Park, waar je via verschillende bus- of metrolijnen kunt komen.


Gids voor Vrijheidsbeeld


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.059 accommodaties in de buurt van Vrijheidsbeeld bekijken
Collective Governors Island
Collective Governors Island

Collective Governors Island

Craig Road North, New York
   
  2.0 van 5.0

  Deze camping ligt in Manhattan, New York.

  Vrijheidsbeeld (1,8 km) • Empire State Building (7,3 km) • Times Square (8 km) • Broadway (8,2 km) • Central Park (9,3 km)

  The Wagner Hotel € 143
  The Wagner Hotel

  The Wagner Hotel

  2 West Street, New York
    
   4,5
   / 5, op basis van 125 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in New York ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Battery Park en Beurs van New York. Ook One World Trade Center en National September 11 Memorial liggen binnen 15 minuten lopen. Bowling Green Station ligt op 5 minuten lopen en naar Whitehall St. Station is het 6 minuten lopen.

   Club Quarters Hotel, Wall Street € 90
   Club Quarters Hotel, Wall Street

   Club Quarters Hotel, Wall Street

   52 William St, New York
     
    4,2
    / 5, op basis van 4.281 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Manhattan, vlak bij Wall Street en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en National September 11 Memorial liggen binnen 10 minuten lopen. Wall St. Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Broad St. Station is het 3 minuten lopen.

    World Center Hotel € 102
    World Center Hotel

    World Center Hotel

    144 Washington St, New York
      
     4,3
     / 5, op basis van 2.163 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 10 minuten lopen van National September 11 Memorial, One World Trade Center en Beurs van New York. Ook Federale, centrale bank van New York en Battery Park liggen binnen 15 minuten lopen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten lopen.

     Holiday Inn Manhattan-Financial District € 69
     Holiday Inn Manhattan-Financial District

     Holiday Inn Manhattan-Financial District

     99 Washington St, New York
       
      4,1
      / 5, op basis van 2.749 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 10 minuten lopen van Trinity Church, Beurs van New York en National September 11 Memorial. Ook One World Trade Center en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 10 minuten lopen. Rector St. Station (Greenwich St.) ligt op maar 2 minuten lopen en naar Rector St. Station is het 2 minuten lopen.

      DoubleTree by Hilton New York City - Financial District € 86
      DoubleTree by Hilton New York City - Financial District

      DoubleTree by Hilton New York City - Financial District

      8 Stone St, New York
        
       4,0
       / 5, op basis van 3.266 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Stone Street Historic District, binnen 5 minuten lopen van Battery Park en Beurs van New York. Ook Federale, centrale bank van New York en National September 11 Memorial liggen binnen 15 minuten lopen. Whitehall St. Station en Bowling Green Station liggen op 2 minuten lopen.

       Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown € 86
       Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown

       Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown

       6 Water St, New York
         
        4,5
        / 5, op basis van 532 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 10 minuten lopen van Battery Park, Beurs van New York en Federale, centrale bank van New York. Ook National September 11 Memorial en One World Trade Center liggen binnen 2 km afstand. Whitehall St. Station en South Ferry Station liggen op 5 minuten lopen.

        Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center € 87
        Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

        Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

        133 Greenwich Street, New York
          
         4,4
         / 5, op basis van 936 beoordelingen
         3.5 van 5.0

         Dit hotel ligt in Manhattan, vlak bij Trinity Church en National September 11 Memorial. Ook Beurs van New York en Federale, centrale bank van New York liggen binnen 10 minuten lopen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten lopen.