Puerto de la Cruz

Reisgids
Plaza del Charco en ook een grote groep mensen
Als kleinste plaatsje op Tenerife heeft Puerto de la Cruz een unieke mix van stedelijk vermaak, sport en ecologisch toerisme te bieden.

Puerto de la Cruz ligt in de Orotavavallei en heeft verschillende verborgen schatten voor je in petto, zoals de Risco Bello een van de mooiste tuinen op de Canarische Eilanden vol exotische planten, watervallen, grotten en fonteinen.

Boek via Expedia een voordelige reis en een mooi hotel en ontdek in Puerto de la Cruz de vulkanische kustlijn met zwarte zandstranden zoals het Playa Jardín. Maak een lange wandeling over de Paseo de San Telmo naar het uitzichtpunt Punta del Viento en bekijk hier de spectaculaire golven die tegen de kliffen slaan.

Boek een reis naar Puerto de la Cruz en geniet van alle actieve, toeristische activiteiten die hier te doen zijn. Ga surfen of paragliden op het Playa de Martiánez, volg een route langs de vulkanen, ontdek de spelonken van de grootste vulkanische tunnel in Europa of maak een wandeling langs de kust.

In de dierentuin Loro Parque zijn vele dieren te zien, waaronder zeeleeuwen, dolfijnen en orka's. Bovendien heeft dit park de grootste nagebouwde Arctische omgeving ter wereld, Planet Penguin genaamd. Laat je hier ook informeren over het onderzoek van de Loro Parque Fundación en de initiatieven op het gebied van natuurbehoud.

Puerto de la Cruz heeft van alles te bieden op het gebied van cultuur, entertainment en uitgaan. Dankzij de vele bars en restaurants kun je hier op en top genieten van de lokale keuken. Proef bijvoorbeeld de beroemde Papas Arrugadas, aardappels met mojosaus het traditionele gerecht sancocho, een stoofschotel met gofio of proef een van de schotels met verse vis, gegrild of verwerkt in een stoofschotel. Als je je reis in februari plant, kun je het Carnaval meemaken, met de ceremonie die 'Entierro de la sardina' wordt genoemd, vertaald 'De Begrafenis van de Sardine', en de Coso Apoteosis del Carnaval, het hoogtepunt van de fiestas. In juni kun je de vreugdevuren bekijken die tijdens het Fiesta de San Juan worden ontstoken. Dit feest ter ere van de Geboorte van Johannes de Doper wordt 's avonds gevierd in de Barranco de San Felipe en is een magisch evenement waarbij je traditiegetrouw een zuiverende duik kunt nemen in de Atlantische Oceaan.

Waar wacht je nog op? Boek een vlucht en hotel via de website van Expedia en geniet van alle mogelijkheden die Puerto de la Cruz te bieden heeft.

Checkin Concordia Playa
Checkin Concordia Playa
4 out of 5
Avda. Fam. Betancourt y Molina, 32, Puerto de la Cruz, Tenerife
De prijs is € 70 per nacht van 1 jul. tot 2 jul.
€ 70
per nacht
1 jul. - 2 jul.
Verblijf in Puerto de la Cruz bij dit met 4 sterren beoordeelde hotel bij het strand. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, een jachthaven en parkeergelegenheid ...
6,8/10