Santa Cruz de Tenerife

Reisgids
Auditorio de Tenerife inclusief moderne architectuur
Wandel over door bomen omgeven boulevards, verken kunstgalerijen en dineer bij verfijnde restaurants in de hoofdstad van Tenerife.

Santa Cruz de Tenerife vormt de hoofdstad van het eiland, een bruisende wirwar aan kleurrijke gebouwen, internationale winkels en prachtig ontworpen pleinen. Geniet van zijn typische Spaanse erfgoed in vergelijking met de meer op toeristen gerichte bestemmingen verder richting het zuiden.

De plaats vormde vroeger een van de belangrijkste havens in de Atlantische Oceaan. Santa Cruz de Tenerife bloeide in de 19e eeuw op als populaire halte voor schepen op weg naar Noord- en Zuid-Amerika. Het werd in 1837 de hoofdstad van het eiland. Bewonder de elegante oude gebouwen die rijke bewoners uit deze tijden bouwden.

Begin je ontdekkingstocht op het bruisende Plaza de España, het hoofdplein van de stad. Dit unieke plein werd in 2008 vernieuwd en wordt getekend door een enorm, ondiep waterbassin waar je kunt pootjebaden. Ook bevindt zich hier een hoog gedenkteken voor de Spaanse Burgeroorlog. Het museum San Cristóbal, gelegen onder het plein, bevat het beruchte 18e-eeuwse kanon waarvan wordt gezegd dat het verantwoordelijk is geweest voor het afschieten van de arm van admiraal Nelson.

Vergeet daarnaast niet om het prachtige plafond in de mudejarstijl van Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción te zien, de oudste kerk van de stad. Ga op zoek naar Santa Cruz de la Conquista, een houten kruis dat naar zeggen is gebruikt voor de vieringen van de Spaanse 15e-eeuwse overwinning op de oorspronkelijke bewoners, de Gaunchen.

Maak tevens wat tijd vrij voor een bezoek aan het Museo de la Naturaleza y el Hombre, een van de mooiste musea van de Canarische Eilanden. Het museum staat in het teken van de natuurwetenschap en archeologie en bevat talloze interessante interactieve tentoonstellingen. Leer hoe de vulkanische Canarische Eilanden werden gevormd en zie de gemummificeerde lichamen van de eerste bewoners van de regio.

Net buiten de stad tref je het fantastische Playa de Las Teresitas aan. Zwem in het kalme water, slenter langs het goudbruine zand, afkomstig uit de Sahara, en bewonder het uitzicht op het Anaga-gebergte.

Proef daarnaast enkele van de beroemde stadsgerechten. Dineer op het terras en bestel traditionele gerechten zoals ranchocanario, een hartige soep gemaakt met kikkererwten, aardappels, wortels, kool en dikke noedels, of lokale vis zoals sardientjes, makreel of tandbaars.

Santa Cruz de Tenerife ligt in het meest noordelijke deel van Tenerife. Het heeft goede bus- en ferryverbindingen met de rest van het eiland.

Waar overnachten in Santa Cruz de Tenerife

Default Image

Lomo Bermejo

De spa's en de cafés zijn bekende kenmerken van Lomo Bermejo. Verken de omgeving en maak ook wat tijd vrij voor een bezoek aan Parque Natural de Anaga.

Lomo Bermejo
Hotel Silken Atlántida Santa Cruz
Hotel Silken Atlántida Santa Cruz