Candelaria

Reisgids
Candelaria
Candelaria op Tenerife is veel meer dan alleen een strandbestemming. Ontdek alle geheimen van deze prachtige bedevaartsplaats.

Boek een vakantie naar Candelaria om deze stad in het zuidoosten van het eiland te verkennen. Sinds 1392 is deze plek een van de belangrijkste religieuze centra van Tenerife toen twee Guanchen, de inheemse bevolking van het eiland, een beeld vonden van de Maagd van Candelaria, de patroonheilige van de Canarische eilanden. Sindsdien komen hier elk jaar op 15 augustus duizenden pelgrims van heel het eiland om haar te vereren.

Ongetwijfeld is het hoogtepunt van Candelaria de Basílica y Real Santuario de Nuestra Señora de la Candelaria, de eerste kerk op de Canarische Eilanden die gewijd is aan Maria. De kerk dateert uit 1959 en is gebouwd voor de plek waar ze de gravure van de Maagd van Candelaria hebben gevonden. Door de neoklassieke stijl, de mudejardetails en de zee op de achtergrond is dit een betoverend gebouw.

Naast de basiliek vind je de negen bronzen beelden van de Menceyes. Voor de Castiliaanse verovering van het eiland in 1496 hadden de Guanchen Tenerife verdeeld in negen Menceyatos, elk geregeerd door een Mencey. Loop niet de kans mis om deze realistische beelden te bekijken.

Achter de basiliek vind je de Cueva de Achbinico, de eerste aan de Maagd van Candelaria gewijde tempel. De kapel is met oog op de vorm van de grot gebouwd en is gebruikt als een plaats voor christelijke erediensten.

Als je genoeg tijd hebt, maak je je vakantie in Candelaria compleet met een excursie naar het nabijgelegen Reserva Natural Especial del Malpaís de Güímar, een natuurreservaat van opmerkelijk ecologisch belang. Het reservaat beslaat bijna 300 hectare en herbergt talloze vogel- en reptielsoorten.

Om Candelaria te bereiken, vlieg je naar luchthaven Tenerife Sur of luchthaven Tenerife Norte. Als je naar luchthaven Tenerife Sur vliegt, kun je een rechtstreekse bus nemen en vervolgens de weg naar beneden naar Candelaria volgen. Als je naar Tenerife Norte vliegt, neem je een bus naar Santa Cruz en daarna nog een bus naar Candelaria. Heb je zin gekregen om Candelaria te gaan verkennen? Bekijk dan snel onze onweerstaanbare vakantieaanbiedingen!

Catalonia Punta del Rey
Catalonia Punta del Rey
4 out of 5
Avda. Marítima, 165, Las Caletillas, Candelaria, Tenerife
De prijs is € 75 per nacht van 1 jul. tot 2 jul.
€ 75
per nacht
1 jul. - 2 jul.
Verblijf in Candelaria bij dit met 4 sterren beoordeelde hotel voor families. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, 2 buitenzwembaden en 2 restaurants. In ...
6,8/10 (226 beoordelingen)
Leuke omgeving/kanerkwaliteit niet zo
"Mooie ongeving, prachtig. Restaurants van lage kwaliteit in de omgeving. En de hotelkamer was niet erg schoon en een ongevlofelijk kabaal van de airco"

Beoordeeld op 15 jan. 2018

Catalonia Punta del Rey