La Orotava

Reisgids
La Orotava toont historische architectuur en een kerk of kathedraal
Ontdek de magie van dit relatief onbekende stadje, befaamd vanwege zijn prachtige 17e-eeuwse huizen en sterke Canarische identiteit.

La Orotava heeft een van de best bewaard gebleven oude stadscentra van Tenerife. Wandel door dit compacte deel van de stad en bekijk de charmante pleintjes, balkons met houtsnijwerk en andere prachtige voorbeelden van traditioneel Canarische architectuur op vrijwel elke straathoek.

Na de Spaanse verovering floreerde La Orotava in de 16e eeuw, dankzij de weelderige vallei rondom de stad waar kastanjes, druiven en bananen werden verbouwd. In deze bloeiperiode lieten de rijke bewoners van de stad prachtige landhuizen en kerken bouwen. Veel van deze bouwwerken zijn vandaag de dag nog steeds te zien.

Breng ook zeker een bezoek aan de Doce Casas (de Twaalf Huizen), waar je de mooiste voorbeelden van de traditioneel Canarische architectuur van de stad kunt zien. Zorg dat je het Casa de los Balcones met balkons van prachtig houtsnijwerk niet mist, dat dateert uit 1692.

In de buurt hiervan vind je de Iglesia de la Concepción, een beeldschoon gebouw in barokke stijl. Deze kerk, die in de 16e eeuw werd gebouwd en 200 jaar later is gerestaureerd, was geïnspireerd op het ontwerp van de religieuze gebouwen in Latijns-Amerika. Bewonder de twee 24 meter hoge klokkentorens en de prachtige houten beelden binnen.

Maak een wandeling door de Hijuela del Botánico, een prachtige botanische tuin waar meer dan 3000 plantensoorten groeien. Zoek je weg door het netwerk van paden en kijk ondertussen uit naar Australische coniferen, Indiase kastanjes en een torenhoge drakenbloedboom.

Neem een kijkje in het Museo de Artesania Iberoamericana, dat in een voormalig 17e-eeuws klooster is gevestigd. Dit museum exposeert volkskunst uit Spanje en Latijns-Amerika, waaronder keramiek, textiel en diverse ambachten. Let op de bijzondere muziekinstrumenten uit Peru en Nicaragua.

Naast het museum zie je de opvallende torenspits in barokke stijl van de Iglesia de Santo Domingo. Stap de kerk binnen en bewonder het Mudéjar-plafond en de prachtige schilderijen.

La Orotava ligt aan de noordkant van Tenerife. Er is een regelmatige busverbinding met het nabijgelegen Puerto de la Cruz.

Waar overnachten in La Orotava

Default Image

El Rincón

El Rincón is een bestemming die reizigers trekt door zijn stranden, uitzichten op zee en ontspannende kuuroorden. Breng ook een bezoek aan bezienswaardigheden zoals Strand van Bollullo of Ancón Beach tijdens je verkenning van de buurt.

El Rincón
Hard Rock Hotel Tenerife
Hard Rock Hotel Tenerife
5 out of 5
Avenida Adeje, 300, Adeje
De prijs is € 219 per nacht van 16 jul. tot 17